Uncategorized

Rezultati Q4

Počeli su curiti rezultati, danas je za većinu tvrtki zadnji dan kad ih mogu objaviti … evo par kratkih komentara za tvrtke koje me zanimaju (uglavnom zato jer ih imam u portfelju).

Ovaj će post vjerojatno biti ažuriran u toku dana.

Link na oznaci je na financijsko izvješće.

1. PTKM. Tadašnji predsjednik, a sada član, NO, osim i po mnogim drugim stvarima je poznat i po izjavi ‘Mi u Petrokemiji MRZIMO SVAKI KAPITAL’. Petrokemija uspješno ostvaruje njegovu viziju … kolosalni gubitak i 4. kvartalu, iako je u međuvremenu uplaćeno jako puno kapitala u nju, on se i dalje uspješno unišatava. Čudi me kako neki veći medij nije napisao pravu ‘Priču o Petrokemiji’ od Vladine najave privatizizacije “– Petrokemija bi mogla biti velika privatizacijska priča. To je priča koja bi mogla biti teška nekoliko stotina milijuna eura – rekao je Čačić na HTV-u uoči puta u Rusiju.”, pa nadalje.

Stvarno stanje bi moglo biti još gore, naime npr. ovo: “Za iznos od 97,8 mln kuna, koji se odnosi na potraživanje prema kupcu Gorup d.o.o. i Petrokemija d.d. ga nije uspjela naplatiti, nije u izvještajnom razdoblju napravljeno umanjenje vrijednosti. Kupac Gorup d.o.o. je pokrenuo proces predstečajne nagodbe i postoje značajne neizvjesnosti u pogledu namirenja navedenog potraživanja od strane Petrokemije d.d., ali u trenutku sastavljanja financijskih izvještaja ne postoji dovoljno saznanja za adekvatnu kvantifikaciju umanjenja vrijednosti.

2. BLKL. Imao sam (i imam) puno dionica u portfelju zbog diverzifikacije i deep value argumenata bez ulaska u jako puno detalja, u smislu da jedna uspješnica može nadoknaditi gubitke i mnogo neuspješnica. Naravno, ova nevjerojatna recesija u Hrvatskoj je jako smetala takvoj strategiji (iako je i u takvim uvjetima bila jako uspješna). Ovo je jedan odličan primjer, a ima ih dosta, kako oni koji su razumno kupovali doinice čak i trenutku najvećih ekscesa u Hrvatskoj su mogli dobro proći, ako su obraćali pažnju na fundamente. Znači sada ovdje imate kompaniju praktički bez dugova, s 31,5 mil. kn kratkotrajne financijske imovine i novca, (pazi sad!) ukupnih kratkoročnih i dugoročnih obaveza oko 8 mil. kn, a ukupna kratkotrajna imovina je oko 76 mil. kn. Tržišna kapitalizacija joj je svega 27 mil. kn. Tok novca od operacija oko 10.

3. SUNH mi je najmanja pozicija u turizmu, pa me jako veseli sam po sebi, ali i zato jer ukazuje da bi i za ostale turističke tvrtke 4., inače gubitaški, kvartal mogao biti bolji nego prošle godine i tako popraviti pokazatelje za zadnjih 12 mjeseci (trenutno u njih ulazi Q4 od 2013.).

… nastavit će se.

4. JNAF je objavio zaista zgodne rezultate. Oko 640 milijuna kuna kratkotrajne financijske imovine i gotovine, a duga skoro da i nema (s obzirom na veličinu bilance), tok novca od operacija malo ‘ojači’ … podsjeća malo na Apple?!

5. LRH sjajan napredak (nemam dionice LRH, ali imam majke SNHO).

lrh 1

… možda će se nastaviti …

6. RIZ-Odašiljai napokon ostvario dobit, na velikom povećanju prihoda (rekao bih za RIZ, brutalno povećanje, zadnji kvartal veći nego sva tri prethodna), točno kako nam je najavila sindikalna predstavnica na javnoj TV! NO, proizvodnja u tijeku i zalihe gotovih proizvoda sada su JOŠ veći, preko 30 mil. kn. Sada mislim da je to skroz druga priča …

EDIT (v. komentar dolje): Ne znam da li dobro vidim da je pri cijeni od 80 kuna sada već EV/EBITDA tek oko 6,4?

7. RIVP je također objavio. Iskreno, za sada letimičnim pogledom ne uspijevam razaznati kako stoje stvari, jer kako kažu podaci nisu usporedivi s prošlim godinama. Najmredoavniji mi se čini EBITDA na razini grupe gdje kažu:

grupa ebitda

a ako dobro vidim EV/EBITDA je nešto preko 11.

8. ANRT je na bottom line iz prošlogodišnje minimalne dobiti prešla u minus, ali ovdje su stvari jasnije i mislim da je razvoj evidentno bolji, veći prihodi, veći GOP, manja dobit zbog jednkratnih stavki i, ono što je neuobičajeno u našm turizmom, jasan pozitivan ‘guidance’ za značjano veći EBITDA iduće godine:

arnt rezultati

i o EBITDA:

arnt ebitda

Napomena: Imam dionice PTKM, BLKL, SUNH, SNHO, RIZ, RIVP, ARNT, DDJH i ovo nije preporuka za njihovu kupnju ili prodaju.

Kategorije:Uncategorized

72 replies »

 1. Plava Laguna, na 490 mil. kn prihoda, 90 mil. dobiti, ili dobit iznosi oko 18,5% prihoda, dok smo neki dan vidjeli da je za NAŠ Imperial Rab dobit jedva 10% prihoda …. eh, šteta, nemam PLAG …. ali imam RIVP i ako bude u tim granicama, očekujem dobit od oko 200 mil. kn ….

  • Jako dobro … sad je možda jasno zašto su se neki žurili s pritiscima na DUUDI, mislim da sada nema šanse da ovo ode nekome jeftino ili bude poklonjeno.

 2. huuu.. fantasticno RIZ. Mnogo bolje nego sam ocekivao. Ovaj porast prihoda je odlican. za 2015. vecimamo recimo pola onog ugovora sa HEPom (oko 35 miliona kuna je polovica) plus ovaj ugovor od jucer. Vec bar 42.5 miliona kuna prihoda bez icega dodatnog.

  Odlican je RIZ, samo neka tako nastavi. 😀

 3. RIVP na 1.116 mil kn prihoda SAMO 60 mil. kn bruto dobiti odnosno 52 mi. kn neto dobiti ??? Gdje je tu kvaka ? Kako se u jednom kvartalu istopila ona silna dobit iz 3 kvartala ? Ili je opet posrijedi sakrivanje dobiti radi plaćanja manjeg poreza ? Moram priznati da ne kužim ….

  • Da, samo bojim se da je prošla baba sa kolačima, ovo neće više nitko ni štapom da dira, a kamoli da kupi … tko zna koliko su kostura još spremili po ormarima u godinu dana od zadnjih pokušaja privatizacije … ali, kako bi rekao Antun, tražili su, neka gledaju sada …. i pitaju kasnije klausa gdje su im radna mjesta i plaće … jedva čekam da se opet stožer stavi na branik domovine i svojih prava, po mogućnosti neka blokiraju autoput na jedno mjesec dana, mogu i šatore da dignu pored autoceste ….

 4. Očito svi misle da su ovo porazni rezultati za RIVP posto cijena pada 🙂
  Ali dobro kako kaže Nenad to su sve majstori koji znaju šta rade,
  za nas dugoročnije ulagače nema zime, barem ja u to vjerujem.

  Napomena: Imam dionice RIVP i ovo nije preporuka za njihovu kupnju ili prodaju.

 5. “U izvještajnom razdoblju dio obveza jednog od velik
  ih kupaca – Gorup d.o.o. je (zbog njegovih problema
  u
  poslovanju i nelikvidnosti), u suradnji s poslovnim
  bankama reprogramiran za slijedeće razdoblje, a di
  o naplaćen
  Petrokemiji d.d. kao regresnom dužniku (47,5 miliju
  na kuna u izvještajnom razdoblju, a 49,1 mln kuna d
  o trenutka
  sastavljanja financijskih izvještaja).”

  Ovo citam i ne vjerujem.

   • Ne znam da li dobro vidim, ali evo nekih usporedba. Ako bi ARNT ostvario taj EBITDA koji najavljuje, a iskreno činilo bi se prilično ekstravaganto ovako izletati s time da ne znaju što govore, prema sadašnjem dugu i mcap i gotovini to je fwd-looking oko EV/EBITDA oko 11.

    S druge strane, za PLAG imamo mcap oko 2,35 mlrd. kuna, te oko 1,2 mlrd. kuna kamatonosnog duga, minus oko 0,2 financijske imovine i gotovine: EV oko 3,35 mlrd. kuna. A EBITDA, za koju pak ne vidimo razloda da se drastično poveća u 2015. je nešto ispod 200 mil. kn, dakle trenutni EV/EBITDA oko 16.

    • Mislim da je tu kod PLAG uračunat sav konsolidirani dug (sa ISTT), ali ne i sva dobit (EBITDA bez ISTT). Tako da mislim da slobodno možemo očekivati i u PLAG oko ili preko 300 mil EBITDA + jadranski luksuzni hoteli koji ne ulaze u tu konsolidaciju.

    • Vjerojatno da za ISTT i za JLH je također istina da se ne vidi u EBITDA, ali su stavke u kojima se mogao pojaviti zanemarive, tako da on vjerojatno ne utječe na ovoj razini. No, mislim da je u JLH velika vrijednost.

   • Dobro pitanje …. recimo, ako pogledamo izvještaj za Q3

    Click to access 7J0jMqdWwvfdtqdzdetWFQ==.pdf

    ok, možemo reći da je bio skrpan da zadovolji formu, tj. zahtjeve burze, ali u njemu je na 1.033 mil. kn prihoda ostvareno 218 mil. kn bruto dobiti ….
    a nakon toga je bio i listopad koji je rušio rekorde, naročito u dubrovniku.
    nisam uspio skužiti šta su još prikazali osim tih otpremnina (četrdesetak mil. kn) pa da su tako nabildali rashode da se dobit istopila …
    molim da me prosvijetli netko tko kuži ovo, ili su ovo opet neke igre skrivača ???

   • Ja smatram da je bolji rezultat čim više sakriti dobit da nam “harač” ostane doma…. E sad…za to je potrebno malo istraživati pa da se vide pravi rezultati – za koje sad ne insinuiram niti da su super niti da su loši, samo vjerujem da je u interesu prikazati čim lošije, odnosno, čim manju dobit. To bi trebala biti neka logika… A ako se pitamo (kao što sam se i ja pitao) zar nije bolje da prikažu čim bolje rezultate, kad su već izašli na uređeno tržište. Al onda se sjetim koliko je to naše tržište efikasno (evo vidimo samo na primjeru LRH-SNHO) i onda zaključim da se ne bi ništa isplatilo da izbace i “nabrijano” izvješće. Al naravno, treba sve proučiti, pogotovo revizorsko.

    P.S. Imam dionice RIVP i SNHO i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.

    • Možda uslijedi poveće stjecanje vlastttith dionica u narednom periodu s obzirom na cijenu…..koja je niža nego prethodna po kojoj su kupovali, a opet izvještajem nije pogurana, dapače…..

 6. RIZ: Ne znam da li dobro vidim, ali …. EBITDA je oko 3,6 mil. kn. Kamatanostnog duga (tj. bankama) je svega oko 0,3. Gotovine na računu je 6,4 i još 0,8 kratkotrajne financijske imovine. Kratkoročne obaveze su oko 30 mil. kn, ali kratkoročna imovina bez financijske oko 63,5.

  Mcap je oko 30, recimo stoga da je EV oko 23. Može li biti da je EV/EBITDA već sada oko 6,4 iako već sada RIZ ima u džepu taj veliki ugovor za brojila koji je tek počeo i isporuke odašiljača?

 7. 70-80% toga tuga i nevolja. Turisti standardno ok. Od pozicija u mom portfelju za sada me oduševio samo ATLN, a zadovoljan sam s ILRA i JDOS. Ostatak portfelja tako-tako.

  • Nesto su se pobrkali, to je nekonsolidirano, koje nam je nevazno. NO, nece ni konsolidirano biti vazno jer ce u njemu i dalje biti Brodarstvo (u stecaju), pa se nece moci puno razaznati … morat cemo cekati rezultate pojedinih firmi.

   • Je, skužio sam par minuta kasnije pa sam postao 😦 –
    http://www.seebiz.eu/valamar-riviera-52-milijuna-kuna-neto-dobiti/ar-105270/
    “No, rezultati poslovanja 2014. godine pokazuju da je povrat na investicije u turizmu kroz poslovanje otežan te da bi investicija u turizmu bilo više kada bismo smanjili porezna opterećenja privredi i uveli dodatne poticaje za ulagače“, istaknula je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere d.d.” – možda je “dobitonosno lošije od očekivanog” izvješće alat za pritisak na politiku

   • Imate na stranicama same firme konsolidirano izvješće, ali mislim da su nešto fulali (novčani tok), a za bilancu nisam siguran (smanjenje kratkoročnih obveza prema bankama)

  • Ocekujem veliko povecanje u Q4 u odnosu na prosli Q4, popravljanje financijskih pokazatelja, ali jos ne dobit, koju ocekujem u 2015.

 8. Pogledao sam ARNT malo (zbilja malo) detaljnjie … ovo je zaista rijetkost da netko najavljuje toliko veću EBITDA za iduću godinu, mislim da su oni u relativno gledjaući najvećem investicijskom ciklusu od svih turista.

  Pri čemu na MojeDionice piše EV/EBITDA preko 16, ali EV je oko 1,1 mlrd. kuna (uzmemo li u obzir i dug povezanim osobama), a Arenaturist kaže da je EBITDA u 2014. bio 80 mil. kn … onda je EV/EBITDA oko 13,8.

  • Ako su došli do EV/EBITDA 16.5, onda EBITDA računaju vjerojatno poslovni prihodi – poslovni rashodi + amortizacija što daje 66 milijuna kuna. 80 milijuna je bez jednokratnih troškova otpisa ostatka vrijednosti dvaju renoviranih hotela vjerojatno. Uz malo manje kišnu sezonu i malo veći prihod zbog obnovljenih hotela, najavljenih 100 milijuna EBITDA sljedeće godine uopće ne izgleda neostvarivo. A onda treba vidjeti koliko toga će se toga uspjeti preliti u dobit.

 9. G.bakicu mozete dati svoj komentar.
  Neki su razocarani sa rezultatom RIVP, ja moram reci da je razultat odlican i upravo onakav kakav je Uprava zeljela.
  Naime, ako su izvjestili da je investirano u toku 2014 godine 370 miljuna kuna i ostvarena bruto dobit od 60 miljuna to je znatno povecanje imovine firme.
  E sad se postavlja pitanje gdje je zavrsilo 370 miljuna? U dugotrajnoj imovini ili u trosku? U kojem omjeru?
  Jeli balansirana dobit tim sredstvima?
  Mislim da je, no svejedno ovo je jako dobar rezultat

 10. Nenade niste komentirali Vupik a za koji je evidentno da sjede na 126 mil kn zaliha i za koji je predvidjan EV/EBITDA preko 8 sto bi se u izvjestaju trebalo pokazati.
  Hvala na komentaru za Vupik, a koji i Vi imate u portfelju s znacajnim udjelom.

  Pozdrav

  • da, i dalje raste vrijednost zaliha, biološka imovina itd. .. što kad-tada mora iscuriti iz bilance i (valjda) generirati dobit … nisam stigao sve, možda kasnije ovdje stavim grafikon.

   • Poštovani g. Bakić,

    skoro sam totalni laik za analizu financijskih izvještaja pa bih molio za objašnjenje što će dokapitalizacija Agrokora u ovom kvartalu značiti za financijski izvještaj Vupika.
    Ja rezoniram ovako: dug prema povezanim osobama će se drastično smanjiti, time i stavka Kamate, tečajne razlike i drugi rashodi s povezanim poduzetnicima (2014. su bile 42M Kn). Uz takvo smanjenje rashoda, da sve ostalo ostane isto, Vupik ostvaruje neto dobit i to onda sve izgleda puno ljepše.

    Vjerojatno to nije baš tako jednostavno pa bih zamolio kratku edukaciju 🙂

    Pozdrav!

 11. Nisam baš oduševljen rezultatima obzirom da sam očekivao više. Ovo bildanje troškova RIVP može biti donekle opravdano za prošla razdoblja, međutim sad je vrijeme da pokažu stvarnu vrijednost tj.profitabilnost jer to od njih ulagači očekuju. Također bi trebalo revalorizirati dio imovine. To je po meni još zadnji korak kako bi dionica zabilježila novu vrijednost i rast te očekujem raspravu na skupštini u tom smjeru.
  Btw Ameri na novim rekordima.

  http://www.poslovni.hr/burze/na-wall-streetu-novi-rekord-sp-500-indeksa-289961

  • Ma koji ulagači očekuju? Zar je ovo naše tržište efikasno i relevantno? Ja mislim da još nije ni najmanje vrijeme za pokazivanje prave slike nego bolje sačuvati čim više poreza za sebe. Pa vidimo kako su vrednovani npr. LRH i SNHO…. Što njima npr. znači prikazati boljim LRH radi “ulagača” kad ionako rastom LRH pada SNHO. 😀 Mislim da ni tu cijena dionice ne bi bila ništa veća i da su pokazali brutalnu dobit…. Doći će valjda i vrijeme kada će biti u interesu i pokazati se u najboljem svijetlu.

   • U Rivp ulaze ili su ušli mirovinci, a vjerujem da će i neki vanjski igrači kad tad ući, dok je LRH “morao” iskazati takav rezultat i ušminkati rezultate obzirom da će se prodati. Njima je bitno postići najbolju moguću kupoprodajnu cijenu. Bez brige da se Rivp misli prodati imao bi također puno bolji GFI. To što SNHO pada je nebitno jer kad dođe do kupoprodaje cijena sigurno neće biti na ovim razinama 🙂

    • Ako nadjem vremena probat cu to pokazati za RIVP tike da cu analizirati 4. kvartal, ako se nekome da u medjuvremenu …

  • Nije mi najjasnije ovo s povecanjem kapitala, ali kako kazu tokom Q1 ce napokon zavrsiti likvidacija Brodarstva i onda ce valjda svima biti jasnije. Ovih 40 mil gotovine u bilanci zasigurno nije u brodarstvu, a to je trecina mcap.

   Zanimljivo je da sada svi osim Brodarstva, cak i Morus Alba, posluju pozitivno.

   Rekao bih da samo projekt hotela u centru ili samo Brodogradiliste vrijedi ostatak Mcap (novac je u vecinom u Brodogradilistu).

   Pogledajte osim toga sve obaveze i kratkotrajnu imovinu.

   Takodjer uocite da se sada NO sastoji od mozda najuglednijeg covjeka dolje (Dumanic) i predstavnika dva najveca dionicara. Uocite i javnu raspravu plana po kojem se povecava kapacitet hotela, marine i kojim se pogoni Brodogradilista izmjestaju u kopno, a na njegovo mjesto dolazi suhi dio marine …

 12. Volio bi postaviti pitanje pa ako ima itko vremena da odgovori.
  Kako se točno knjiži i koji je krajnji efekt ako društvo povlači određen broj dionica koje je steklo ispod nominalnog iznosa.
  Jesam li u krivu ako bi to trebalo biti smanjenje X broja dionica puta nominalnog iznosa u kapitalu i smanjenje u ulaganju X puta cijena stjecanja a ostatak kao … kapitalna dobit? Koji je krajnji efekt?
  Vidim da RIVP otkupljuje nesto svojih dionica, iako nije veliki iznos, imaju li time porezni zaklon?? Unaprije hvala na odgovoru

 13. Jamnica izgleda fenomenalno, jer ako maknete prodaju Juicy a prošle godine vidjet cete koliko je rezultat u Q4 fantastičan. definitivno potvrda izvrsne tvrtke. Imam dionice jmnc i nije nagovor na kupnju ili prodaju

 14. HMST privatizacija nije prošla, izvješće malo bolje nego lani. Problem i dalje kredit i visoke kamate. Konačno nešto pozitivno, smanjili broj radnika i trošak plaća koji je imao enormno veliki udio u ukupnim troškovima.

  Troškovi osoblja su u 2014. godini iskazani u iznosu 21,07
  milijuna kuna, te su za 10% niži u odnosu na 2013. godinu. Ovaj efekt
  je postignut organizacijskim restrukturiranjem i racionalizacijom broja radnika. Na dan 31.12.2014. u Društvu je bilo zaposleno 144
  radnika, a godinu dana ranije 154.
  Novčani izdaci za zaposlene 2013. 26.282.406
  Novčani izdaci za zaposlene 2014. 22.639.356

 15. Koliko vidim broj radnika kod Rivp-a se smanjio za 180 u odnosu na prethodnu godinu:
  31.12.2013=1791
  31.12. 2014 =1611
  _________________
  180
  To mi je razumljivo s obzirom na pripajanja.No opet je trošak za otpremnine prevelik.I vjerujem da od ovih 180 ima i onih kojima su istekli ugovori pa nemaju pravo na otpremnine.

 16. Jel gledate Kolindin govor,barem 5 miinuta je govorila o poduzetnistvu,kako drzava ne stvara radna mjesta nego privatna inicijativa,kako Vlada mora smanjiti poreze,kako ce joj glavni cilj biti gospodarska diplomacija…sad cete vi reci da je to samo prica,ali kad ste culi josipovica ili nedajboze mesića da tako nesto kazu…

  • Eto joj odmah prilike za gospodarsku diplomaciju. IDEX je za tjedan dana u Dubaiju, a Đuro među glavnim kandidatima na natječajima za Kuvajt i UAE. U arapskom svijetu je navodno seks-simbol. 🙂 Zašto i tu činjenicu i okolnost ne iskoristiti za dobrobit zemlje i nacionalnog gospodarstva. 😀

   Inače, pohvale za bezbolnu prometnu regulaciju, te predsjednici za ideju, inicijativu i inzistiranje da se ceremonija održi danas, umjesto usred tjedna. Inače bi bio cirkus i kaos u prometu, kao što je znao biti i za puno beznačajnije derneke.

  • Odlično ako je govor iskren (spomenuti su i ribari, težaci i slične skupine koje se uvijek spominju u ovakvim govorima) te nešto od toga primjeni i u predsjedničkoj praksi. Brine što je ložu napunila raznim mračnim i nazadnim silama, vjerojatno Karamarkov izbor – a ako je već na početku počelo tako 😦 Nadam se što prije da će vladama početi pritisci iz vana kako treba raditi inače nam se loše piše.

 17. Govor je u svakom dijelu za pohvalu i sličan onome iz pobjedničke večeri.
  Svi trebamo pridonijeti ostvarenju zadanih ciljeva i ne čekati više da to netko drugi za nas odradi. Govor je upućen svima nama da svi na svoj način odradimo što možemo a Predsjednica i Vlada će stvarati ovkvire u kojima će nam biti lakše raditi i živjeti.

  Iskrene čestitke, podrška i vjera da će nam u skoroj bodućnosti svima biti bolje!
  .
  .
  .

  • Kolinda Grabar Kitarović :
   “… Naš strateški nacionalni interes moraju biti nova radna mjesta. Moramo napokon shvatiti kako nova radna mjesta ne stvara država, već privatna inicijativa, odnosno poduzetnici…”

 18. Rezultati Atlantic grupe pokazuju vrlo zanimljivo izvješće koje me po visokom nivou, brizi i korektnosti prema dioničarima podsjeća na ona od ADPL-a, ERNT-a i RIVP-a.

  Click to access ATGR-fin2014-1Y-NotREV-K-HR.pdf

  Uz sve probleme zbog sezone kiše i poplava, krize u zemljama regije 🙂 i Rusiji rezultati pokazuju izuzetno dobro vođenu firmu s vizijom.

 19. SUNH
  U 2014. godini ostvareni su ukupnu prihodi od 177,7 milijuna kn sto je 24,9% vise nego u istom periodu prethodne godine.

  Smanjeni su operativni troskovi poslovanja za 8,8 milijuna kn ili 6,9% kao rezultat provedenog organizacijskog i operativnog restrukturiranja. Ovakav rast prihoda uz smanjenu dinamiku rasta poslovnih rashoda ukazuje na kontinuirani rast profitabilnosti drustva.

  U 2014. godini ostvarena je dobit od 23,4 milijuna kn i biljezi rast za 199 milijuna kn u odnosu na 2013. godinu. Iskljucenjem izvanrednih dogadaja iz 2013. i 2014. godine (jednokratn otpis naknade za upravljanje za 2014. godinu od strane najveceg dionicara Orco property Group-e i vrijednosnog uskladenja imovine iz 2013. godine), radi usporedivosti podataka, dobit na kraju razdoblja bila bi veca za 37,6 milijuna kn.

  U bilanci malo bodu oci ukupne obveze koje iznose 586,6 milijuna kn. Medutim, u usporedbi s prethodnim razdobljem, bitno je drugacija njihova struktura. Smanjene su obveze prema bankama i financijskim institucijama, a povećane su prema povezanim poduzećima. Drugi dionicar drustva (Prime Tourist Resort) otkupio je kredite banaka.
  Nadalje, 97,8% ukupnih obveza prijavljeno je u stecajni postupak. S velikom vecinom glasova vjerovnika (97,93%) usvojen je plan financijskog restrukturiranja u postupku predstecajne nagodbe. Provedbom usvojenih mjera, otpis 50,1 milijun kn i dokapitalizacija 221,55 milijuna kn, drustvo bi smanjilo ukupan dug za 271,6 milijuna kn sto je razina duga koju drustvo moze uredno servisirati iz redovnog poslovanja.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.