KORF

KORF trgovanje

U fokusu mi je KORF.

Smatram da je skupština, u stvari zapravo pravo isključenja, koji je bio najkontroverzniji prijedlog skupštine vrlo značajna za cijenu dionice. Tako je jučer cijena skočila naizgled puno.

Ali na dan objave poziva na skupštinu, cijena dionice KORF pala je za cijelih 6,74%, iako je Crobex taj dan porastao 0,15%. Jučer je pak, nakon što se saznalo da prava isključenja ipak neće biti, cijena KORF porasla 4,49% iako je Crobex porastao 1,44%.

Dakle, ako je ova stvar imala značajan utjecaj na cijenu (a uvjeren sam da je), onda jučer još nije nadoknađeno ni pola prethodnog pada.

Izvještaj sa skupštine dolazi u toku dana.

Kategorije:KORF

10 replies »

 1. Ima li sa skupštine popis imovine KORF-a kao prilog godišnjeg izvješća? Kakva je sezona sastavnica KORF-a?

 2. Pa ako Crobex poraste 1,44 realno je da ostale dionice porastu oko 4,5 %. Tako je stalno jer glavni utjecaj Na Crobex imaju fondovska smeća tipa Ht, Atgr, Ina..itd. Tako da me čudi ovaj vaš post. No, navijam za sve vaše “dionice”, tu nema problema. I cijenim vaš rad.
  LP

  • Niste dobro računali, zato Vas i čudi. Ili vjerojatno niste računali, nego odokativno onako ‘opalili’. Ne možete odokativno. Svojeveremno sam pokazao razliku Croebexa i pojedinih dionica. Molim da na ovom mjestu diskutirate argumentirano, inače ne mogu odobravati postove (nije cenzura, nego naprosto ne želim konkurirati forumima).

 3. Istina odokativno, neznam koliki udio nosi Korf u Crobexu ali uspoređivao sam to sa svojim dionicama. OK, bez računanja nema više pisanja.

 4. Prethodni pad? Na što mislite, Nenade? – na onaj s početka kolovoza, kad je krenuo cirkus, ili na pad s 95 kn? U ovom drugom slučaju – ne da nije pola, nego niti trećina.

 5. Mislim da korf može cijenom doći u optimističnom scenariju nekog preuzimanja ili naglog poboljšanja gospodarstva u rh i u eu okruženju i na 200-250kn a u crnom i pesimističnom na maksimalno 50kn,pa tko voli neka izvoli,korf u svakom slučaju nije ht,to je sasvim druga priča.Danas se puno stvari u eu čine jako crne ali dali je baš tako o tome bi se dalo diskutirati,mislim da problem nije takav kakav nam se prikazuje.Jučer sam čuo jedan zanimljiv podatak:kao što znamo grčki je dug cca 350 milijardi eura a samo štednja i depoziti njemačkih građana u bankama iznose 5000 milijardi eura,nakon toga zaključimo koliko je stvarno velik grčki problem.
  Ja mislim da nije tako velik kako se prikazuje i da je sada samo stvar dogovora gdje mogući jamci i možebitno oštećeni vjerovnici traže sponzora koji će to platiti i žele sebi osigurati poziciju da se ovo sa grčkom više nikada ne ponovi i u političkim dogovorima osiguraju na neki način kontrolni mehanizam nad svim budućim proračunima u eu što je otvaranje puta ka svojevrsnoj federalizaciji eu.

  Autor ima dionicu korfa i nije nagovor na kupnju ili prodaju.

 6. Jučer je KORF je poskočio i zato što su sigurno ljudi slušajući vas jučer ujutro na radiju i nakon vaših pozitivnih stavova nakon skupštine,odlučili kupovati.Ja prvi sam poduplao svoj udio u KORF-u.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.