Uncategorized

Bitcoin i zlato

1. Poznata Bitcoin burza Bitstamap je u komi: We are coming back soon! — An important message to our customers.

2. Zadnji puta sam o Bitocinu pisao ovdje. I to je bilo točno u trenutku označenom kružićem ovdje:

bitcoin

3. Također sam pisao da je Bitcoin, i ako ne uspije kao projekt, ‘zadnji čavao u lijes zlata’. O katastrofalnoj izvedbi kvazi-investicijske klase koja je ZLATO (donedavno omiljeno kod hrvatskih špekulanata koji su očekivali kraj svijeta, a i onda je nejasno što bi bilo s njime). A Bitcoin je pokazao da pijedestal zlata kao utvrde konvertibilnosti u doba nesigurnosti je samo fatamorgana.

Profitirali su ulagači u realnu imovinu: dionice produktivnih tvrtki (uključivo i rentijerske, primjerice hrvatski turizam). Trash-investiranje (zlato-Bitcoin) je pokazalo koliko vrijedi.

Oglasi

Kategorije:Uncategorized

8 replies »

    • Treba možda dodati da je burza dosla u problem radi pljačke, a ne radi nekih razloga vezanih uz sam bitcoin. Ukradeno je oko 19.000 btc (oko 5,3mil$). Vidjeti će se koliko su stabilni i kako su pokrili taj gubitak (čini se da su “uletili” investitori Pantera Capital-a). Inače, tko voli rulet voli i bitcoin 🙂

  1. Osobno, ne smatram da se rijedak metal koji je tisucama godina bio i sredstvo placanja i pohrane vrijednosti, moze za par desetaka godina eliminirati iz svoje esencijalne funkcije modernim bankarstvom temeljenim na – zaduzivanju. Isto kako je “fanaticna” teza vezana za zlato jer, eto tisucljetna povijest mu daje vrijednost, tako je i “fanaticno” povjerenje da ce sav dug nastao printanjem papirnate valute ikad biti vracen. Uz svo dužno poštovanje gosp. Bakić i uzimajući u obzir da je ovo blog o investiranju, a ne kockanju, ipak bih Vas pitao.. Da se morate kockati sa zlatom (eto, netko Vas prisilio uz prijetnju vatrenim oruzjem), biste li ga prodali ili kupili? 😉

  2. Još jednom veliko Hvala na grafovima, argumentima i svim mogućim informacijama koje nam ovaj blog pruža.(čak i tijekom ovih paklenih ljetnih vrućina) Ono s kvazigrbom u srpnju mi je skroz fora.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s