Srpanjska rupa

Još 15 dana do službenog početka Srpanjske rupe

Kako neki dan kaže Badurina:

srpanjska rupa - badurina

U očekivanju Srpanjske rupe, moramo se zadovoljiti s Lipanjskom rupom. Ona prema jutrošnjim podacima MUP-a izgleda ovako:

ulasci stranaca 2015-06-14 ma14

Ako mislite da pretjerujem, sjetite se da su prošlog srpnja naslovnice naših novina izgledale ovako:

kolaps sezone

Prošle godine je u Istri bilo 27 kišnih dana u srpnju i kolovozu. Za nadati se da se tako katastrofalna godina teško može ponoviti (a to onda znači veća popunjenost i veće cijene, što je u turizmu skoro pa čista dobit).

NARAVNO, nemojmo zaboraviti da prošle godine skoro da i nije bilo požara (zbog kiše). Ove godine bi moglo biti požara. Pa će vjerojatno naslovnice biti o tome kako požari uništavaju turizam, ili tako nekako 🙂

Kategorije:Srpanjska rupa, Turizam

11 replies »

  • Evo, još je jedan (istina tek dožupan) prepun savjeta:

   http://www.vecernji.hr/hrvatska/iselilo-se-32567-slavonaca-1010630
   Bilo bi

   Pa tako kaže:
   “Nužna su veća državna ulaganja i poticanje investicija u Slavoniji i Baranji.”
   “Upravo zbog svega toga HDSSB i želi sudjelovati u budućoj vladi jer je ovakvo stanje alarmantno i neodrživo”

   Mene bi za početak zanimalo koji je to točno posao župana i dožupana? Za sad mi se čini da je pomaganje drugima po principu “pravedno je da ja dobijem više”.
   Čak da i može izabrati bilo koje ministarstvo, kako bi to točno doprinijelo boljem stanju one obitelji koja ostavlja sve i bježi van da imaju što jesti? Osim što bi netko iz njihove stranke dobio tajnicu, auto, ured, hrpu podređenih.
   Ajde, možda bi doprinijeli uštedi na razini države tako što ne bi na svojim velevažnim sastancima imali vodu s okusom limuna, nego običnu.

   • Nisam primjetio, možda su se i pomakli sa mrtve točke pregovori vlasti i vlasnika turističkih kompanija, vezano za zemljišta i pravo vlasništva nad istima (zemljista na kojima su postojeci hoteli, kampovi i sl.)? Nisam strucan, ali da li je uopce negdje u RH neka turistička kompanija i vlasnik zemljišta? Da li se u dogledno misli ili radi na tome. Počeo sam se pitati jedan dan sam sa morske strane promatrao objekte Arnt, od Histrije do kampa Stoje…fakat ima puno kvadrata, a i prostora za razvoj. Slično je za Rovinj, ne znam Poreč, a kvarner i dalmacija mi je samo u mislima. A tek otoci…uff koliko zaključane vrijednosti! Hvala unaprijed na komentaru.

  • Da li netko zna dali je prodano ogromno zemljište pokraj Zadra ( bivša vojarna-šepurine )?To zemljište je površine milijun kvadrata, na odličnoj lokaciji u blizini kampa Zaton?To je država prodavala ali nisam vidio da li je netko to kupio?

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.