Uncategorized

Report Worth Reading

Erste je napokon izdao preporuku o Valamaru, za cijeli ćete naravno morati postati klijent Erstea, ovo je uvod:

a trip worth taking

Zanimljivo je da research relativno kvalitetno balansira između (skoro pa pravila) da bi jedna banka za išta mogla dati preporuku koja se razlikuje za više od 30% od trenutne cijene (pa da vrijedi i 700% više) i alata kojima se to postiže 🙂

Naime, ponekad u namještanjima terminalne godine i međugodina vidimo toliko amatersko namještanje da čovjeka bude sram (zbog tih analitičara), ovdje ima navlačanja (koje mislim da se isfaktorizira bi povećalo procjenu za možda nekih daljnji 15-20% u okvirima danog modela, ne ulazim u temeljne procjene poslovanja), ali to nije napravljeno tako da analitičara može biti sram.

A ne znam što će naši fond managerčići koji tvrde da je ovo ‘neinvestabilna dionica’ reći na ovo, možda se uvrijede?!

a trip worth taking 2

p.s. Inače ne znam je li se MUP-u pokvario brojač ili je srpanjska rupa zaista počela ovako fantastično?

ulazak stranaca 2015-07-03

Napomena: Imam dionice RIVP i ovo nije preporuka za njihovu kupnju ili prodaju.

Kategorije:Uncategorized

6 replies »

 1. Ha ha ha, nasmijalo me ovo o pokvarenom brojaču MUP_a. U Istri solidno…nije neka pretjerana guzva jer su svi na moru. Pratim promet po praznoj ambalaži lokalnog beach bara, mislim ustvari uvjeren sam da će ovaj srpanj/kolovoz biti rekordan. Arenaturist je solidno bukiran, Riviera više od solidnog. Kamp na Puntiželi, ko šipak koštica(a najniže je rangiran od svih objekata). Upravo se brčkam nasuprot istoga… Pozdrav iz vruće Istre B-)

 2. Grbica neka 🙂 Bit će ih još..Alaj ti naših fond managera koji ne kupuju ili slabo kupuju Valamar. Sad nemaju ama baš nikakvih izgovora, a kad se sjetim obveznica RH pada mi mrak na oči. Sve u svemu dobro da nisu kupovali Grčke obveznice.
  Ovih 30% potencijala rasta nisam očekivao da će objaviti tako da ajde na puno su boljem nivou analiza nego prije par godina 🙂 A šta je sa Zabom,Pbz-om i Raifficom? Netko će ih sada moći prozvati!! Možda su danas kupovali 😀

  Kao što smo komentirala i zarada će biti puno bolja.

  http://www.poslovni.hr/hrvatska/prihodi-od-turizma-ove-bi-godine-mogli-bi-biti-najveci-u-povijesti-298455

  http://www.seebiz.eu/imperial-rab-73-vise-nocenja-u-prvih-pola-godine/ar-114811/

 3. Naprosto je krasno gledati RIVP kako je iz dionice koja ima odredjeni rizik i velik potencijal postala jedna stabilna i jaka dionica koja moze biti osnova svakog portfelja. Sada je nebitno hoce li cijena rasti za mjesec, dva ili deset. Iz kompanije je u zadnjih godinu dana stiglo puno znakova u kojem se smjeru ide, da je stanje poslozeno i da ce izvjesca moci biti samo bolja, a to ce se kad tad odraziti i na cijenu dionice.
  A Vama g.Bakic mozemo samo cestitati i zahvaliti na ulozenom trudu oko ove kompanije, jer sada je puno stvari nebitno, ulazu li nasi fondovi i slicno, mozemo mirno ulagati i smijati se, ali prije 3-4 godine je bilo jako bitno hoce li kompanija otici u ovom smjeru dugorocnog stvaranja vrijednosti ili ce se kao u mnogo drugih primjera brze bolje rascerupati sve od strane pojedinaca na vrhu.

   • Kako je krenulo cijena ce i prije kraja godine do 26.50 kn jer sam prije 6 dana napisao da je vec na 21 kn a danas jos 2 kn gore, tj. na 23 kn. S obzirom na ulaz stranaca i booking svasta bi moglo biti s cijenom RIVP u pozitivnom smislu

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.