Uncategorized

Valamar Jazz Festival

Ako još niste odlučili kamo za produženi vikend, a pogotovo ako ste dioničar RIVP, KORF ili VLHO, ili to namjeravate postati, predlažem da razmotrite Valamar Jazz Festival, zaista izgleda dobro ove godine (postoje i paketi, na dnu stranice). Predlažem smještaj u Tamarisu i svakako otići do kampa Lanterna (npr. unajmite električne bicikle u Tamarisu), da vidite o čemu se tu zapravo radi. Prošle godine sam zaista bio impresioniran time koliki je to monstrum od kampa.

Ako dobro razumijem, ideja je bila napraviti jezgru za nešto kao ‘jazz u Istri’, niz festivala, ali se onda malkice razvodnilo s Maistrinim odlutavanjem u drugom smjeru (njihov ‘festival’) je niz uglavnom vremenski rasutih koncerata. Šteta da ostali hotelijeri nisu prihvatili inicijativu. Na razvoju Istre kao destinacije ipak najviše rade Maistra i Valamar.

Kategorije:Uncategorized

9 replies »

 1. Baš sam htio pitati da li vi i ostali dioničari gledate da koristite proizvode i usluge od tvrtki iz vaših portfelja. Npr. ja redovito kupujem Premier šećer, Likvi i Rubel, a da idem na ljetovanje, sigurno bi išo u Solaris ili jedan od Valamarovih hotela….

  • Evo ja bi se ovdje priklonio jednoj teoriji u kojoj kažu da u Phillip Morrisu (a navodno i u Adrisu) nijedan član uprave nije pušač 🙂

   Dakle ako nešto zadovoljava kvalitetom koristim (Valamar je i meni pojam za turizam kod nas), ali za npr. kobasu biram lokalnog mesara, bez obzira na dionice iz prehrambenog sektora koje imam. Iako bih priznao da mi je žao VNDJ-R-A nije nigdje izlistana 🙂

  • Dioničari mogu što hoće, ali članovi uprave bi vjerojatno barem javno trebali ako je ikako moguće iz marketinških razloga konzumirati svoje proizvode, osim ako se radi o proizvodima štetnim za zdravlje. Dosta je marketinški nezahavlana situacija kada ti uprava biva slikana sa tuđim brendovima itd. Direktori marketinga to ne smiju dopustiti svojim kolegama iz uprave 😀 A takve su se stvari kod nas događale, čuo neke stvarno blesave priče, da predsjednik uprave kompanije u gostima odbije konzumirati proizvod svoje firme i sl. Takve stvari mogu uništiti brend. Ako nešto stvarno tako ne valja onda bi trebalo biti adekvatno označeno.

 2. Bilo bi lijepo otići na Valamar Jazz Festival, ali to ove godine ne mogu priuštiti, odnosno mogao bih, ali ne želim prodavati dionice. 😉

  @KrešoM: Povrće u vrtu uzgajam bez upotrebe umjetnog gnojiva (PTKM), kad idem na more, ne idemo u hotele (KORF, JDRA) već kod ženine rodbine, vozim auto čije plastične djelove nije napravio ADPL, za sad ne mislim kupovati oklopne transportere i vagone (DDJH), a VPIK stolna vina mi nisu nešto… 🙂 Općenito se trudim kupovati što više hrvatskih proizvoda, ali to što imam dionice neke firme ne utječe u većoj mjeri na to da kupujem njihove proizvode. Naravno da mi je bitno poslovanje firmi čije dionice imam, ali se te firme moraju potruditi da me privuku da kupim njihov proizvod, prvenstveno kvalitetom, a onda i cijenom. Dionice tih firmi sam kupio zbog toga što mislim da je to dobro ulaganje, a ne zbog toga što obožavam njihove proizvode, a i za većinu tih firmi nisam njihov ciljani kupac.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.