18 replies »

 1. Igrom sudbine baš ću biti u Dubaiju kad je planirana konačna objava vijesti koju vjerujem mnogi očekujemo (i priželjkujemo)… i ako se pokaže točnim, posao desetljeća ne samo za ĐĐ nego možda i za RH!

 2. Neno, uspjesno si izbjegao polemiku vezano za politiku sa ĐĐi ostalim. Ali ostajem pri tome da bez obzira ako ne bude drastican zaokret u politici onda đabe sva ulaganja u dionice u HR.

 3. Što se tiče samog trgovanja, mislim da je vrlo malo dionica raspoloživo po ovim cijenama. Uzevši u obzir koliko je država upisala i mojih 500.000 upisanih komada, ostaje još oko 500.000 sve ostalo.

  Vjerujem da je među njima vrlo malo kratkoročnih ulagača – špekulanata koji su već imali dionice, jer bi oni već prodali na ovom rastu od 75%. Znači ostaju još oni koji nisu imali dionice ili neki institucionalci. Zbog općenitog statusa dionice DDJh mislim da je malo ljudi vjerovalo u tu tvrtku (sada skoro da sam siguran – pogrešno!) i bojali bi se ući u nju, jer što ako ne poraste cijena. Zato mislim da su skoro sve ostalo upisali institucionalci, koji vjreujem da niu baš kratkoročni, štoviše da će nastaviti kupovati kad vide kako im dobro ide. Nadam se da je bar netko od mirovinaca bar donekle spasio čast toj gomilici upravljača NAŠOM imovinom i upisao .. vidjet ćemo vrlo skoro.

  Da je likvidnosti vrlo malo, vidjelo se i po nečem vrlo neobičnom, a to je da je jučer Market maker bio ‘corneriran’, naime morao je kupovati skuplje nego što je prodao, rijetka situacija s obzirom da drži bid-ask spread od cijelih 6%.

  • U petak je protrgovano nesto malo vise od 32 tisuce dionica i desilo se sto se desilo. A to je nekih sest posto od ovih pola milijuna “ostalih” dionica. Tako da ne bih bio siguran da se nece i sutra, odnosno iduci tjedan, odigrati lagani eldorado. Nadam se s istim predznakom kao u petak

   • Mislim da špekulanata praktički nema, jer su mogli prodavati dionice već u petak da su htjeli, službeno je najavljeno uvrštenje u utorak pa bi imali vremena za namiru. Mislim da sad imamo.generičko uravnoteženje prema očekivanoj vrijednosti kompanije uz vjerojatnost događanja posla / poslova.

 4. I što ako cijena dodatno bude rasla preko tih 6%? Znači MM će stalno morat kupovati skuplje nego što je prodavao? To baš nema smisla jer je spržio dobar dio zarade. Bolje da se u takvim situacijama onda bid-ask spread digne na veći postotak.

  • Ne Poki, nisam to mislio. MM se dogodilo (ili možda više puta, nisam pratio) da proda dionice po jednoj cijeni, a onda odmah po tom kupuje po višoj. Što znači da je bio stjeran u kut, ostao bez dionica. Što je naročito teško ako je taok velik bid-ask raspon koji nudi. To se lakše može dogoditi da manjem rasponu. Dakle želim reći da je zaista mala likvidnost ako se (hrabrom ili nepažljivom, svejedno) MM-u to dogodilo (događalo). Tako da mislim da je i dalje MM vrlo tanak s dionicama, i ako mu se pokupi 2 ili 3 puta njegova ponuda na ‘ask’ da će on sam morati vrlo agresivno bidati samo da popuni zalihu.

   • Biti će zanimljivo vidjeti šta će se desiti idući tjedan. Kako god država bi mogla biti veliki pobjednik obzirom da je kupovala po 20 kn – naravno ako odluči prodati svoj udio kao što je i najavljeno.

 5. I ja Vam skidam kapu..svaka vam čast.ja nisam ni jednu dionicu kupio-iskreno bojao sam se.Ali mi je drago što je ovoliko narasla radi vas ali i radi ovih mirovinaca i svih onih koji vas pljuju po kojekakvim forumima.Pa nek se pojedu od ljubomore i zavisti.

 6. Imamo predsjednicu. Predsjednica je školovana i na diplomatskoj akademiji u Beču, veze USA, NATO pakt. Ne baštini komunističku tradiciju i titoizam.

  Nadam se da Kolinda može pomoći ĐURI ĐAKOVIĆU ( a time i Đuro njoj).

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.