KORF

Dom, Valamar, Riviera Adria – izvanredni rezultati u Q3!

Počela je najava rezultata za Q3 i – ako se ne varam – prvi je danas iskočio upravo KORF/VLHO/RIVP! Intervju g. Eltza na 2 1/2 stranice u VL, kaže između ostaloga sljedeće: “U usporedbi s lani, ostvarit ćemo 11% veće prihode“. Ovo je malkice neprecizno kazano, ali pretpostavimo li da se radi o poslovnim prihodima (što se iz konteksta intervjua čini da jest), onda je to zaista impresivan rast! Pogotovo jer je rast poslovnih prihoda zbrojenih opeacija Riviere Poreč (kons. uklj. HDBK), ZLTO i HRBC u prethodne dvije godine bio 3% i 4%. Pod pretpostavkom da nije bilo međusobnih transkacija, ovaj zbrojeni prihod je jednak konsolidiranom; a ako je bilo međusobnih transakcija, onda je porast još i veći!

S obzirom da su zbrojene operacije Riviere Poreč, ZLTO i HRBC u H1 2011 rasle za oko 9,7%, uz pretpostavku da će Q3 2011 i Q4 2011 rasti istom stopom u odnosu na prošlu godinu (iako je to u biti nevažna pretpostavka, jer Q2 sudjeluje s oko 66%, a Q4 samo s 4% u prihodima), slijedi da je porast u Q3 oko 11,6%! To je zaista impresivno, pogotovo uzevši u obzir da je porast broja noćenja (prema izjavi na skupštini) bio oko 4,7%. Tj. slijedi da su cijene rasle oko 6,5%. Što bi se, jasno, velikim dijelom trebalo sliti u EBITDA.

Čini se stoga da su moje procjene prije nekoliko mjeseci o EBITDA za RIVP od oko 250 mil. kn vrlo ostvarive. Uštede su (prema izjavama uprave sa skupštine) manje nego sam prognozirao, ali ovaj impresivan porast prihoda to nadoknađuje.

VAŽNO: Uprava će trebati jako dobro obrazložiti formalne rezultate trećeg kvartala jer je spajanje kompanija nastalo u sred sezone, što znači da bi dobit ZLTO i HRBC mogli propagirati u RIVP samo u kapitalu, a ne i u RDiG, ali o tom potom. Nisam siguran (moram provjeriti) u računovodstveni tretman, ali nemojte paničariti ili trijumfirati ako vidite ‘nerealnu’ dobit u RDiG RIVP za Q3.

Što se tiče samog trgovanja, jasno je da je po fundamentima KORF daleko povoljnija kupnja od RIVP, te također bolja od VLHO. Ipak DH kupuje kroz Bastion upravo RIVP, a povezane osobe s VLHO kupuju dionice VLHO. Saznali smo na skupštini i zašto: jedna od izjava u uprave na skupštini (zapisnik ovdje) je bila ‘da razloga za kupnju dionica KORF nisu imali, a i da utjecaj na cijenu nisu smatrali korektnim’. Kako je apsurdno da ovi razlozi kao fol ne vrijede za kupnje VLHO i RIVP, ovaj razlog mi je totalno nevjerodostojan, a pravi (po mom sudu) smo čuli na skupštini nešto kasnije: kupnja dionica DH u trezor u razdoblju kraćem od jedne godine nakon prošle javne ponude bi okinulo novu, po znatno većoj cijeni (uz obavezu nadoknade razlike za one koji su prihvatili prethodnu).

Moje je uvjerenje, iz gornjih izjava, a i nekih drugih stvari, da je većinskom vlasniku jako stalo da dionica KORF raste što manje (ona izjava o utjecaju na cijenu, u svjetlu kupnje VLHO od strane članova uprave KORF i kupnja dionica RIVP od strane KORF-ovog SPV-ja, je stvarno apsurdna). Ali sam isto tako uvjeren da su to pusti snovi: pritisak je naprosto prevelik jer su fundamenti jako dobri, a dionica KORF je prema dionici RIVP apsurdno jeftina.

Jedna iznimno povoljna okolnost je da među dioničarima praktički nema fondova. Imati OIF-ove u strukturi je jako rizično u zadnje vrijeme!

A čini se da nema ni vulgarnih špekulantića. Kad su pretrčavali u Belje, a to je bilo upravo prije skupštine DH, netko je imao jake naloge za KORF visoko na bidu, ali ih nitko nije ‘poklapao’ (za razliku od nekih drugih dionica). A propos, nekako mi je jako žao bilo gledati kako su se prodavalo po bidu nekih dionica po ‘daj što daš’ samo da se pretrči u Belje, a onda se prodavalo i idući dan na nekim drugim dionicama po ‘daj što daš’ jer su postali ‘dugoročni’ u Belju. Možda Agrokor i da javnu ponudu za Belje, pa oni koji bi sad rado izašli i po 90, samo da mogu, ‘trijumfiraju’, ali je sve to jako tužno. Gledati ljude što kao muhe bez glave prekaču 4-5% bid-ask spreada u nekoj dionici, samo da bi kupili nešto drugo, preskačući 4-5%, ali sad u drugom smjeru, što je kao ‘vruće’. Oni to, jadni, shvaćaju kao neku kladionicu, a – srećom za svoj integritet – ne zbrajaju sistematski, nego pamte dobro, zaboravljaju loše. Napominjem da su ovi moji zaključci samo iz praćenja dnevnog trgovanja nekim dionicama, nemam ‘veze’ na ZSE.

Nažalost, uz nedostatak institucionalnih investitora osim OMF-ova, te – u najmanju ruku – čudno, a nama koji si umišljamo da razumijemo sustav zapravo jako logično ponašanje (nekih) upravitelja OMF-ova (oni se jako srame toga, a stoga će posebno uzrujano odgovoriti na artikulaciju toga), značajan dio kretanja cijene pojedinih dionica određuje najvulgarnija horda špekulanata. Oni gledaju stvari na – doslovno – dnevnoj osnovi, i za njih je jednak razlog za ‘mora to gore’ vijest da INGRA planira otvoriti ured u Turskoj, kao i da će RIVP ostvariti 11% veće prihode. Nadam se da sad nećemo vidjeti pretrčavanja tapkaroša u KORF.

Napomena: Autor ima dionice KORF, RIVP i VLHO i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju. Izračuni i zaključci u ovom postu mogu biti pogrešni. Autor je amater. Za eventualne savjete i preporuke obratite se pravim profesionalcima (doduše oni mogu biti zauzeti procjenama magmi, ingri i htova, ali takav je život).

Kategorije:KORF, RIVP, Turizam

33 replies »

 1. turizam je osjetljiva grana i ne možemo se uspoređivati s Turskom ,Italijom,Francuskom gdje ona praktički je cijelu godinu ako nije ljetni onda je zimski
  povrat na kapital od te grane je mali
  i dumping cjene samo da se bookira
  tipa last minute i ino

  • Poštovani, sve je to istina, ali ne smijete zapasti u tipičnu zamku naših ‘analitičara’, pardon, analitikanata. Dakle, ne staviti to u srazmjer s cijenom. Znači, ako uložite u nešto 5 mlrd. kuna, a ono ima EBITDA samo 250 mil. kn, to je bijedno. Ali ako imate 71% toga po implicitnoj valuaciji od 200 mil. kn!?

   Primjerice, naše bijedne apartmanuše na srednjem Jadranu, posluju kako posluju. Ali da ih možete kupiti za 200 eura / m2!?

   To bi Vam bilo slično kao da kažete da je godinu dana star i s 10k kilometara Renault Megane za 1000 eura ‘preskup’ jer ‘ipak se ne može uspoređivati s Mercedesom’.

 2. Naravno da svatko razuman danas ne kupuje dionice na hrvatskoj burzi jer očekuje nekakav spektakularan rast hrvatskog gospodarstva već samo i samo zbog argumenta zvanog “cijena”.Bezpredmetno je danas razgovarati dali valamar može trenutno dobiti na tržištu za većinski paket korfa puno više za od trenutne cijene 70kn.To upoće nije za ozbiljnu raspravu i tko god danas ponudi većinskim vlasnicima korfa 100kn glatko će ga odbit,usudio bih se reći i 150kn a nekako sam siguran da bi lako našli kupca i za 200kn.Mislim da bi ga po toj cijeni kupili i naši mirovinski fondovi kada bi se radilo o većinskom upravljanju u kojem bi oni vodili glavnu riječ.Ne dvojim da bi im bilo interesantno da 5-6 fondova kupi većinski paket korfa,neki ionako kupuju istraturist umag pa zašto nebi korf ili rivp.Međutim oni to neće potencirati već će ga početi kupovati kada u većinsko vlasništvo eventualno uđe nekakav strani fond,tada će navaliti i na 250kn.Možda malo pretjerujem ali to je otprilike ono što mislim.

  Autor ima korf i vlho.

  • mislim da je kolega mislio na komentar iznad njegovog, ne na vaš članak.
   vi ste vrlo ružno i nepristojno reagirali na opravdanu opasku od kolege Jaska, umjesto da ste rađe upozorili kolegu Valagića.čini se da je ovdje dozvoljeno i najprizemnije neargumentirano drukanje, ako je u autorovom interesu, a svaka opozicija se prikazuje prvokacijom.užas!
   Brišem blog zauvijek iz bookmarksa.dovidnjenja.

   P.S.- ne vjerujem vam da se smijete i pišete, činite se izrazito nervozni i to već duže vrijeme, ali to je vaš problem.

   • U pravo ste što se tiče mog komentara i ispričavam se Jasku! Nisam vidio da se ‘jaskov’ post odnosi na komentar iznad njegova (koji nisam uočio, i zaista nije zaslužio objavu u svojoj cjelini što se tiče tih optimisitčnih najava koliko će biti cijena dionice ‘uskoro’, a koliko pri ulasku u EU). Upravo zato jer me moj previd ne opradvava, kako bi ova isprika ostala trajna i vidljiva, ostavio sam batrljak tog ‘drukerskog’ komentara kako bi ovo iza imalo smisla.

    Što se tiče nastavka Vašeg posta, svi postovi se inače ostavljaju, makar imali drugačije mišljenje od moga. Iznimno mali broj komentara nije pušten, i to samo oni koji su biil bezveno drukanje ili uvrede. s druge strane, nastojim odgovoriti na sva mišljejna. Zaista nemam ništa protiv Vašeg brisanja, dapače. Ali je istina da se dobro zabavljam dok pišem blog, a pogotovo neke odgovore. Samo što je zavist jako gadna osobina i onda ljudi gledaju to kroz te naočale.

    Vjerujem, štoviše, siguran sam da sami niste nikad probali pisati nešto poput ovoga pa ne znate koliko (pozitivne) energije je potrebno za ovakve postove. Primjerice, što mislite koliko je naših ‘analitičara’ i cijenjenih ‘forumaša’ i fond managera sjelo u nedjelju i izračunalo, artikuliralo i napisalo gornje zaključke? Koliko samo vremena treba da se napravi i vrlo jednostavna stvar, a to je ‘kao fol’ konsolidacija za nekoliko godina unazad uz hrkljuš podataka u kojima je to prezentirano. Očito ne znate, ali nema veze. Sadržaj pak očito smatrate dovoljno vrijednim da navraćate – hvala Vam.

    Još malo što se tiče rasprave. Zaista se ne unosim emocionalno u neke stvari (recimo, rasprava o analitikantima ili njihove pokrivanje raznih dionica), ali se čini da se ‘obadam’ i na gluposti i previše unosim u to. To je zato jer ne propuštam prilike da čitaocima, investicijskoj javnosti zorno prikažem što se krije iza raznih paradigmi koje se kod nas smatraju normalnima. Evo recimo zašto sam malo više puta spomenu jednu špekulantsku dioničicu (to više nije špekulantsko, nego ono više kao tapkarenje ili kako bih to opisao). Jedan ‘research’ NL na engleskom (namijenje očito stranim investitorima) za jedan dan navodi dvije vijesti:
    – Crobex se promijenio za **%
    – Jedna tvrtka planira otvoriti ured u jednoj zemlji.

    Eto, to je NL za taj dan. Zaista ništa protiv te dionice, ni ljudi koji rade u toj firmu. Oni se vjerojatno svojski i iskreno trude da spase firmu (iako angažman naših mirovinaca s našim novcem u njoj nije nikome za čast). Ljudi onda misle da ako je jedina vijest jedne renomirane kuće, na engleskom, upravo to, da je zaista hrvatsko tržište beznadno. Pogotovo jer se radi i o umornoj dionici koje je imala izvedbu kakvu je imala.

    Slično tako navođenje nekih drukera s foruma. Zaista ništa protiv njih. To su dragi ljudi u stvarnosti. Ali ima slučajeva kad organizirano djeluju i mogu zavesti naivnije ljude da povjeruju u to (čudi me da ih još nitko nije tužio za angažman oko KORF), zato je nažalost, na ovako informacijski bijednom tržištu kao što je naše, baviti se i takvim stvarima.

  • Možda stvarno sliči na drukanje ali to je samo moje skromno mišljenje,naravno mislim da ovdje ipak raspravljaju ljudi koji misle svojom glavom a ne mojom a što se tiče korfa svatko može utvrditi vrijednost porfelja korfa i na osnovu svojih računica i procjena stvoriti sebi sliku koliko to vrijedi a ako nam 10% hrvatskih turističkih kapaciteta danas vrijedi 70kn ili cca 500mil.kn jadni smo i mi i naš turizam i bolje nam je da se time ne bavimo.Naravno ja sam u svoju gore navedenu kalkulaciju uvrstio i dugove rivp.

   Ako je netko zamjerio i shvatio kao drukanje preporučam da napravi osobnu analizu i procjenu vrijednosti korfa pa nam je izloži sa svojim argumentima jer će nam možda pomoći da shvatimo da smo u “krivu”.

   • Dakle ima nas ozbiljnih investitora na duži rok koji slično gledamo. Tko još misli da cijeli turistički biznis u Hrvatskoj vrijedi samo 4 milijarde kuna?????? kada malo gradilište stoji 400.000 kuna. a 17% kapaciteta u turizmu i to najzdravijeg vrijedi samo 400.000.000 kuna. Kriza je u tijeku, jeste, ali nitko ne prodaje ni šupu a kamo li apartman ili kuću za 5.000 eura. Koji je veliki ozbiljni ulagač prodao upravljački paket za trenutnu cijenu na burzi????? Kriza upropaštava jedne ali drugima daje šansu i traži inovacije i rad 24 sata dnevno i dugu,dugu noć———- Dok većina spava, neki drugi rade…….

 3. Žao mi je što ljudi ne shvaćaju da je ovaj blog blago za svakog ozbiljnog investitora (u odnosu na špekulanta). Izvrstan način za izmjenu informacija i ideja.

  Upravo zahvaljujući raspravama i analizama na ovom blogu stekao sam jako brzo mogućnost da padam 3 puta sporije i rastem 3 puta brže od CROBEX-a.

  Ne znam zašto ljudi prije pisanja takvih komentara te pokušaju razumjeti problematiku. Stavri koje se pišu ovdje nisu “black magic” i nagovaranja, nego jasne i u logici učvršćene analize. Svatko tko uzme dovoljno vremena da ih shvati vidi samo logičnost njihova ishoda, a ne drukanja i slično.

  Izuzetno mi je drago što mogu biti dio ovakve zajednice koja mi je omogućila da sutra očekujem rast svog “turističkog” dijela portfelja koji sam na vrijeme nabavio po “popularnim” cijenama.

 4. nervoza se osjeti svima a ne samo njemu. Pa i ja sam nervozan jer je globalna neizvjesnost. Da se vratim o dionicama, on navlaci ali i moze jer je ovo njegov blog, al u interview-u slobodnoj dalmaciji reci da ce ATPL sigurno rasti (iako kaze da industrija u hr. nema perspektivu) cini mi se malo navijacki i neobjektivno.
  u vezi nekretnina i nekretninski fondova; volio bih da bakic prokomentira zasto je realizirao gubitak i izasao po 20 kn iz propriusa (slabo se spominju ove transakcije ili je meni promaklo) ako su ti nekretninski fondovi tako bajni ?!

  • Poštovani, zaista ste jako puno toga pobrkali ovdje.

   1. U intervjju SD nisam rekao da industrija nema perspektivu, nego da nas ne može spasiti ‘industrijalizacija’.

   2. Nisam spominjao dionicu ATPL, nego tvrku AD Plastik. Pogotovo nisam rekao da će ‘dionica ATPL (ni ADPL) rasti’, nego da će AD Plastik (tvrtka) rasti. To je kazano upravo u gornjem kontekstu kako ne treba u Hrvatskoj odbaciti industriju, da mnoge tvrtke imaju perspektivu, ali da nas ‘industrijalizacija’ neće spasiti. Sam rast tvrtke nema a priori veze s cijenom dionice, odnosno isplativosti ulaganja u nju (duga priča, da sad ne duljim jer vidim da smo ipak na puno elementarnijoj razini). Ova tvrdnja o AD Plastik uopće nije sporna, gleda li se s aspekta javno dostupnih i često ponavljanih informacija od strane uprave, kako što se tiče najava o većoj dobiti u 2011. od one u 2010., tako i što se tiče otvaranja novih operacija (FIAT), tako i opće sposobnosti i konjukture u dijelu autoindustrije u kojoj se nalazi AD Plastik.

   3. Na ovom mjestu trebate razlučiti glavne tekstove od komentara. Nisu svi komentari moji. Najveći dio je od drugih čitalaca. Tako i komentari koji hvale nekretninske fodnove nisu moji (jasno su označeni drugim drugim imenom), a moji su stavovi (kao što je i navedeno) upravo suprotni nego što taj autor tvrdi (a Vi pripisujete meni).

   Dionice FMPS sam kupio jer su bile izrazito fundamentalno potcijenjene, što mi nije bilo samo po sebi dovoljno, nego sam se nadao ‘otključavanju’ vrijednosti zbog nekih okolnosti. Kako se to nije dogodilo, prodao sam. Uz gubitak – srećom sam za te novce kupio uglavnom dionice koje su većinom aprecirale iako su hrv. dionice u prosjeku značajno pale. Savjetujem i Vama da kad se pretpostavke neke investicije ne ostvare, prodate rađe uz gubitak, nego držite te dionice ‘do daljnjega’ zbgo dvije stvari (a) moguće sve veći gubitak po principu ‘kuhanje žabe’ i (b) oportunitetni trošak. Na dionicama morate ponekad izgubiti, ne možete samo dobijati (ne znam koje je Vaše iskustvo, kad Vas gubitak jako čudi), ali portfeljni pristup značajno smanjuje rizike.

   A propos ADPL (dionica tvrtke AD plastik). Ona je imala izrazitu nesreću da se oko 100 miliona kuna (!) na jedan iznimno nekvalitetan način našlo na tržištu, većinom u rukama špekulanata. Zamislite pak snagu te dionice kad može apsorbirati 100 mil. kn u nečemu što je praktički jedan SPO u okolnostima kad imate ogromne usisavače s drugih strana (razna izdanja obveznica itd.). Tako da sam duboko uvjeren u odličnu perspektivu te dionice. A što se tiče povijesti: pogledajte da sam prvi put pisao o njoj 27.5.2010, referentna cijena na 26.5. je bila 88 kn. Sada je cijena 105, uz isplaćenih oko 10 kn dividendi (recimo da je to 115), a kako Crobex baš i nije bio relevantan u tom razdoblju, pogledajte cijene nekih važnijih dionica (glavne iz Crobexa) na 25.5., zaokruženo:
   ADRS-P – 263
   ATGR – 685
   ATPL – 964
   DDJH – 34
   DLKV- 336
   ERNT – 1442
   HT – 264
   IGH – 2460
   INGR – 32
   INA – 1690
   JNAF – 2605
   KOEI – 450
   KORF – 34
   KRAS – 356
   LEDO – 5970
   PODR – 310
   PTKM – 125
   TNPL – 1500
   VIRO – 340
   ZABA – 215

   Mislim da se ulagači koji su inspiraciju našli u mom navođenju ADPL zaista ne mogu požaliti.

   Vjerojatno sam propustio neke važnije dionice, ali iz ovoga skupa se čini da su ulagači bolje mogli proći jedino u Ini, KRAS, DDJH, PTKM, KORF i vjerojatno Viru (koji sam u tom trenutku na svoje ime imao jasno iskazano u Top 10, pa vjerujem da je onima koji prate moja ulaganja to mogla biti dobra smjernica).

 5. Kolega medved, ovo je emotivno iskazana osobna želja, jer sam u KORF-u 70% i to od 2009.g. ali je to moj jasan odabir sigurnosti za moj umirovljenički fond, a uz to bez naznaka smaka svijeta potonuli smo u 2 mjeseca duboko i u turističim dionicama i u crobiju, a zapamtite svaki subjekt je različit. Dok je za jedne propast za druge je prilika. Meni je ovo prihvatljiva prilika iako ima i puno većih ali i rizičnijih, a ja se nikada nisam kockao. U našem turizmu nije velika zarada ali ni rizik, dok su fundamenti danas na 10- 20% i u slučaju rata ili totalnog potresa ostala bi neka vrijednost ako nije prezaduženo pojedino društvo a ovo nije a posebno ARNT koji čeka povlačenje 280 kuna temeljnog kapitala dok se situacija razbistri ili će ga GS prodati uz dobru zaradu, znate pošto. Da ovo nije druk, nego realno predviđanje vidjet ćete po objavi rezultata za 3 tromjesečje za samo 3 dana. Ovdje očekujem optimizam koji pokreće i realnost, a ne navlačenje ili strašenje za koje i nema najčešće uporišta. Dakle, živi bili pa vidjeli do četvrtka. Pozzz Autor u posjsdu KORF-a i ARNT-a. 90% vlastitog portfelja i korisnik margi kredita s KORF-om.

  • Kolege Jasko i Medvjed pogledajte danas na najavu rezultata koja je reakcija, netreba nitko drukati ni za ni protiv. Naš je problem slaba likvidnost i strah koji nam svi serviraju u svemu, jer su sami gotovo nesposobni. Onaj koji puno zna, svjestan je da puno treba učiti i obrnuto, zar ne????????

 6. Pitanje za g. Bakića. Kako to da se još trguje s dionicama Đakovštine kada više nema sredstava stečajne mase ni za otpremnine radnicima a kamo li za dioničare. Nema ni očitovanja stečajnog upravitelja o tome. To je za burzu i ulagače više nego osjetljivo pitanje s kojim bi se Samodol morao više baviti i pratiti tijek stečajeva a ima ih više i svi su različiti, nekima stečajna masa nije dovoljna za vjerovnike a kod nekih ostaje i za dioničare. Dali sam u pravu????? To može demotivirati sve druge ulagače, a vidim da se nekima trguje više nego prije stečaja.

  • Što kažete da KORF preuzme ARNT i kroz avionski prijevoz preko pulske luke produži sezonu i digne turizam i svoj reiting na višu razinu, a sinergijski učinak i za VLHO uz rast prihoda i korištenje ljudskog kapitala?????? Novca ima, pripremljena je dokapitalizacija kroz statut za dioničare, a i SIMBOLIČNOM DIVIDENDOM od 5 kuna što nema uticaja na tijekove novca u KORF-u, pokazati malim dioničarima brigu o dioničarima, donijelo bi preporod društvu, malim dioničarima ali i većinskim vlasnicima.

    • To je manje od 40.000.000 kuna, a efekt za sve?? Neprocjenjiv. Nebi računali na samo kapitalnu dobit nego bi bili zlatna koka puno vrijednija od HT-a, a likvidnost desetostruka. Kada hoćeš u investiciju izdaj nove dionice. Dok drugi spavaju preuzmi što ti odgovara i što je danas strašno potcjenjeno, a sinergija dalje gura………..(kao i margin krediti )

    • Ja sam spomenuo dividendu od 5 kuna što bi bilo 40 miliona kuna, a najveći dio bi bio većinskom vlasniku. Ta dividenda bi dalje djelovala i činila čuda uz sadašnje stanje i fundamente koje KORF ima, zar ne??????

    • Pa rekao bih u zadnji čas jer moraju obraditi sve subsidijare. Riviera Adria mora čekati HDBK, a DH mora čekati Rivieru. Inače, nemojte se uplašiti, može izgledati kao da je loš P&L, kako ste vidjlei iz najava uprave, zato jer će tek s 1.9. (ili 1.8.?) ući merger u igru, tako da će dobit iz prvog dijela sezon ostati u ZLTO i HRBC, pa će vjerojatno samo propagirati u kapital, a ne kroz RDiG.

    • Rezultati Istraturista su izvrsni, sa upola manjim rastom noćenja prihodi veći 17% a dobit ČAK 137% kako onda dočekati rezultate Rivijere Adrija i KORF-a, Prihodi iznad 20% a dobit iznad 300.000.000 kuna indeka niti ne mogu pretpostaviti ……………………….Hoće li se obznaniti do petka???????????????

    • 1. Do petka mislim da moraju objaviti.
     2. Pogledajte i rezultate Jadranke, koja je zanemarena dionica, a ima 3/4 prihoda Istraturista. Oni pokazuju još bolji napredak.
     3. Kao što smo čuli, KORF / RIVP imaju i još bolje rezultate, prihodi veći 11-13%.
     4. VAŽNO za dioničare KORF / RIVP – mislim da će zbog učinaka konsolidacije RDiG biti deformiran, naime da će dobit HRBC i ZLTO iz 7. i 8. mjeseca proći u financijska izvješća direktno u kapital, tj. neće se vidjeti u RDiG, kako mislmi da se najavljuje u ovoj izjavi uprave RIVP. Stoga nemojte paničariti ako vam se na prvu učini da su rezultati što se tiču dobiti lošiji od očekivanja – ako tako bude, radit će se samo o načinu knjiženja.

    • Imate li koje preliminarne pretpostavke za ARNT-u, zbog blizine aerodroma budućnost im je više nego lijepa, a i briuni im idu na ruku.

    • Poštovani, cijeli turizam je išao gore, pa valjda i njegovo poslovanje, o tome ću kasnije napisati post. Ali molim nemojte više ovo o Briunu i aerodromu :). Čuli smo!

   • Nažalost ARNT “nije dostupna”. To valjda znači da većinski vlasnik nije raspoložen za prodaju (po “nama” prihvatljivim cijenama, tj. zna što ima, nije budala).

    Goviriti o tako velikim sinergijama pri nekoj ozbiljnoj cijeni za ARNT je vjerojatno prenategnuto.

    • U ovakvim vremenima ako jeftino prodaš, jeftino možeš i kupiti, kao što je ovo pretrčavanje trejdera na burzi, po principu kompenzacije…………

 7. Mislim da kupovina Belja cak i nije losa odluka, unatoc cinjenici da je vecina ljudi do te odluke doslo stihijski i uz veliki oportunitetni trosak. Naime, postoje dva dosta dobra razloga za kupnju. Prvi je cinjenica da je Belje i na 120kn fundamentalno dosta jeftina dionica, cak jedna od najjeftinijih. Mozda nije bas pametno prodavati KORF prije objave rezultata da bi se kupilo Belje, ali prelazak iz nekih drugih dionica ne mora biti nuzno losa odluka. Drugi razlog je cinjenica da je po prvi put kod obaveze izdavanja javne ponude potencijalni kupac zapravo u stanju tu ponudu i napraviti. Sve dosadasnje obavezne ponude (TNSA, MGMA, DLKV…) su bile nametnute premalim vlasnicima koji bi radije proglasili bankrot i zatvorili svoju firmu nego da naprave javnu ponudu. Agrokoru, s druge strane, nije neki pretjerani problem kupiti Belje, cak stovise, kupnja Belja im uopce ne mora biti losa investicija.

 8. Evo i priopćenja, a kladio bih se da ni jedan naš vrli analitičar neće ovo uključiti u svoj dnevni pregled sutra http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Ur3d2pinVvL2c3dLWCxCsw==.pdf.

  Da neki građevinar, na kojemu je analitičar izgubio gadne pare (i još drži) najavi da ima plan da bi možda ako …. nešto već, nema sumnje da bi to bila top vijest u dnevnom pregledu! Radi učinka, sve ostale vijesti bi se prešutile, kako bi ispalo da bi ova došla do izražaja!

  Istovremeno, kladio bih se da će ovo biti u većini izvještaja: http://zse.hr/userdocsimages/novosti/NLehAanLokEWLeLQ3Acriw==.pdf. Na stranu to što se još samo traže razlozi da se izbjegne stečaj, i da je mcap ispod 20 mil. eura. Bit će da mnogi analitičari to imaju u svojim portfeljima, pa misle da će i ostalima biti strašno zanimljivo.

 9. Nenade,
  značajni ste dioničar i u FNVC, ali osim jednog kratkog komentara nisam vidio da ste objavili neku malo veću analizu te dionice. Također, vidim da tu i tamo povećavate svoju poziciju.
  Planirate li nešto napisati o FNVC-u?
  Pozdrav,
  Tomislav

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.