DDJH

ĐĐ ima novi website

Sama po sebi nije neka vijest, evo ga ovdje.

Ali vjerujem da je važan dio mozaika u razumijevanju što se događa s grupom. Npr.

1. Sada je valjda očito artikuliranje poslovnih divizija i mogućnosti i ambicija u njima. Zanimljivo je vidjeti kataloge, primjerice ovaj iz Industrije i energetike.

Zanimljive su ambicije iz upravljanja vodama (“Potable water preparation, Preparation of technical water, Processing of industrial and communal waste water Agricultural irrigation, Water desalinization”), itd.

Jasno, glavna stvar je da ĐĐ svoje ambicije i ostvari, tj. očekujemo ‘isporuku’ barem po nekim važnim projektima (a i Uprava vjeruje u to, sudeći po ambicioznim planovima za ovu godinu).

2. I ovdje je vidljiv novi pristu dionici (dioničarima), možda će vas zanimati i popis prvih 23 najvećih dioničara (kako je zapravo velika koncentracija dioničara).

3. DDJH uglavnom nije bio u ‘investabilnom vidokrugu’ većih institucionalnih ulagača, uglavnom s razlogom.

Ne ulazeći u valuaciju (tj. atraktivnost cijene), mislim da će se sada i ovo promjeniti slikom koja će očito biti razumljivija stranim ulagačim, ali i domaćim analitičkim kućama, a ta slika koju sada mogu dobiti je, vjerujem, samo simptom potpuno drugačijeg pristupa upravljanju kompanijom nego prije.

Za sada je strancima i većim domaćim institucionalnim ulagačima usual suspect za ulaganje u hrvatsku industriju uglavnom KOEI (za kojeg sam prije godinu dana napisao: “Končar tako-tako, čini se da je dobit izvukao Končar energetski transformatori (udio u dobiti od pridruženih poduzetnika porastao sa 114 na 125 mil. kn). KODT, druga najbolja kompanija je također poslovala u teškom okružju, pa je i ona smanjila dobit. Ostatak grupe ‘puno zuji, malo meda daje’, pa vjerojatno imamo očit slučaj kad dijelovi (udjeli) vrijede više od cjeline. Profitabilnost ostatka je, čini se, manja od profitabilnosti DDJH, kojem to investitori često navode kao zamjerku (iako je trend nevjerojatno dobar).

Zbog ovoga, ali i, još važnije, značajnog povećanja prihoda i tržišne kapitalizacije, smatram da DDJH sada ulazi u investicijski vidokrug i stranih ulagača.

Kao način razmišljanja, mislim da je kao izloženost hrvatskoj industriji portfelj ‘ADPL+DDJH’ superioran portfelju ‘KOEI’ u smislu kombinacije onog što se već isporučuje i onog što je potencijal.

Mislim da srazmjerno velik P/B, a vrlo mali P/S (odnosno, prilično veliki prihodi s obzirom na kapital) kod DDJH ipak pokazuje da s obzirom na tako velike ambicije ne bi bilo zgorega razmišljati o povećanju kapitala. Jasno, jedan mega-posao može sve stvri potpuno izmijeniti.

Napomena: Imam dionice ADPL i DDJH, te indirektno KOEI kroz VAH. Ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju bilo koje od njih.

Kategorije:DDJH

68 replies »

 1. Nije li država kao većinski vlacnik razlog zašto bi strani kapital ipak pričekao da se pokrenu promjene u omjeru vlasništva?

  • Krivo, država nije većinski vlasnik DDJH. Ali jest (ako ubrojite i Kapitalni fond) Končara, pa kad smo već tu i Janafa itd., dionica kojima to očito ne smeta da privuku strane ulagače.

 2. Moram priznati iznenadilo me pogledati popis pod 2, pogotovo dno (zaista bi bilo fora da do kraja ove godine recimo ugledam sebe na tom popisu, a sigurno među komentatorima ovdje ima još kandidata :))

  U međuvremenu, stavio bih se na vremensku poziciju točno godinu dana urikverc od danas (mogao bih naciljati i recimo štajaznam… polovicu prošle godine ili sl., ali malo sam gotovan pa sam samo priklikao mojedionice – dakle u zadnjih 1 god (i ovo pričamo nakon nekoliko bearish dana zaredom), ovako zgledaju promjene vrijednosti:

  DDJH +25,91%
  KORF +93,38%
  VPIK +57,16%%
  PKTM 15,72%

  U međuvremenu kao par benchmarka koji su meni recimo zanimljivi za povremeno gledanje:

  Inflacija 01/2012-01/2013: 5,2% (skoro sam pao sa stolice, ali DZS valjda ne laže?): http://www.dzs.hr/app/rss/stopa-inflacije.html

  Najveća stopa oročene štednje: ispod 4% (http://www.moj-bankar.hr/%C5%A0tednja-depoziti/Oro%C4%8Dena-%C5%A1tednja-usporedba)

  Gotovinski krediti (kao najskuplje sredstvo financiranja, izuzmemo li lombardne/margine): dostupni klijentima banaka za oko 10%, što je zapravo u rangu margina na tržištu a za manje iznose koji su ipak dostupniji nama malim investitorima ne treba nikakav polog.

  Izbor ovih podataka, pristup umačenju i osobne preferencije za rizik (ili “rizik”, obzirom na sve napisano na ovom blogu, s većinom čega se slažem) je individualan, kao i alokacija u investicijske klase te vlastito određivanje trendoa i checkpointa (npr., netko bi mogao uzeti milestone termine polovicu ove godine za prijelom, kraj ove godine i 3 godine od danas) su individualni, pa svatko može i treba postupati sa vlastitim sredstvima kako god želi (pogotovo danas, kad je rizik gubitka redovnih prihoda od nesamostalne djelatnosti zapravo prilično velik).

  Dakle nije nagovor na ništa, samo malo utvrđivanje podataka. A osobno se ne bih volio naći krajem godine gledajući iste ili slične podatke i da sam, recimo, u oročenoj štednji.

 3. Pohvale za novi dizajn stranice, lijepo to izgleda.
  Ugodno je vidjeti te sitne pomake naprijed, ipak one na nešto ukazuju.
  Eto, jedno pitanje manje za Skupštinu.

 4. koliko se sjećam čačić je lijepo rekao na jednom poduzetničkom simpoziju nedavno (prije cca par mjeseci, zaista ne znam točno kada i kako se zvao simpozij) kako je đuro jedina naša firma koja ima sklopljene “neke poluugovore” a linić je jasno rekao kako đuru čeka privatizacija u sljedećim godinama. i nikakav stožer se nije pobunio? (kako to?:-)
  đuru čeka svjetla budućnost. ne vidim baš puno kontra mogućnosti, čak ni u hrvatskoj.

 5. Danas izašlo izvješće IPKK-R-A.

  Nenade, kako se to Vama čini? Meni izgleda odlično. Smanjene obveza uz lijepu dobit i povećanje prihoda. Bez obzira na ovaj loš zadnji kvartal radi suše iznimno poboljšanje poslovanja.

  P/E = 4,06
  P/B = 0,62
  P/S = 0,43

  Ovi multiplikatori fantastični. Sve u svemu meni se čini jako dobro.
  Što se tiče dionice, dosta veliko povećanje likvidnosti u zadnje vrijeme što je također odlično.

  • Nisam se udubljivao u izvješće, a danas sam završio eliminiranje te pozicije. Naprosto, to mi je bila jedna zgodna špekulativna pozicija, gdje mi se nije dalo ulaziti dublje u problematiku. Ali sam i ušao u to zato jer su mi se fundamenti učinili jako zgodni, te zato jer su neki fondovi jednog društva za upravljanje na naročito glup način isrkcavali to, i naročito je glupo bilo da su uopče iskrcavali (mislim da sam ulazio oko 140-145 u dva navrata, jednom ušao i onda skoro skroz skratio poziciju uz profit i onda ušao malo jače). Ne znam kako se osjećaju voditelji tih fondova, vjerojatno ‘nikako’, j**e im se, nije njihova para.

   Naprosto imam takvih špekulativnih pozicija, negdje vidim oportunite koji je možda i zreo za duže ulaganje, ali nemam ni fokusa ni volje, a ima neki katalizaotorski element. Negdje je učinak veći (kao IPKK, u izrazito kratkom vremenu), negdje manji (kao INDG – koja možda ima i daleko veći potencijal, ali mi nije bilo ugodno ostajati u toj priči, a koju sam isto zatvorio u međuvremenu … tu su mi se količine i način prodaje na 110 zaista učinile kao da zovu, a teško je odoliti ne prodati kad netko onako ‘siluje’ s nalozima za kupnju, ono je zaista bilo neobično prije par dana!?). To nema veze s firmom, želim Industrogradnji uspjeh o ovome što radi, i onda naravno realizaciju potencijala dionice.

   • Zanimljivo ovo s INDG, bili su mi totalno van fokusa vec godinama, mislio sam da su i bankrotirali u medjuvremenu. Pretpostavljam da je u zadnje vrijeme tu bilo nekih zanimljivih dogadjaja koji su mi promakli?

  • Nažalost ne pratim priču oko INDG, al što se IPKK tiče stvarno je nevjerojatno bilo iskrcavanje ta dva fonda. Rješavali su se te pozicije vjerojatno na najmanjim mogućim cijenama u trenutku kada kompanija posluje kao nikada ranije, a samo da bi imali “freash start” u novoj poslovnoj godini!? Mislim, ako je to istina onda strašno.

   Uglavnom, čestitam na uspješnoj kratkoj špekulaciji, i nadam se (ali ne radi Vas nego dioničara IPKK) da ste pogriješili što ste izašli u potpunosti jer mi se taj porast sa 140 na ovu razinu ne čini toliko velik i značajan..

   Svako dobro!

 6. Website ne valja. Treba Flash! Još samo fali da negdje naletim da treba i Javu. Ne zna se koji je više kritičnih sigurnosnih propusta imao zadnjih dana. Nedavno je i U.S. Department of Homeland Security izdao hitno javno upozorenje svim građanima da se do izdavanja zakrpe isključi Javu. Apple je daljinski čak privremeno onesposobio Javu na svim Mac-ovima, bez pitanja, samo odjednom vidim neke stranice mi ne rade. A Flash gotovo jednako opasne probleme ima svakih malo, a da ne govorimo o bezopasnim problemima stabilnosti i sl., a na mobilnim uređajima ždere bateriju itd., a sve samo zato da bi netko prikazao time nekakav banner, reklamu i sl. To je znak zaostalosti 😀 To se može i na druge načine napraviti. Flash, Java i Silverlight su arhaične tehnologije kojima više nije mjesto na web-u (nedavno je to priznao i Microsoft, a slaže se sad i Google, Adobe se već dugo priprema također, vidi da je tako).

 7. Jel to radio “susjedov mali”? 😉

  Title tag nije postavljen, XHTML ne prolazi validaciju, codepage je windows-1250, slider je u Flashu, ne postoji mobilna verzija, loš content-type…

 8. Nedavno sam na jednom lokalnom SB portalu potegao pitanje web stranice Đure, njenog dizajna (ako se ono moglo nazvati dizajnom), dodavanja novih sadržaja, etc… Sumnjam da su se na taj posao bacili zbog mog upita, ali drago mi je da se priča zakotrljala!

 9. OT, ali ovo je tuznije od loseg engleskog (ako vam se ne da citati sve procitajte samo zadnje 2 recenice ):
  Neke ne muči vaše znanje engleskog jezika već potpuno općenit govor koji ste imali u EU parlamentu. Bio je pun fraza. Što mislite o samom govoru? Koju ste poruku željeli poslati parlamentarcima?

  – E, u tom grmu leži zec. Kad konzervativci svojom pogrešnom politikom deregulacije financijskog sektora i dopuštanjem špekulacija učine da milijuni ljudi ostanu bez posla i da imamo po prvi put generaciju mladih koja živi lošije od svojih roditelja, a sve uz parole kako sve treba privatizirati i sve u što većoj mjeri deregulirati, i kad sve posljedice snose obični građani, onda čovjek poželi da su to zaista bile samo parole, a ne da su pretočene u grubu stvarnost, pa kad onda samo spomenete socijalnu državu, povjerenje građana, onda su to parole. Vjerujte, socijalisti i socijaldemokrati Europe tim će riječima dati život. U to vjerujem, za to živim.

  http://www.jutarnji.hr/ingrid-anticevic-marinovic–ja-nisam-savrsena–ali-neka-se-javi-onaj-tko-to-jest–ipak–svjesna-sam-da-europarlamentarac-mora-biti-sposoban-komunicirati-s-drugima/1087108/

 10. Izjava od prije dva dana predsjednika uprave Vladimira Kovačevića : ˝Ugovorenost poslova na razini 50 posto plana, a 30 posto ostalih je u visokoj fazi dovršenosti pregovora.
  Uz zapošljavanje sto ljudi, tvrtka započinje snažniji ciklus investiranja u obnovu kapaciteta, što treba dovesti do povećanja efikasnosti i produktivnosti˝.
  http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/politika/ostalo/ne_dajte_da_propadnu_i_duro_dakovic_koncar/default.aspx#.UTR7tTd1jE6

 11. Ako se Đuro uspije vratiti na prijeratna tržišta, ponajprije bivšeg SSSR-a, u samo maaaaaalom postotku nekadašnje suradnje, to će biti ogroman uspjeh, a još veći poslovi!! Nadam se da će uspjeti iskombinirati i nešto s Rusima u bosanskobrodskoj rafineriji pa da si ponovno otvore i rusko tržište, posla tamo ima uvijek…

 12. Kako su se u Đuri prihvatili posla, uz kakvu lijepu dokapitalizaciju, ni AD plastik im neće biti do koljena. S obzirom na ambicije koje neprestano iskazuju, ta dokapitalizacija mi se čini vrlo skora i izgledna.

  • Budući da im poslovanje jako raste, a kapital je još onaj stari, jasno je da će morati povećavati kapital ako žele poslovati kvalitetno. Kako to ipak ne mogu iz zadržane dobiti :), ostaje vjerojatno upis novoga.

  • Viš viš, i ja sam gledao te dvije dionice u paketu (dakle dionice, ne tvrtke) – po kilavosti do sada su tu negdje (s tim da je ADPL dividendna i jako zanimljivo da se nakon D-daya uopće nije osjetila prodaja kao što to bude na npr. HT-u), i također sam prednost u razmišljanju dao DDJH za srednjeročni potencijal rasta. Jedan veći deal i to je to, a ADPL ipak operira u uvjetima gdje brani tržišnu poziciju obzirom da prodaja automobila neće doživjeti nekakav prijelom (prema gore) u nekakvom skorom razdoblju.

   Ali vagoni recimo… well, o njima se priča na više strana, ne? A i o vojnim vozilima, a bome i o postrojenjima u energetici… 😉

 13. Išlo se u Katar, Duro pravi BOV i montira topove na kupolu, jučer stigao Azerbejdžanac, on bi želio ne samo Durine vagone nego i cijelu tvornicu da mu naprave. Danas pak Njemac traži kotlove. Ima li koja tvrtka u Hrvatskoj koja se može pohvaliti i s pola najava mogućih poslova kao DDJH. Jesu li to marketinški potezi pred dokap ili se objava poslova čuva za pred lokalne izbore?

 14. Zna li netko koji su sve načini kako i zašto AUDIO raspoređuje dionice? Naime, oko DDJH su neki pomislili kako ‘AUDIO prodaje dionice’ (zaista površno jer volumeni na burzi nisu ni približno odgovarali), ali sada se vidi da je 14.000 dionica AUDIO dana 13.3. prebacio na račune fizičkih osoba i to
  – dva računa po 3.515
  – dva računa po 1.757 (zaokružena polovica od 3.515)
  – tri računa po 1.171 (zaokružena trećina od 3.515)

  Radi se li o nekim obeštetama, ako da kako točno?

  Inače se podaci vjerojatno mogu dobiti i od AUDIO, sudeći po ovome http://audio.hr/default.aspx?id=63, ali da ne gubimo vrijeme (ionako nije nešto važna tema), zna li netko?

  • Mislim da je ovo stvarno velika stvar, ali pričekajmo dok čujemo više. Ima li netko možda uvid u Brodski vjesnik, da posta taj članak?

  • 1. Kako je članak napisan, izgleda mi prilično uvjerljivo da je takav problem zaista nastao.

   2. Ipak, mislim da je puno relevantniji današnji članak u VL koji između ostalog kaže: Borbeni oklopnjaci Đure Đakovića na završnom testiranju kod Kuvajćana

   Nadamo se pozitivnom odgovoru, kaže D. Grbac, izvršni potpredsjednik divizije Obrana

   Iako je proizvodnja borbenih oklopnih vozila za potrebe hrvatskih oružanih snaga pri samom završetku, Specijalna vozila Đure Đakovića nudit će ih, sukladno okvirnom sporazumu s Patrijom, i trećem tržištu. Prije nekoliko dana stigao im je službeni poziv Ministarstva obrane Kuvajta za pristupanje završnim testiranjima u toj bliskoistočnoj zemlji, uključujući i gađanja te probne vožnje. – Ponosan sam što smo postali glavni pregovarač i nositelj kompletnog posla oko prodaje borbenih oklopnih vozila Kuvajtu. Ušli smo u završni krug testiranja i nadamo se što skorijem pozitivnom odgovoru Kuvajćana – kaže Darko Grbac, izvršni direktor Specijalnih vozila i izvršni potpredsjednik divizije Obrana Đure Đakovića. Tržište regije najinteresantnije je Đuri Đakoviću za projekt BOV-a, a kao što je Kuvajt najizvjesniji potencijalni kupac za Specijalna vozila, za Patriju su to Ujedinjeni Arapski Emirati. Tu bi nositelj posla mogla biti Patria, a u slučaju pozitivnog ishoda u Đakoviću očekuju da će i oni u znatnom opsegu biti uključeni u taj posao. … Dodaje da Specijalna vozila jedina imaju Original Equipment Manufacturer (OEM), što znači da je vozilo proizvedeno u brodskoj tvrtki identično onome proizvedenom u Patriji. S tim certifikatom Brođani imaju puno pravo nastupa na trećem tržištu.

   3. Iz ovoga je jasno (ako nije iz članka u JL) da je nosilac posla u UAE Patria i stoga bi bilo suludo da je neki naš ‘subjekt’, a kako kaže članak to je MORH, a onda je zapravo to njegov komercijalni dio, Agencija Alan, nudila to u AEU bez Patrije.

   Znači Patria nema problem s ĐĐ, nego s našim, rekao bih idiotskim (ako je članak točan) birokratima iz Ministarstva/Alana.

   4. Što se tiče merituma stvari, naravno da Patria (+Kongsberg!) biraju koja će tržišta obrađivati oni, a koja ĐĐ, tako ne vjerujem da ovo ponašanje MORH-a (Alana?) može imati naročitog utjecaja na odnose ĐĐ i Patrije.

   5. Ukupno gledano ove zadnje dvije vijesti, za dioničare (i ostale udjelnike) ĐĐ naravno, kako nije poanta u osvajanju niza mandata ovog tipa, nego dobiti jedan (za početak), to je ukupna priča vrlo pozitivna. Jer da se ponešto pokvare odnosi s RH (valjda ne i s ĐĐ) u jednom mogućem poslu gdje je Patrija nosilac, a da u drugom u kojem je ĐĐ nosilac ovako pozitivan razvoj događaja, mislim da je odličan razvoj. Ne znam koliko BOV-ova (i koliko od toga s Kongsbergovim stanicama) naručuje Kuvajt, ali ovdje se vjreojatno radi o poslu od 0,5-1 mlrd. eura.

   p.s. Još 4-5 čitalaca je postalo link na isti tekst u JL, pa to neću svaki put posebno komentirati.

  • Kako su došli do cifre od 150 mil. eura za 65 oklopnjaka? To bi bilo 2,3 mil. eura po oklopnjaku, a MORH ih je plaćao Patriji oko milijun eura manje.

 15. Mogao bi se potpisati i nekakav novi poslič–>ASDA 2013
  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/208144/Default.aspx
  Spominje se i remont tenkova …
  Dotaknuli smo se i mogućnosti da zajedno sa srbijanskim tvrtkama hrvatske tvrtke, posebno „Đuro Đaković“ kao originalni proizviđač, remontiraju tenkove M-84 iz sastava vojske Kuvajta. Hoće li posao biti uskoro ugovoren ili od te priče ipak nema ništa, pitamo ministra. -U tijeku je usuglašavanje Memoranduma o suradnji na području obrane između Hrvatske i Kuvajta koji će definirati način suradnje dvaju ministarstva na područjima od uzajamnog interesa. Memorandum je preduvjet za jačanje gospodarskih odnosa dviju zemalja u području vojne industrije.

  P.S. Imam dionice DDJH i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju istih.

  • Da, ovo je vrlo važno, iako se čini kao samo birokratska forma: “U tijeku je usuglašavanje Memoranduma o suradnji na području obrane između Hrvatske i Kuvajta koji će definirati način suradnje dvaju ministarstva na područjima od uzajamnog interesa. Memorandum je preduvjet za jačanje gospodarskih odnosa dviju zemalja u području vojne industrije.” jer bez toga nema komercijalnih ugovora, a s druge strane ovakvih krovni ugovori se ne sklapaju ako nema izglednih poslova.

 16. Možda se i na Kosovu ogrebemo za kakav posao, tamo se formira vojska
  pa bi trebalo biti posla ipak smo im najbliži, a im pomogli smo im oko priznanja.

  • Mislim da je bolje da mediji ne izvještavaju previše o tome, to su osjetljivi poslovi. Dobro je da znamo gdje smo, ali možda bi preko toga bilo kontraproduktivno. Tako da bih se čak i usudio zamoliti TVove ako ovo čitaju da za sada preskoče ovu temu.

  • Jeste li primjetili da ste ovim blogom postali vrelo inspiracije mnogim novinarima.
   Ne samo u negativnom smislu kao ranije.
   Pokupe teme i ideje s bloga i pišu.

 17. Mislim da je sve uzglednije da će nešto doći veliko,
  sve je izglednije – to je odlična vijest da se ide u modernizaciju naših.

 18. Strašni su komentari po forumima tipa “nije bitno da DDJH dobiva nove poslove kad će dobit ionako biti oko milijuna kuna”. Takvi likovi su uvijek najglasniji a po dobrom starom običaju potpuno su promašili cili balun.

  • Ako su to oni koji nemaje te dionice, a imaju neke druge (Ingra, Dlkv i slično), što vjerujem da većinom jesu, a vječno vise na temi o dionici koju nemaju, radi se o frustriranim bezveznjakovićima na koje ne trebate obraćati pažnju. Naprosto se zapitajte koji je njihov motiv?

 19. Vrlo zanimljiv razvoj događaja, pogledajte ovo:
  – MORH sklapa ugovor za nabavu 58 daljinski upravljanih oružanih stanica 12,7mm (http://www.defender.hr/republika-hrvatska/oruzane-snage/morh-sklapa-ugovor-za-nabavu-58-daljinski-upravljanih-oruzanih-stanica-127mm.php)
  – vezano uz to bi mogla biti ova odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: “Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 90. sjednice dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2014. godini. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetna Odluka klasificirana je oznakom „povjerljivo“ pa je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.”: http://vlada.hr/hr/naslovnica/priopcenja_za_javnost/2013/svibanj/priopcenje_sa_zatvorenog_dijela_90_sjednice_vlade_rh

  Ako je suditi po ovome, radi se o nekih 100-njak miliona kuna: http://www.nacional.hr/clanak/55311/hrvatska-vojska-norvezani-dobili-posao-vrijedan-14-milijuna-eura

  To je valjda to, s time da se ugovor potpisuje 3 godine kasnije, i to u jeku krize.

  Ako je ovo sve gore tako, onda se potpisivanje u doba kad je poprilična kriza (uz terećenje proračuna iduće godine), a vezano i uz ovo: http://www.duro-dakovic.com/press_centar/novosti/predsjednik_josipovic_primio_izaslanstvo_tvrtki_kongsberg_i_duro_dakovic_holding_dd.aspx može valjda pripisati naporima oko posla za konzorcij ĐĐ-Kongsberg-Patria u Kuvajtu?

  Vidjet ćemo još da li ĐĐ ima kakve veze s ovim dealom direktno, ako ima, bilo bi logično da danas ili sutra kažu više o tome jer su lokalni izbori pred vratima?

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.