Uncategorized

INA-R-A quo vadis?

Prva faza trgovanja dionicom INA-R-A je gotova: Strane su u pat poziciji.

Koje sve zaključke možemo izvesti?

Kako slika govori više od tisuću riječi, pogledajmo sljedeći grafikon (za 22.-24.12. za sada nemamo podataka o kupnji OMF-ova, pa nepostojanje narančastih stupaca ne znači da oni predstavljaju nule):

Image Hosted by ImageShack.us.

Razlika između akumulacije OMF-ova (vidljive u top 10) i volumena na Zagrebačkoj burzi je bila, iskazana kao broj dionica i postotak od trgovanja ovakva:

Image Hosted by ImageShack.us.

Kao što je vidljivo, 2. i 3. dana trgovanja svega 25 dionica nisu kupili OMF-ovi. Stoga mislim da možemo mirne duše prepostaviti da su i prvog dana skoro sve kupili OMF-ovi (tj. da tri fonda, osim AZ koji je već bio u top 10, nisu čučali s većim količinama ispod top 10 – ‘većim’ uvjetno rečeno jre je teorijski to moglo biti ukupno do cca. 18.000).

Kako sam eto 21.12. i ja kupio jednu dionicu INA, imat ću u ponedjeljak točan uvid u knjigu dionica, pa vas mogu kvalitetno izvijestiti koliko su imali. Joj neeeee, ne mogu, jer SKDD tvrdi da su ti podaci tajni, pa se ne smiju davati u javnost! (Ne razumijem što glume s time, jer podatak koji je ‘tajan’, a svatko može doći do njega tako da kupi jednu dionicu i čeka tri trgovinska dana nije tajan, nego ‘birokratski teško dobavljiv’, zar ne?).

No, uglavnom, mislim da je vrlo vjerojatno, skoro sigurno, da OMF-ovi osim AZ nisu prije nego su pustili INA-u s lanca 14.12. nisu imali više od 500 dionica.

Znači možemo zaključiti, redom:

1. (Skoro sigurno) Tri OMF-a prije 14.12. nisu imali više od 500 dionica INA-R-A. Kolokvijalno rečeno, ‘nisu ih imali’.

2. Volumeni rapidno padaju. U postu 22.12. ujutro sam ustvrdio da će mirovinci skupiti najviše još 20.000 dionica. Čak i ta ocjena se pokazala daleko pretjeranom (osim ako skrbnički u Erste sa 10.000 dionica nije nečiji bojler, ili ako nije špekulant koji će to iskrcati dobrom ponuđaču).

3. Traderi su počeli dominirati tržištem i određivati cijenu. To znači da:
– stvarni volumeni akumulacije su sve manji od dnevno prikazanog trgovanja; jedan dio toga ne samo da je akumulacija od strane tradinga, nego i brzo trgovanje: pa čak sam se i ja igrao u petak (kupio ujutro i prodao pred kraj), znači tih 128 dionica je ‘dvostruko brojano’ … a koliko je takvih?
– traderi smatraju da imaju mali rizik gubitka, a veliki potencijal, pa će stalno raditi najjednostavniji oblik rizične arbitraže (risk-arbitrage), trčati ispred velikih naloga (otvorenih, ili prikrivenih, jer vidi se ako netko ozbiljnije kupuje) i dizati cijenu iznad dosega velikih naloga; to će naravno davati jasni signal prodaji, koja će se povlačiti
– to znači da će volumeni i dalje značajno padati
– to znači dalje da će i trajderi uskoro znatno opreznije kupovati jer će pouzdano moći prodati samo drugim trejderima, a zašto izazivati sreću i igrati se ‘Crnog Petra’?

To znači da ako vidimo nekog velikog da kupuje, pod pretpostavkom da je razuman, to će vjerojatno biti samo zato da digne cijenu. Jer iz gornjega je jasno da ne može skupiti veće količine.

U nedostatku toga može biti svašta. Na ovako malom broju slobodnih dionica može biti svašta. Iako bih se zbog gornjeg kladio da višenećemo vidjeti značajan porast cijene.

4. Ako stvari stoje kao u prethodnoj točki, možemo zaključiti da će na koncu bitke država i fodovi zajedno imati oko 48,1%, a MOL oko 47,5%-48% (ovisno o uspjehu javne ponude).

Stvar je jasna:
– Nitko na skupštini neće pokušati preglasavati drugoga jer se ne želi dovoditi u situaciju da ovisi o malom broju malih dioničara
– Nitko ne može prodati 51% nekom drugom
– Strane moraju sjesti za stol.

Ako je ovako i ako nas Mađarska ne može ucijeniti za važnije stvari (a bijući praktički ovisna o velikima u EU, ne može), onda, za slučaj da ovo sve nije bilo neorganizirano, možemo čestitati Vladi ili već onome tko je osmislio ovo na ‘pobjedi’, (naravno, ne želim tvrditi da je ovo netko osmislio jer ključi akteri tvrde da nije bilo dogovora), a, jasno, otvoreno je pitanje je li to uopće pobjeda za građane Hrvatske i članove OMF-ova. U svakom slučaju je sada, što se tiče Vlade RH, anulirana pregovaračka prednost koju je kao partner imao MOL (valjda možemo zaključiti da je uz Polyja s druge strane, uzevši u obzir stvari oko Podravke, MOL imao u najmanju ruku psihološku nadmoć).

5. Implikacije za Zagrebačku burzu.
– Zasigurno su neki traderi izvlačili novce iz drugih dionica da zajašu na ovom valu; teško je vjerovati da se taj novac neće vratiti
– Moguće je da neki OMF-ovi nisu imali dovoljno likvidnosti za kupnju dionica INA, pa da su prodali druge hrvatske dionice ili udjele u fondovima. U tom slučaju bili bi neprofesionalni, ili, ako je akcija bila ‘prosvjetiteljsko-apsolutističke’ naravi (što naravno ne tvrdim, to sam već rekao, je li tako?), bili srazmjerno jako uplašeni, toliko da nisu mogli reći ‘ne’ čak iako nisu imali likvidnosti. No, čak i kad bi ta špekulacija bila točna, mogli su prodavati druge stvari jer su u slučaju dionice INA-R-A koja je bila jedna od najlikvidnijih dionica rekli da ju nisu mogli kupiti iako su htjeli. Pa je za pretpostaviti da i druge dionice ne mogu kupiti u količina koje hoće. Znači, transakcijski trošak van-nutra bi bio daleko manji za neke druge klase imovine. Što bi opet značilo … ma ne znam, zaključite sami.

6. Budući da

Kategorije:Uncategorized

33 replies »

 1. Ako je Erste bojler onda je i onaj Pbz. Jedan Erste je već ispao van. Interesantno je da sad ne kupuju. Pbz mi čak liči na neki mađarski bojler. Vidjet ćemo kome će prodati. Sve u svemu ta 3 su napravila vrhunski posao pa teško da mogu povjerovati u neku slučajnost. Sad je još ostalo visjeti u zraku pitanje cijene 11.01. Da li će se nastaviti kupnja na 2800 ili pada na solidnih 2400 ili vaša zadnja rečenica… “ma ne znam, zaključite sami”.
  Bez neke dublje analize sklon sam tvrdnji da nije došlo do neke značajnije prodaje drugih dionica radi namicanja sredstava za Inu. Nadam se da će idući tj. biti interesantan i razina na kojoj završi Crobex bi nam nešto mogla reći i o planovima za proljeće. Jedino ako opet sve ni je stihija.

 2. Potpuno se slažem sa vašim konstatacijama i sam sam kupovao određene količine ine jer sam pretpostavio da je rizik od gubitka jako mali jer će fondovi morati braniti cijenu na 2830kn.Mislim također da će se nakon smirivanja sapunice oko ine dio novca početi vraćati u druge dionice iz kojih sada neki špekulativno izlaze da se ukrcaju na inu…

  Ne bih se kladio da ina neće još rasti jer je uvijek moguće da netko iz vana(ili možda molov igrač) odluči kupiti stanovite količine ine i da je zato spreman platiti dionice po znatno većoj cijeni jer danas tih 1-2% jako puno vrijede i vladi i molu,naravno teško je predvidjeti kakve se sada taktike i igre spremaju oko ine.Omjer snaga je jako izjednačen,sa time da su vlada i fondovi stekli stanovitu prednost i biti će jako zanimljivo sljedeću sedmicu jer je molu danas apsolutno jasno da je 51% sada nemoguća misija…Ne bih me začudilo da nakon blagdanskog predaha i zbrajanja pozicija imamo novog kupca i novi rast likvidnosti istresanjem špekulanata,teško je reći što će se dogoditi,iako stvari zasada vode ka smirivanju trgovanja inom…

 3. Kakav ce utjecaj na daljnje kretanje crobexa imati ovakav razvoj situacije? Pretpostavljam da bi za crobex bilo mnogo bolje da je uspjela MOL-ova akcija jer bi tada na ZSE doslo dosta magjarskih novaca, ovako su OMF-ovi ispucali poprilicno municije i moje pitanje je kako ce se to odraziti na njihov daljnji angazman na ZSE?

  • Gledajte, ako nakon ovoga slucaja s INA-om ne pocnu aktivnije kupovati i druge dionice, jer tvrde da su ih htjeli, a nisu mogli kupovati (mislim INA), onda bi ispali bleferi i neznalice, a kako su sada zasigurno pod vecom lupom vlasnika …. Nenad Bakic (from mobile)

   -original message- Subject: [Eclectica] Komentar: “INA-R-A quo vadis?”

 4. Jedino u čemu se ne slažem sa g.Bakićem je način na koji je vlada pristupila i učestvovala u ovoj igri,mislim da to nije način na koji se privlače strani investitori,pogotovo jer privatizacija ine nije nešto od jučer,u tome su učestvovale dvije vlade i donesen je zakon o privatizaciji,odobrena prodaja 7% ine iz fonda branitelja a mol je u najtežem trenutku ipak financijski spasio inu.Ne ulazim pri tome u čitav proces privatizacije ine,kao i njene opravdanosti ali mi kao da uvijek imamo “naknadnu pamet”,to je ono što zabrinjava u ovom čitavom procesu i ovako se šalju loše poruke investitorima koji nikada ne znaju na čemu su.Zar vlada nema partnerski ugovor sa molom?Moje je mišljenje da ovo nije fer prema mol-u iako interesno gledajući je dobra stvar za hrvatsku državu jer joj u slučaju prodaje porfelja do 25% omogućuje da postigne bolju cijenu,kako državi tako i mirovinskim fondovima a mol-u jako otežava situaciju da stekne preko 51% jer kada bi mol od države htio kupiti taj paket tada bi ga trebao platiti znatno više i morao bi namiriti razliku i ostalim dioničarima koji su prihvatili zadnju javnu ponudu…

  • Što tu ne bi bilo fer? Partnerski ugovor valjda ne znači da su se obvezali MOL-u prodati još dionica??
   Treba gledati dionicu po dionicu. Ona koju država još nije prodala njeno je neotuđivo vlasništvo.
   Nema MOL call opcije na ostale dionice.

   Naravno da je Inu trebalo privatizirati. Možda se jedino postavlja pitanje je li “dobro” da su ti vlasnici u pretežnom dijelu građni stranih država.

   Ako se radi o “strateškoj” stvari možda ima opravdanja za držanje u rukama države nekih 25 % ili nekakve jedne “zlatne dionice” ali to ne smije umanjivati prava ostalih privatnih dioničara niti na koji način baš nikada osim možda u ratnoj situaciji i sl. kada bi interes “nacionalne sigurnosti” bio iznad interesa profita kompanije, radi čega se i drži “strateški udio”.

   • Vlada je u zakonu o privatizaciji navodno jasno naznačila da će prodati paket do 25% ine do ulaska u eu.Mol je postupio jedino logično,pogotovo ako znamo kolika se histerija oko tih ugovora podigla sada kada su polančec i sanader na ledu,i oko preuzimanja plinskog businesa od strane vlade rh,kao i mogućeg populizma koji će biti sve veći i veći kako se približavaju izbori…

   • Zakon ne propisuje kome će prodati tih 25 %. Nemaju zašto misliti da je to “predodređeno” za njih. Možda baš zato što imaju tako puno nema smisla očekivati da će steći “i još”. Neka budu sretni s onim što imaju. Tko je to uopće vidio imati takve čudne vlasničke strukture sa tako dominantnim pojedinim dioničarima…. raspršene vlasničke strukture su “normalnije”.

    MOL postupa logično, ali druga strana može imati svoju logiku u svojim postupcima…

   • Sve to stoji ali možeš misliti koji je molu upitnik sada kada se premijerka i vlada kojom je na čelu sada protivi kupnji dionica po 2800 a ta ista premijerka koja je tada bila u braniteljskom fondu alfa i omega tada je bila za to da mol otkupi tih ključnih 7% sa kojima je vlada uvijek imala 51%,sada po istoj cijeni kupuju mirovinci i vlada to podržava i sigurno ima prešutni dogovor.O tome ja pričam,i kako je onda molu uopće shvatiti što je strategija hrvatske države i vlade,nije mol na silu kupovao inu,mi smo im ponudili prodaju.

 5. Nenade, kako komentirate prodaju paketa od cca 10.000 komada dionice VIRO-R-A od strane RBA OMF-a trezoru kompanije po prosječnoj cijeni od cca 340 kuna prošli tjedan? Ne bih ja to pitao da te iste pakete nisu kupovali od Zadra i Robića u proljeće 2007 po prosječnoj cijeni od 1200 kuna. I ne bih ja to pitao da se u međuvremenu sa firmom ili sektorom nešto fundamentalno promijenilo . Hm.. lažem.. promijenilo se. Tvrtka je u međuvremenu postala (kako i sami kažete) konsolidator u sektoru. Odradila svojevrstan delaverage bilance zatvaranjem većih partija kredita u jeku najveće krize, povećala kapital dioničarima za dvoznamenkasti postotak, renovirala postrojenja, povećala volumen prerade sirovine. To je sve samo ako gledamo iz aspekta tvrtke kao takve. A ako to stavimo i u kontekst trenutne cijene dionice promjenilo se fundamentalno jedno 4 do pet puta (nabolje) od tog proljeća 2007.

  Ovo pišem nastavno na moj jučerašnji komentar na upravljanje mirovinskim fondovima, a sve sam više uvjeren da ćemo kroz koju godinu u Remetincu vidjeti i neke ljude iz financijske industrije, dakako i iz mirovisnkih fondova, al o tome će biti vremena pisati kada se za to stvore pretpostavke i stvori kritična masa javnosti kojima će to biti bitno. Za sada su u fokusu političari. Financijaši po mojoj procjeni tek za koju godinu.

  • Slično pitanje sam u svezi prodaje vira postavio na drugom postu.To mi je možda najnelogičnji potez mirovinaca,pogotovo ako znamo da će virovih 58% sa investicijama u sladorani vira koštati 300-320mil.kn.Ako vira tih 58% kupnje i investicije samo u sladorani košta cca 300-320mil.kn i njima je tolika investicija opravdana,kako to da omf-u viro ne vrijedi 470-490mil,kn i to sa trenutnim nekonsolidiranim p/e 8-9 i sa relativno uravnoteženom bilancom…

   Autor ima dionice vira i nije poziv na kupnju ili prodaju.

 6. Da je postojao dogovor između trenutne i možebitne buduće vlade i mirovinaca govori činjenica da je milanović javno pozvao mirovince da kupuju a vlada jadranke kosor je i prije početka kupnje podržala takvu možebitnu akciju.Naravno da je mirovincima bilo jako važno da im država obeća da neće molu po toj cijeni prodavati svoje dionice,takvu garanciju su mirovinci morali imati, i od milanovića, i od kosor, i uopće nije iznenađujuće njihovo javno priopćenje i podrška takvim akcijama i prije početka kupnje…

 7. @ NBakic
  1.možete li objasniti da li sam dobro razumio ovo
  “- Nitko ne može prodati 51% nekom drugom”
  da li mislite na izlazak u smislu da MOL kaže dovidenja HR, šalje mail” bok Shell jesi zainteresiran za vecinski udjel u INAi?” 🙂
  2. Zašto ste tako oduševljeni potezima OMFova-mislim pretpostavljam da mislite da bi bilo loše da tako bitna kompanija završi u stranim rukama, ali ono nije da ce ju ovako Tedschi voditi.
  Ako ne možete javno odgovoriti razumijem, samo bih onda radije da ne odgovorite, nego da npr. dvosmisleno odgovorite. 😀
  P.S.
  BTW meni bi najsmiješniji 😀 rasplet bio da par stotina dionica odlučuju pa da ono polude cijene. 😛
  P.P.S U teoretskom slučaju da je vlada prisiljavala fondove da kupe INA dionice fondovi bi da su cool priprijetili drzavi da ce dumpati obveznice, pa bi onda politicari vidjeli tko stvarno vlada svijetom. 😛

  • 1. Da. 2. Nisam odusevljen, ali smatram da je dobro jer ce potaknuti mirovince, uvjetno receno, izvesti ih na cistac, da pocnu aktivnije kupovati hrvatske dionice, pri cemu mislim da znacajno grijese postojecom malom alokacijom u njih.

   Takodjer, uocite da ponekad pokusavam biti i pomalo ironican u napisima.

   Takodjer, smatram da je malo vjerojatno da je uz svu onu pricu oko Polyja i Podravke i OTP i MOL-a, sve bilo odradjeno najbolje za drzavu, pa …

   Re pps: u takvoj prici bi Vlada uvijek bila jaca jer ima politicke mehanizme da razmontira 2. stup, sjetite se Madzarske.

   Zelimo ipak vjerovati da nije bilo prisile, zar ne? Evo, ja znam za situaciju u kojoj zasigurno nije bilo ni prisile ni udruzivanja, a ipak su neki fondovi prakticki simultano uplatili novce u OTP indeksni fond prosle godine i ta je uplata prakticki prelomila negativnu spiralu na burzi. Nenad Bakic (from mobile)

   -original message- Subject: [Eclectica] Komentar: “INA-R-A quo vadis?”

   • @ Re pps
    A gledajte ima drzava moc, ali ne trenutnu, kreditni rejting moze preko noci propasti. 😛
    Ali najbitnije je da je taj moj scenarij bio polovicno ozbiljan. Nijedan racionalan fond ne bi to napravio.
    Vezano za to je interesantno ce biti vidjeti odakle su namakli novac za INAu fondovi.
    @ 2. A gledajte oni ako dobro razumijem smiju imati 20% vani što je pametno zbog diverzifikacije, obveznice su im ~65% .
    BTW da li razumijete matematicki/financijski 😀 razlog zbog kojeg su kupovali OTP indeksni(mislim zar ne postoje mehanizmi da veliki igraci simuliraju OTP indeksni bez placanja za troškove -iako su oni za indeksni vjerojatno sitniš-ako dobro vidim za U/I za velike iznose je 0.00%, a naknada depozitarnoj banci je 0.15%/godišnje)
    Sad ce netko reci sta picajlzliram oko 0.15%, ali ono moze se potrefiti da npr prva dva najbolja fonda budu jako bliz umedusobno pri kraju godine što se tice prinosa, a za PR je to jako velika razlika.

    • BTW, može biti da su u tom trenutku jedinice fondova klizile na dolje jer je padalo hrvastko tržište, a ni jedan fond nije htio kupovati dionice direktno ili indirektno kroz neki drugi fond jer su se bojali što će napraviti drugi fondovi. Klasična ‘zatvorenikova dilema’. A prijetili su im da će ih ukinuti upravo zato jer im padaju vrijednosti jedinica. A OTP indeksni nije mogao drugačije nego po algoritmu-

 8. Ako bude borba za mali broj preostalih dionica i cijena recimo skoči na 5000kn onda bi bilo sasvim opravdano da mirovinski fondovi izvlače udjele iz OTP indeksnog fonda. A ovaj onda mora rušiti tržište koji onda ti fondovi pobiru. Sada neznam jel to po novome zabranjeno, ali je moguća situacija.
  Uglavnom ja osobno imam udjele u crobex10 i tajming mi je izuzetno važan za izlazak. Iskoristio sam propust hanfe da zabrani kupovanje udjela u tim fondovima, ali se zato ne smatram pokvarenim, nego sam iskoristio trenutak.

 9. 06.12.Milanović poziva mirovince da kupuju inu jer vlada nema jasan stav,vlada nakon nekog vremena podržava “moguće akcije investitora koji imaju zajedničke interese sa državom.”Naravno da nije klasična prisila već indirektni pritisak od mogućih sadašnjih i budućih premijera,kao i početak predizborne kampanje…

 10. Nakon toga i popijač i čačić jasno daju na znanje da nema govora o ukidanju drugog stupa,već upravo suprotno o njegovom mogućem postepenom osnaživanju,povećanju uplata…

 11. Kakve su to igre? Ovo počinje izgledati sve kompliciranije. Što li oni točno mudruju… Možda namjerno izazivaju zbunjenost? 😛 Kako god, izgleda da će nasamariti našu državu. Ne mogu se ovi naši nositi sa time. Ovdje su po srijedi misaono-taktičke akrobacije kojih se ne bi posramio niti sam Soros.
  http://www.poslovni.hr/vijesti/ina-od-mola-za-50-milijuna-dolara-kupuje-naftno-polje-u-zapadnom-sibiru-167596.aspx

  P.S. Sve mi se više čini moguća i ova situacija: MOL zapravo ne kupuje – oni prodaju! Sve ove igre su tu samo pomoćni alat u pregovaračkoj taktici MOL-a sa nekim trećim kojemu prodaju udjel u Ini??

  • @
   1.
   Lynx ja bih da sam netko odgovoran se pitao da li je moguce da je to cuclanje love iz INAe. Npr. Zamislite da INA ovime dobiva nesto vrijedno 40M(dakle u minusu je 10), Mol gubi 43(u plusu 7, recimo da ne mora biti isto jer možda korisnost od istog resursa nije za obje kompanije ista). Sad je fora da MOL od gubitka INAe pati sa 48% ili koliko vec imaju dionica, a od profita MOLa dobiva 100%.
   I to je dakle profit od nekih 2.nešto M
   Mislim to se spominje sve u članku, ja sam se tu raspisao, al dobro… 🙂
   2.
   BTW taj članak mi je malo sumnjiv matematički:
   “26 milijuna barela nafte (oko osam posto hrvatske godišnje potrošnje)”
   Šta HR troši (po 100$ barel-nerealno, ali okruglo :))
   32.5 mlrd $ godišnje na naftu???
   tj. preko 70 barela po stanovniku godišnje???
   Jel nešto krivo racunam? Spava mi se-a nemam broj telefona stručnjaka kojima je svaki rezultat 88 godina. 😛

 12. Što je sa dionicama OTP indexsnom u Ini?
  Kako se Indexni fondovi ponašaju u slučaju preuzimanja neke tvrtke koja je u indexu? Tko donosi odluku, obzirom je fond vezan za index, mogu li prodati čitavu Inu iz fonda? Jesu li i dalje onda indexni fond (mislim na neobičnu situaciju da ina čini veliki dio indexa oni je prodaju). Mislim neznam koliko indexni ima Ine vjerojatno vrlo malo, ali pitanje mi je interesanto pa ako imate volje pojasniti.
  hvala.

   • u statutu ne piše ništa, no čini se da je moguće da oni niti ne prodaju dok se ina ne izbaci iz index-a.
    no čitam na zse da je preuzimanje društva jedan od mogućih razloga za revidiranje index-a? Nije li ovdje u tijeku preuzimanje?
    Otvara se opet mogućnost za manipulaciju za omf-ove (pumpanje crobex-a preko ine i ht-a, pa onda izlazak iz indexnih fondova te kupovina ostalih dionica na rasprodaji).
    Ovo mi se čini kao vjerojatniji scenarij nego da će ih kupovati skuplje od nas.

    • Mislim da su mirovinci prilično uplašeni i da ne bi radili takve stvari. Osim toga oni nisu homogeni. Ne misle svi isto.

   • ispravak netočnog navoda.

    u statutu piše:
    Unutar ovlaštenja utvrđenih Zakonom, drugim mjerodavnim propisima te Prospektom i Statutom Fonda,
    Društvo samostalno donosi poslovne odluke te ulaže sredstva Fonda u financijske instrumente
    isključivo temeljem vlastite procjene tržišnih kretanja.
    “U slučaju promjene zakonskih propisa ili smanjenja likvidnosti na financijskim tržištima, Društvo će u
    cilju zaštite interesa imatelja udjela u Fondu prilagoditi program ulaganja novonastalim prilikama na
    tržištu te sukladno tome izvršiti izmjene odredbi Prospekta i/ili Statuta Fonda. ”

    što bi se moglo tumačiti da mogu prodati Inu neovisno o indexu odnosno nisu se nigdje obvezali držati X% korelaciju sa indeksom. Neznamo jesu li prodali ili nisu? znaju oni koji imaju uvid u dionićare.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.