Uncategorized

Zanimljivi događaji oko Petrokemije

Danas smo imali zanimljiv slučaj oko Petrokemije, pogledajte ovaj članak: Prijava protiv zamjenika predsjednika NO Petrokemije.

Supstancijalno, radi se o non-issue, moje pojašnjenje možete vidjeti ovdje (da sam ne kopiram sve ovamo).

Dakle, radilo se samo o mom zahtjevu upravi da prouči (dez?)informacije objavljene na Poslovnom i ako su istinite, tražio sam “Kako se radi o podacima u javnoj domeni, oni se, ako su točni, neće moći dugo prikrivati. A ako nisu točni trebalo bi ih demantirati. S druge strane, ako su točni, smatram da je potrebno zbog evidentne upravljačke krize sazvati izvanrednu skupštinu dioničara, koja bi rezultirala i izvanrednom revizijom poslovanja i drugim koracima.” Evidentno, to je pritisak dioničara da poslovanje ove do sada krajnje zapuštene i netransparenten tvrtke bude što transparentnije (npr. kako je ‘nestalo’ 300 mil. kn u mandatu g. Mesarića i koja je uloga g. Klausa u tome, kad je bio spreman onako otvoreno i eklatantno lagati o razlozima tih gubitaka).

Zatim sa dobio pojašnjenje jednog člana NO iz kojega slijedi u je taj navod na forumu Poslovnog djelomično točan, a djelomično dezinformacija, ostalo možete vidjeti u linku na kojem je pojašnjenje (gore).

Dakle, ovdje dolazimo do vrlo zanimljive situacije gdje ako i ima supstancijalnog krimena, on nije kod tog člana NO, nego upravo kod Poslovnog, pri čemu podsjećam i na ovaj slučaj: Policija o Poslovnom dnevniku izvjestila DORH, urednik Darko Markušić obmanjivao investitore? (kao što znamo, urednik Poslovnog je naročito zainteresiran za Petrokemiju, prije je bio za Ingru i Dalekovod i Švicarac – nadam se da će ga zbog ovog članka i pozvati na ročišta oko udruge Franak: Darko Markušić – Večernji senzacionalizmom plaši čitatelje / Zaduživanje uz valutnu klauzulu u švicarskim francima je rizično, ali ne mnogo više od zaduživanja uz klauzulu u eurima.

Napominjem i da moji problemčići s ‘veličinama’ u Poslovnom počinju upravo od kad sam se usprotivio objavljivanju mnoštva difamirajućih, kleventničkih i dezinformirajućih stvari o meni i dionici KORF na forumima od strane ‘anonimnih forumaša’ kad je VLHO dao javnu ponudu na 45 kn (ako se ne varam), a neki su mislili da je upravo moja kupnja na otvorenom tržištu bila bitna da ona praktički ne uspije (sami nađite poveznice, a ja ću vam ovdje prešutjeti neke vrlo važne stvari oko toga).

Ali prava pitanja i komentari su zapravo ovo:

1. Kako to da sindikati nisu zainteresirani za transparanetno poslovanje, naime da ih nije zainteresirao sukus ove stvari nego ovu koriste za neke borbe? Kao to da nisu prijavili Poslovni zbog objave cjenovno osjetljivih informacija ili cjenovno osjetljivih dezinformacija (ako im je u interesu dobrobit tvrtke)?

2. Očito je da sindikalni vođe traže i najmanji povod da napadnu krajnje agresivno, a ako to ne čine oko pravih stvari, nego traže ovakve nategnute razloge, možda im ‘borba protiv kapitala’ (jer rekoše: ‘Mi u Petrokemiji mrzimo svaki kapital!’) ne ide dobro po drugim frontovima. Kao što znamo, g. Klaus je maknus s pozicije predsjednika NO, te također (šaptom pao) iz Odbora za nagrađivanje i imenovanje i Odbora za reviziju. Te također nije usvojen njegov zahtjev da se ne imenuje nova uprava. Te također itd. itd.

Stoga mislim da se situacija u Petrokemiji odvija u pravom smjeru i mislim da NO radi pravu stvar za tvrtku u cjelini (dioničare, radnike, lokalnu zajednicu i državu).

Kategorije:Uncategorized

5 replies »

 1. First They ignore you, Then they laugh at you, Then they fight you, Then you win.
  Vi ste na predzadnjem koraku… 😉 Jos malo pa gotovo.

   • 1) Rast vrijednosti KORF-a s 45 na 152 a svi su Vam se smijali kad ste je kupovali na 45.
    2) Tika taka Barcelone. Rast Korf-a, pa Djure pa Korfa pa ARNT… .
    3) Ocitali lekciju OMF-ovima koji su radije od navedenih dionica kupovali obveznice NEXE-a ili konvertirali obveznice INGRE u dionice po kojoj ono cijeni ? Mislim 20 kn!?
    4) Pobjedili Vjesnik i njegove pamflete koji su zivjeli na drzavnoj sisi a radili clanke po narudzbi ( sto su na kraju i sami priznali)

    Borba za pravdu nije jednostavna i cesto se pri tome covjek susrece s najgorim ljudskim osobinama (zavist, zloca, podmetanje i spletkarenje) ali je nagrada ponos i cista savjest. Da je bar vise takvih ljudi, mislim da bi nasa Hrvatska bila puno bolje mjesto za zivot postenih i vrijednih ljudi. Samo nastavite ovako dalje!

    • Pa pogledajte malo u prošlost preporuke koje su se davale u razdoblju “renesanse na dioničkom tržištu” a onda pogledajte te tkz oprezne analize i ne-preporuke na crobexu 1400-1800 bodova?To meni sliči na onu priču “kuda svi turci tu i mali mujo”,kladio bi se da su mnogi već na 60kn govorili da je korf precijenjen jer ga navodno kupuje bakić i reklamira na blogu.Nigdje nije bilo naslova “ljudi jeli to moguće” kada je adris bio 140kn a korf 23kn a keš im je znatno premašivao tk?Jako čudni kriteriji?A ingra je nekima na 55 tisuća bila za preporuku kupiti ili držati?Uvijek je sve isto?

 2. “Prijava protiv zamjenika predsjednika NO-a Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A) zbog otkrivanja povjerljivih podataka pojedinim dioničarima, spustila je cijenu njezinih dionica 2,1 posto, na 235 kuna, uz mršavih 190 tisuća kuna prometa.”

  lol koji su kraljevi ovi na seebizzu, skoro cijeli sam promet ja napravio iako nisam očekivao da će neko prodati po 235

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.