KORF

KORF neće opet biti dionica godine

Nažalost, KORF neće biti opet dionica godine, a to bi bilo 3. godina za redom da je. Evo zašto: od sutra se više njime ne trguje jer je VAH pripojen RA.

Ali ako bi bila RA, da li se bi se to brojalo u kontinuitet?

Došao je tiho i otišao u vječnost … možda su u pravu bili oni fond manageri koji su tvrdili da je ‘neinvestabilan’ (za razliku od obveznica NEXE, DLKV, INGR, MGMA i sl.), jer tko bi ulagao u dionicu koje malo ima, pa je onda nema.

korf u zalazu

Kategorije:KORF

34 replies »

 1. Na kraju balade čestitam Vam na angažmanu oko ove dionice.
  Sigurno je da mali dioničari nikada nebi ostvarili ovakvu dobit bez Vas.
  Sada će ovo biti sasvim nešto drugo. Dionica je blue chip, sektor je prepoznat, tu je Udruga malih dioničara, Uprava ima sasvim korektan odnos prema malim dioničarima i sami kažu da su im interesi isti …

  Nagradno pitanje glasi: kuda je krenuo ovaj usamljeni kauboj i što ga sve očekuje na njegovom putu? Očito se još nije odlučio skrasiti na mirnom i sigurnom mjestu.

 2. Sad će napokon doći na svoje oni kojima sam govorio o navedenoj dionici ili vertikali. Taman im otvorio oči, kad ono, nestane, nema je…ajde nema veze, ima domoljubnica na vagone.

 3. 6.10 će SKDD napraviti ažuriranje: zamjenu dionica KORF-a i VLHO-a. Nakon toga, ne znam da li već šestog ili dan iza.

  • Nema glupog pitanja, samo glupog odgovora 🙂 Najvjerojatnije 6.10, najkasnije 7.10, koliko sam shvatio ovisi o SKDD; meni su ih danas pretvorili u RIVP. Malo oftopičnosti: Piše Novi list kako je Grad Rijeka prodala privatnom investitoru 18.000 kvadrata za 34 mil kuna (cca 250€ kvadrat!?!?) kod Preluka za izgradnju turističkog kompleksa od 50 milijuna €. Ogromna lova, ali očito investitor ima i svoju računicu i dobru stopu povrata. Planirano otvaranje objekata u 2017.

  • Kolega bisanu Vam je loše odgovorio. Redovna revizija crobexa se odvija dvaput godišnje i po potrebi izvanredno. Što će biti s RIVP još se ne zna…

   • RIVP prvo treba ući na uređeno tržište da bi ušao u CROBEX, za sada je još na MTP. Ali na skupštini su rekli da će probati što prije uvrstiti dionicu nazad na tržište. Prvo netko na burzi treba odlučiti da li moraju objaviti novi prospekt, jer je trenutni iz 2003 dok je kompanija bila bitno drukčija + informativni prospekt što je HITA 2013. napravila kada ih je uvrstila na MTP. Ako trebaju, treba ga i napisati i ZSE odobriti. A za kada se uvrsti bilo bi logično da burza napravi izvanrednu reviziju indeksa, jer ih free float kapitalizacija od 1.4 milijarde stavlja među 5-6 najvećih dionica koje imaju svaka maksimalnih 10% težinskog udjela u CROBEX-u.

  • Mislim da da. Te da kao takva zaslužuje dobru premiju s obzirom na ostale turističke dionice. Vidjet ćemo već od sutra 🙂

  • Ne bih rekao da se tu ima što smisleno komentirati, osobno uopće ne sudjelujem u tržištu već neko vrijeme … mislim da je ovo neko najbezveznije špekulativno trgovanje, te također mislim da će oni koji su danas prodavali zažaliti jer mislim da RIVP zaslužuje veliku premiju na ostale dionce u turističkom sektoru. Drugim riječima, ovo mi je ‘non-event’.

   • Nakon što sam ovo komentirao evo vidim da je upravo objavljena obavijest o GS na kojoj će biti odluka o uvrštenju i dividendi! Mislim da sam bio u pravu.

    • Pa možda će biti izdašniji u budućnosti. Al, zar nije jedan od prijedloga, davanje ovlaštenja za kupovanje vlastitih dionica? Nije li i to na neki način “dividenda” k tome još i neoporeziva?

     Ne znam kako ostali, al ja imam osjećaj da nikad ništa nije dobro, nikad dovoljno….. Imamo sad gomilu, ali doslovno gomilu pozitivnih stvari, a niti jednu negativnu i opet nije dobro….

 4. “Sukladno čl. 283. st. 1 Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja Valamar Riviera d.d. u segment promatranja zbog prijedloga odluke Glavnoj skupštini o uvrštenju dionica na službeno tržište Zagrebačke burze d.d. i isplati dividende u iznosu 0.50 kn po dionici”

  To je start!

 5. Vjerojatno nisu, trebalo bi pogledati bilancu pa vidjeti koliko ima zadržane dobiti u firmi (pokušao sam se snaći po bilancama, ali onako na brzaka mi nije uspjelo pronaći koliko ima zadržane dobiti zaključno sa 2011 godinom, jer su neke godine poslovali sa gubicima, pa prenosili gubitke, pa pripajali BK i ZO, ali čim isplačuju iz tih dobiti, znači da ima …), a i ne zaboravite da će isplata biti neoporeziva jer se radi o dobiti od 2005-2011 godine. Za isplatu im treba cca 63 mil. kunića keša, što je za njih šala mala …… što bi se reklo, keš mašina će da ide u pogon …. šta će tek biti slijedeće godine iz dobiti od 2013,2014 ako ne bude nekih kupovina ? I can’t wait …..

 6. Stvarno nenormalno trgovanje za ovakvu dionicu 6% pada u jednom danu i oko 17% od vrha u samo tjedan dana, s tim da je info o dividendi bio tek 3 dana nakon najviše cijene.Vijesti pozitvne,dividenda,okrupljavanje,smanjenje troškova u budućnosti veća profitabilnost , uvjerljivo najbolja domaća dionica a cijena roni???

  • Predlažem da se ne nervirate i ne pratite trgovanje na dnevnoj razini. RIVP je vrhunska firma a u budućnosti bi trebala biti još bolja. Ovakvo neefikasno tržište daje nevjerojatne prilike. Danas sam otkrio ZVZD koja se trži na 0,3 BV sa preko 2470 kn keša po dionici. Tržište kao da kažnjava Agrokorovu akviziciju umjesto da ju nagrađuje. Što se mene tiče, u te dvije pozicije mogu mirno spavati i da 10 godina ne pratim trgovanje.

   • ZVZD je odlična po fundamentima, te sam je skoro kupio. Odvratilo me to to što robne marke idu sve više i ljudi se odlučuju za takva jeftinija ulja. U horeca kanalu se ni ne koristi osim par vrhunskih restorana jer oni moraju imati najkvalitetnije proizvode. I sa tom nekakvom prijetnjom svejedno je stavljam pod buduće akviczicije. Kažnjava se onda i VPIK iako se tamo čeka da firma postane profitabilna, ali pogledajte fundamente. A BCIN gdje je EV/EBITDA ispod 2!! Nakon turizma mogao bi poljoprivredni sektor postati atraktivan i volio bi neke analize i u tom smjeru jer smatram da tu ima puno potencijala.
    Da danas počnem ponovno iznova kupovati bez dileme bi mi prva kupnja bila RIVP 🙂

    • Mislim da je upravo poljoprivredni sektor “next big thing”, ali to doslovno govorim s pozicije burzovnog amatera. Uz sve navedeno, za VPIK se osobno ni najmanje ne sekiram, dapače.

 7. Inače, mi je nekako već i smiješno da se komentira svaki pomak dionice prema dolje te traže neka objašnjenja od Nenada kao da on ima čarobnu kuglu pa može svakome ući u glavu i vidjeti zašto netko prodaje. Nedavno je Wenger (trener Arsenala) rekao: “We live in a society,” Wenger began, as he is so fond of beginning, “where you need to find explanations for everything. Let’s not forget that we are competitive people and, sometimes, when your opponent is better than you, you lose. It wouldn’t matter if we played at nine o’clock at night or 12.45pm. They were better than us.” Valjda je takav dan da se prodaje jeftinije.

  Ako znamo da je firma dobra i cijena pada, šuti, budi sretan da je tako i još kupuj.

 8. Smijesni ste. Prije samo mjesec i pol je cijena bila 17kn, i nije bilo cudno da raste do 24kn, ali je sad cudno kada je palo na 21kn?
  Ako znate sve vijesti i vjerujete u vrijednost sto je onda pricekati godinu-dvije za lijep povrat, a ne se uzbudjivat i nervirat svakog dana.

 9. Valamar je respektabilna i moćna kompanija koja je istini za volju izrasla na ovu visoku razinu neočekivano lagano i relativno brzo pa i za same vlasnike a ono što mi izuzetno drago i profitabilno kao dioničaru je sama činjenica da su vlasnici stranci i koji uprkos što je kompanija postala “keš mašina”u kratkom roku nisu brže bolje spremili novce na svoje privatne račune(kako bi većina Naših to napravila)već racionalno raspolažu sa dragocjenom imovinom i povećavaju njezinu /dioničarsku vrijednost kroz godine ulaganja a evo pokazali su i da osluškuju vjerne dioničare te su predložili isplatu dividende koja je onako na prvu malena, međutim dividenda je na razini godišnje štednje u banci plus povećanje cijene same dionice iz godine u godinu te mogu konstatirati da su i po tom pogledu odlučili vrlo racionalno i pametno a sve u cilju daljnjeg povećanja vrijednosti kompanije.Nenade kako vi gledate na moguće akvizicije Valamara za HIMR ili HMST?Meni kao doničaru HMST( jedan od presudnih faktora za ulazak u ovu dionicu)je izgledan scenario da će biti Valamar zainteresiran za kupnju HMST ukoliko se olabave ostali uvjeti iz natječaja gdje pritom mislim da početna cijena 478kn po dionici nije presudan faktor s obzirom da se radi o Dubrovniku i odličnoj i vrlo atraktivnoj lokaciji.

 10. Da li Szif koji prodaje rivp u zadnje vrijeme ima možda obvezu prodavati određenu poziciju kad ona pređe neke omjere, kao npr kad Viktorija prodaje Arnt?

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.