Uncategorized

Kupite danas novine

I Večernji i Jutarnji.

Jutarnji ima niz sjajnih autora/tekstova: Slavenka Drakulić, Velimir Šonje, Martina Dalić. Slavenka Drakulić lijepo eksplicira točno ono što vam već godinama govorim (namjerno je mala da ne možete pročitati ovdje da ne kršim prava):

drakulic JL

U Večernjem pak imate novog odličnog kolumnista Ristića, pazite finale njegova teksta o Syrizi:

BR VL

Slobodni mediji su ključni za demokraciju. Slobodni jedino mogu biti ako su profitabilni.

Zatim odite na Index, koji je trenutno mislim najslobodniji medij u RH, i dijelite njihove tekstove na FB.

Pišite urednicima, pohvalite ih.

A da vidite i drugu stranu, odite na stranice Radnička fronta.

Kategorije:Uncategorized

18 replies »

 1. gosp Bakić,

  čitam ovaj link “radnička fronta” i našao sam jedan zanimljiv tekst o pravima radnika privatnog sektora -> http://www.radnicka-fronta.hr/2015/01/zasto-vlada-ne-stiti-radnike-privatnog-sektora/#comment-10

  Nije to ni loš članak za tematiku kojom se bavi pa mi nije jasno što ste mislili kad ste napisali citiram:
  “A da vidite i drugu stranu, odite na stranice Radnička fronta”

  Što je to Vama druga strana?

  Pročitajte i vidjet ćete da se točno navodi potpuno istinito stanje i traži jedna jednakost u strašnom nesrazmijeru prava radnika u privatnom i državnom sektoru.

  Zar ovaj autor apelira na nešto nemoguće ili nezakonito?

 2. kao što postoji “održivi razvoj” (tu ne mislim na interpretacije istog od strane zelenih i sličnih), tako postoje i “održiva prava”. potonja su usko povezana sa stupnjem razvoja, odnosno bogatstvom društva.
  ako smijem odgovoriti umjesto nenada, druga strana je “tuđe nećemo, svoje nemamo” iliti proleteri svih zemalja urazumite se.

  • Svaka mu čast! Užasno je teško naći dovoljno hrabre ljude da kažu istinu o kolegama, ovo je rijetkost i treba ga podržati.

   U tim krugovima, a i u mnogim drugim, obično vlada neki prešutni dogovor tipa “nemoj ti na mene, neću ni ja na tebe”…

  • Martina Dalić je bivša ministrica financija.
   Suprug gospođe Dalić, gospodin Dalić je u vrijeme dok je ona bila ministrica imenovan za člana uprave INA d.d. Zagreb gdje zastupa interese Republike Hrvatske. Mandat obnaša vrlo uspješno i kvalitetno. Umjesto početne plaće 62.000,00 kn probitačni suprug ministrice financija ubrzo se izborio za mjesečnu plaću od 130.000,00 kn (o godišnjim bonusima, karticama, računima za papicu… da ne cjepidlačimo).

 3. Gosp. Bakić i Šonje biti ćete u sutrašjem prilogu Jutarjeg vezano za kredite u CHF-ima. Nadam se da će Vas i gosp. Šonju sve više biti u medijima.

 4. Radnička fronta je privatna inicijativa koju čini niz autora, blogera i komentatora na društvenim mrežama koji su se dokazali kao konzistentni promicatelji slobodnotržišnih ideja, ljudskih sloboda i radničkih prava. Portal radnicka-fronta.hr posvećen je borbi za prava i slobodu radnika, i to kroz promicanje načela slobodnog tržišta i ograničene državne vlasti.
  Radnička fronta zalaže se za liberalizaciju zakona o radu, ukidanje instituta minimalne plaće, ukidanje poreza na osobni dohodak, deregularizaciju tržišta, ukidanje birokratskih prepreka u ostvarenju samostalne djelatnosti (poput proglasa vezanih i povlaštenih obrta, ili propisanih minimalnih tehničkih uvjeta), odvajanje države od obrazovnog sustava te radikalno smanjenje državnog aparata.

  ako neke zbunjuje ovo nije ona “radnička fronta”. blog je nastao kao odgovor na onu radničku frontu. 🙂

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.