Uncategorized

Bravo za SKDD 2

SKDD je uveo online naručivanje i preuzimanje podataka o imaocima vrijednosnih papira na dan (knjiga dionica). To sve na temeljito redizajniranom sajtu koji izgleda jako dobro, a taj izgled, iako sam po sebi važan, je zapravo vjerojatno indicija na ono što je ispod.

Nisam još proučio što još nudi, ali vidim da ima i npr. povijest u Top 10 dionica. Ovo pokazuje i začudnu zrelost ove institucije u tom smislu, jer većina državnih institucija kad se suoči s nadogradnjom analizama na osnovu njihovih podataka (kao što nude MojeDionice i iCapital) pokušava im ograničiti pristup podacima (recimo, meni 1996.-1997. Zagrebačka burza nije htjela dati podatke o transakcijama kad sam krenuo raditi neke analize i konstruirao burzovne indekse, dok ih oni još nisu imali). SKDD je pak odlučio uvesti svoj prikaz podataka.

Uvid u knjigu za jednu dionicu nisam još dobio, čekam da uplata ‘sjedne’, ali ne sumnjam da će biti OK.

Kategorije:Uncategorized

10 replies »

   • Evo ja sam danas ujutro uplatio za 3 izvadka pa ću javiti koliko im treba da identificiraju uplatu i naprave izvode :-). Vjerujem da ste i Vi isprobali uslugu 🙂

   • Danas ujutro palim komp i svi izvještaji me već čekaju. Dakle 24 sata od uplate do preuzimanja izvještaja. Za nas koji nismo iz ZG odlično.

    • Čekali ste 24h jer je uplata bila tijekom vikenda. Sve ovisi o NKS-u i satnici provođenja uplata. Ukoliko uplatite preko tjedna do 14h (ako banka u kojoj uplaćujete nije HPB, ili čak i kasnije ako uplaćujete u HPB-u) dobit ćete izvještaj već sljedeći radni dan.

 1. Poštovani g. Bakić,
  da li bi imali vremena i volje komentirati rast KOEI zadnja 2 mjeseca za cca 25%? I to na dobrim prometima. Promet u petak 17milijuna kuna. Znam da je izvan konkretnog naslova i teme, ali znam da ste i prije komentirali i imali misljenje o navedenoj dionici i da nije bila skroz izvan vašeg fokusa (tada). Da li mislite da ima nekih novih momenata s obzirom na vrijeme kad sve vi prodali svoj KOEI (osim onog koji imate kroz KORF) i kakvu perspektivu vidite po tom pitanju…

 2. Da, trebate upisati “pravi” mail, posto cete na njega dobiti link za aktivaciju za Moj E-racun. Osim toga, to je i mail na koji SKDD salje razne obavijesti.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.