Trzista kapitala - Hrvatska

ADPL aukcija

(ovo je drugi zapis danas, prvi je niže)

Čini se da mirovinci nisu sve poklopili, ovdje. Jako mi je zanimljivo kako su mirovinci konvertirali zapise Ingre u dionice po (valjda – molim ispravite me ako griješim?) 20 kuna i onda prodaju dionice zadnjih dana, čini se u rasponu 15-17 kuna (vidite npr. ovdje – piše da je ROMF prodao 15.000 komada 8.6.2011. kad je prosječna cijena bila 15,54), a ne kupe cijeli paket ADPL? Ali možda sam ja naprosto neznalica.

A što se tiče dionica ADPL, kao što sam bio izjavio za Poslovni, smatram da je ovo jedinstveno ulaganje u RH jer je veliak firma koja je ujedno brzo rastuća i dividendna, pa vjerujem da će se višak likvidnosti brzo upiti.

Napomena: Autor ima dionice ADPL i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.

14 replies »

 1. Ne znam da li imate više informacija od nas ali vidljivo je da je bilo tu još ponuda ali po minimalnoj cijeni koje nisu prošle. Transakcije su zatvarane prema visini cijene, pa je čisto moguće da MIFovi nisu ni ništa ulovili, odnosno da su ulovili sitne količine s obzirom na ono što su mogli kupiti…

  • Pa da, ali zašto bi itko razuman davao ponudu po najnižoj cijeni i riskirao? Ako se radi o tako velikim stvarima, onda se valjda da kuna ili dvije više da se ne riskira. Ili ako si birokrat, da bar kažeš da si probao.

  • Iskreno, nadao sam se da će iskoristiti ovo da uđu na ‘dostojanstven’ način, prije se recimo moglo reći ‘nije im zgodno ulaziti po visokoj cijeni i srazmjerno malom volumenu kad su je prodavali jeftino još prije toga’ ili tako nekako. Fakat mi ne bi bilo krivo da su bili ‘pobjednici’ i sve to poklopili jeftino, po 110 kuna. Pazi koji je to povrat, s obzirom da odmah dolazi dividenda?

 2. Nenade, kako iz FIMAinog dopisa zaključujete da su mirovinci išta kupili kad se ne vide imena kupaca? Meni se čini da su prilično nezainteresirani za ovu dionicu.
  Ne bi me iznenadilo da je većina otišla fizičkim osobama i investicijskim fondovima.
  Usput, ako nije tajna, kako ste Vi prošli na aukciji?

  • U pravu ste, možda nisu ništa kupili. Zaista ne bih opravdao takav eventualni potez. Štoviše, ako vidim da moj OMF nije kupio ništa, onda ću zaključiti da su trube i ispisat ću se iz njega. A sam nisam sudjelovao. Nisam htio angažirati gotovinu, a banke su prekomplicirane bile za složiti nešto u ovako kratkom vremenu. Zadovoljan sam i s ovim što imam.

 3. uzgleda da zse ne voli uspješne firme već samo gubitađe ili pred stečajem,
  bojim se da se neće smiriti dok adpl ne bace na 100 kuna
  zalosno i istinito daj Boze da griješim da se vlasnici adpl sto prije oporave od ovakvih manipuacija

 4. uzgleda da zse ne voli uspješne firme već samo gubitađe ili pred stečajem,
  bojim se da se neće smiriti dok adpl ne bace na 100 kuna
  zalosno i istinito daj Boze da griješim da se vlasnici adpl sto prije oporave od ovakvih manipuacija
  e da to je moje osobno mišljenje i nije mi namjera utjecati na cijenu dionice akamoli na kupnju i prodaju

  • Ja mislim da nema frke oko ove dionice. Pa na ovoj cijeni već vrlo brzo dobijate preko 6% dividendu (dakle, ne čekate ju godinu, nego praktički odmah). A ta dividenda slijedi od nekuda, nije pala s Marsa.

 5. Pogledajte odluke Glavne skupštine unatrag za par godina pa ćete vidjeti da mogućnost otkupa za trezor nije nešto novo. Imali su tu mogućnost i kad je dionica ronila na duplo manjim razinama nego je danas.

 6. Poštovani gospodine Bakić !

  Zanima me kako komentirate promjene u TOP10, odnosno činjenicu da je samo jedan OMF i to ROMF “ozbiljnije” kupio dionice ADPLa, dok su ostali kupili neku siću (ako su uopće i kupili jer nisu vidljivi u TOP 10)…Iskreno ovo smatram velikim fijaskom OMFova (još jednim u nizu)

  Također zanimljivo mi je i značajno povečanje pozicije PBZ D.Da koji je zadnjih mjeseci prodavao dionice ADPLa , a sada je značajno povečao poziciju….Uz to imamo i 2 nova

  7. PAKTOR D.O.O. 100.000 2,38 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
  8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 77.000 1,83 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA

  Suma sumarum je da je cca 50% dionica zavrsilo u TOP 10 i u “cvrstim” rukama, i to je relativno zadovoljavajuce, no iskreno sam zacuden da taj postotak nije znatno veci…

  Uzimajući u obzir da 10ti u TOP 10, ima samo 56 000dionica, znaći da su svi ostali OMFovi osim ROMFa kupili svaki pojedinačno manje od 56000 dionica……po mom mišljenju neviđeni investicjiski promašaj ukoliko usporedimo s njihovim treutnim investicijama….

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.