RIVP

RIVP glavna skupština

Kao što znamo, RIVP je ‘novi KORF’ – većina dionica RIVP dolazi od konverzija dionica KORF, direktno, ili indirektno od VLHO – i vjerujem da je mnogima bilo upitno hoće li i tržišni status dionice RIVP biti kao i dionice KORF.

Iako je sva komunikacija već duže vrijeme vrlo konzistentna u tom smjeru, mislim da su ‘nevjerni Tome’ danas dočekali i službenu potvrdu. NO (kojeg kontrolira dominantni vlasnik) je pozvao na GS gdje se trebaju rješavati samo dionička / dioničarska pitanja, ako se odluke usvoje:

1. Dionica RIVP će se uvršiti u službeno tržište (bolje nego je bio KORF, koji je bio samo u redovnom).

2. Dividenda 0,50 kn po dionici.

3. Otkup dionica u trezor.

Dividenda nije nešto naročito izdašna (na razini kamate na oročenu euro štednju 🙂 ), ali mislim da je važnija poruka. Mislim da je dobro da se ne isplaćuje veća dividenda s obzirom na moguće akvizicije i organski razvoj (novi objekti i investicije).

Mislim da su ovo izvanredne vijesti za dioničare RIVP, pogotovo u ovom trenutku kad je sa Zagrebačke burze više povlačenja nego novih izdanja. A ako možemo davati usporedbe, onda bih rekao da je dividendna dionica ‘zlatna koka’, pa bi tako KORF/RIVP prešao put od ružnog pačića do zlatne koke 🙂

Napomena: Imam dionice RIVP i ovo nikako nije nagovor na kupnju ili prodaju tih dionica.

Kategorije:RIVP

22 replies »

  • Jeste proučili barem malo zadnje obavijesti na ZSE stranici za KORF prije konverzije? Bez zločestog dociranja, bar onako, probajte se informirati tamo gdje je relavantno. Još uvijek ostanem bez teksta kad vidim da početnici radije odu na nekakve forume pa makar i “poslovnih novina” (navodnici namjerni), umjesto da osim vlastitih novaca ulože i malo vremena (10 po 10 minuta dnevno i dođe se do svačega).

   Nekima ovdje je množitelj 12,7891 već ušao u prste kao “jmbg”. Još ste dobili i skoro cijelu dionicu gratis (Valamar je na skupštini korf rekao da su odvojili dio dionica iz trezora da skompenziraju sve dioničare na prvi slijedeći cijeli broj).

  • A zbog čega ne bi bila u redu?
   Za svaku dionicu KORF-R-A dobili ste 12,7891 dionica RIVP-R-A, s tim da je u konverziji uvijek zaokruživano na cijeli veći broj.
   Tako da je u vašem slučaju 2788,02 dionice zaokruženo na 2789, što znači da ste “ušičarili” jednu dionicu više nego bi bio slučaj sa normalnim zaokruživanjem.

  • Hvala Vam na pomoći. Zapravo me malo zbunila konverzija mojih brokera gdje je ispalo da sam u blagom plusu a zapravo sam u velikom plusu. Shvatio sam da su obračunali kupnju po cijeni neposredno prije jučerašnjeg dana (kao da sam ušao sa tom cijenom RIVP-a). Inače nisam početnik na tržištu kapitala, ulažem još od 2006.g. ali priznajem da sam malo bio lijen što se tiče informacija KORF-RIVP.

 1. Bilo je negdje kako se izracunava, ali nikako ne mogu naci na blogu. Meni isto tu nije sve jasno. Jel ima netko zivaca to ponovo objasnit?

 2. Veći dioničari krate pozicije ali ne nedostaje raspoloženih da preuzmu palicu. Malo će se presložiti pozicije i osvježiti krv za novi početak.
  Bilo bi zanimljivo vidjeti npr. listu top 100 dioničara na jučerašnji dan pa tjedan dana kasnije.

  • Danas je njena likvidnost opet ogromna, 2 i pol puta koliko cijeli CROBEX!
   Dakle imamo dionicu
   – velikog mcap
   – velikog free float
   – koja će se uvrstiti na službeno tržište
   – koja počinje plaćati dividendu
   – u odličnom biznisu, lider, poslovanje joj raste i općenito se pozitivno razvija

   Odnosno, što bi rekli neki naši fond manageri: ‘neinvestabilna’ 🙂 🙂 🙂

   • Sa zadnjom informacijom mislim da smo zaokružili sve ono o čemuje gosp.Nenad duži period pisao. Što reći nego čestitati na upornosti i expertnim informacijama i osobnih promišljanja za cijelu vertikalu. Meni je osobno žao što nisam napravio zamjenu jedne nekretnine (cca 50 000€) za dionice KORFA. Mislim da bi imao bolji pobrat nego od rentanja. Baš sam jednom Tomi skicirao na računu od kave, koliko sam zapravo IZGUBIO, dobijo sam odgovor, ha, da to je sad novo(!’!), vidjeti ces slijefee ljeto, sbe će to otići u k… Komentar je suvišan. Osobno sam zadovoljan, puno sam B-) naučio, spoznao. Ali ne stajemo na tome. Lijep pozdrav sa špica Istre.

   • Oćete jedan argument sa foruma? Preveliki broj dionica! Ako se samo 5% njih slije na burzu to burza neće moći podnijeti i cijena sigurno pada na manje od 20 kn. I što onda reći na to? Ajme. Ajme. Ajme.

    • Mislim da je ekipa na ‘investicijskim’ forumima uglavnom špekulanti najniže vrste i ne baš duboka džepa, te sitna zvjerad iz fondova i brokeraja. Znanja ondje nećete naći, nego uglavnom zavist i stoga negativu.

 3. “Neinvestabilna”dionica sa agresivnim ulaskom stranih fondova i sramežljivim ulaskom naših fondova ali u redu da je “led probijen”….hm….šta još fali….ah da izlistavanje na stranu burzu i ulazak OMF(mirovinci)…ali još je rano za njih,tek tamo oko P/B-2 i više…tada više neće biti neinvestabilna niti za njih…

 4. Naravno da na godišnjoj razini sezona bude najvjerojatnije rekordna a taj plus će osjetno povećati 10.mjesec za koji očekujem popriličan rast u odnosu na prošlogodišnji naročito za Dubrovnik a treba uzeti u obzir da je novi valamarov luksuzni hotel u Dubrovniku(president)otvoren polovicom 6.mjeseca te je realno za očekivati da će sezona 2015.biti još bolja uprkos poprilično lošem vremenu u špici sezone(srpanj-kolovoz)te naravno neizostavnoj tkz. “srpanjskoj rupetini”u glavama pojedinaca i pojedinih medija…Dioničar sam tri godine KORF-a te sada RIVP i mogu reći da me ova korekcija izazvana od špekulanata i kapitalizacija koja je sada na djelu(SZIF)nimalo ne zabrinjava a potvrda tome je velika potražnja za dionicom na ovim razinama(19-21kn)a otprilike je na tim razinama i vrh iz 2007g. od KORF-a(255kn) i očekujem odbijanac od te razine te nakon rezultata za 3.kvartal nastavak rasta prema 25kn i preko te razine…

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.