DDJH

Kongsberg – ĐĐ

Stvarno odlična vijest: Mislim da se ovdje radi o ovoj tehnologiji, a srednjeg kalibra bi valjda bilo 30 mm?

To bi bila tzv. hunter-killer tehnologija.

Ako je tako, onda s obzirom da SAD ovu tehnologiju naručuje od Kongsberga, imamo indiciju stvarno odlične tehnološke pozicije i tržišnih potencijala.

Nisam ekspert u ovim stvarima, pa molim eventualne ispravke.

Napomena: Imam dionice DDJH i ovo nije preporuka za njihovu kupnju ili prodaju.

Kategorije:DDJH

9 replies »

  • Bilo je večeras na dnevniku malo o đuri đakoviću,jako ohrabrujuće,sklopljen je ugovor o suradnji sa norvežanima na puno većoj tehnološkoj razini proizvodnje nego je to bio posao sa patrijom i taj proizvod je navodno jedini takav u svijetu,kao takav maksimalno konkurentan sa većom dodanom vrijednošću a najavljuje se i novo upošljavanje ljudi.Jako ohrabrujuće u poplavi loših vijesti,ta firma-po meni jednostavno mora proraditi i ova kriza je za nju velika šansa da konačno nađu svoju optimalnu nišu-prostor i time sebi trasiraju put da ta firma izraste u respektabilnu industriju hrvatske sa naglaskom na izvoz,đuro ima sve preduvjete da to postane a mislim da je to jedna od rijetkih firmi kojoj je kriza više pomogla nego odmogla,tamo su ljudi počeli raditi ozbiljan posao,sve pohvale…

   Imam dionice ddjh,nije nagovor na kupnju i prodaju…

 1. Ovo je za Djuru zbilja izvrsno. Protector 12.7 zbilja jest tržišno lider u kopnenoj varijanti, i zbog performanse i zbog cijene. Ovo je logična i, čini se, ne previše rizična ekstenzija izvrsno prihvaćenog proizvoda. Obzirom na superiornu preciznost inačice 12.7, mogućnost korištenja tehnološki identičnih senzora i vec prijeđeni put po krivulji učenja kod interne integracije oružja i senzora, krupne probleme teško je očekivati. Sama percepcija i prihvaćenost kod kupaca neće biti problem obzirom na reference proizvoda i renome dijela naručitelja.
  Ovome treba dodati i sjajno dosadašnje iskustvo integracije i zajedničkog nastupa Patrije i Kongsberga, bitno više jedinične cijene i profitne marze topova 25 i 30mm u odnosu na strojnice i, ključno, vertikalnu integraciju ponudom in-house naoružanim vozilom u rasponu 12.7 – 30mm. Za procjenu realnosti tržišnog potencijala ove verzije trebat će malo poraditi, ali ozbiljno više cijene i marže i prednost na tržištu, posebice kod postojećih kupaca Protectora, ovdje igraju vrlo značajnu ulogu.
  Ovo testiranje na Gašincima bit će i sjajna promocija Đure, posebno ako prođe bez poteškoća, jer tu problemi i sa sustavima višestruko ispitanima u realnije ratnim uvjetima nisu bas rijetki.
  Ruku na srce, ovaj je proizvod razvijen od strane Kongsberga iznad prototipne faze i bez đure…

  • To i jest Kongsbergov proizvod, ali ovo će biti prva instalacija na Patrijin BOV, koliko razumijem. Što znači dvije superiorne tehnologije u jednom, dakle cjelinia je jako vrijedna, a obje ĐĐ može samostalno raditi i marketirati, što znači velike marže.

   MIslim da prethodni predjsednik uprave čak nije baratao engleskim, pa kako bi on ovo dogovorio? Činjenica da je uz predsjednika uprave bio gore i drugi član, Mazal, govori zapravo da je to njegovo područje djelovanja, u biti njegov ‘deal’, što znači da imamo dvije kompetentne osobe u tom smislu za poslovne dealove. Zamislite kako je bilo prije dok je bila stara garda na čelu firme? A sad pogledajte ako vam se da zapisnik za skupštine ĐĐH 2011., kad smo mislim pokrenuli promjene.

 2. Zanimljivo.
  20.11. Poligon Gasinci
  U privitku Vam šaljem poziv društva ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. na demonstraciju bojevog gađanja vozila Patria AMV 8X8.

 3. Zanimljivo.
  http://www.defender.hr/republika-hrvatska/vojna-industrija/pocela-probna-gadanja-s-mcrws-30mm-na-poligonu-kindrovo.php
  -dolaze šest visokih vojnih izaslanstava država potencijalnih kupaca

  našoj vladi ne treba novi izvozni proizvod kada niko ne dolazi.
  Ministar Kotromanović, ni on nema vremena.
  Imam velika očekivanja od tog gađanja, no jednostavno ne razumijem kako neko može biti tako ravnodušan i ne se boriti za naše firme, naše ljude, naše proizvode a sve u cilju da se proizvod proda, da se otvore tržišta.

  P.S. Posjedujem dionice Đure pa je is tog razloga moj post možda malo “pre”subjektivan.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.