RIZO

Male dionice

Prije 4 mjeseca sam pisao o ‘malim dionicama’, kako su se zaista bile iskazale kao odlična ulaganja: ‘Male’ dionice (ATLN, SAPN, RIZO, SNHO, SLRS …)

U međuvremenu su sve te firme objavile odlične rezultate i cijene dionica su im porasle u prosjeku 13,5%, s reinvestiranom dividendom (prema zaključnoj cijeni na dan prije pisanje prethodnod posta).

Kategorije:RIZO, SAPN, SLRS, SNHO

40 replies »

 1. Meni je fascinantno kako iako su svi lagano rasli pred izvješće, jedino je saponija ozbiljno potegla i nakon izvješća, ostali su stagnirali ili padali. Posebno me iznenadio pad Solarisa usprkos rastu prihoda, EBITDA i stagniranjem dobiti samo zbog povećanja amortizacije. Šteta što ne objavljuju konsolidirano, pa ne znamo kako posluju u Vranjicu. I stagniranje atln usprkos ubojitom izvještaju koji pokazuje da bi trebali zadržati profitabilnost i uz koncesiju na žičaru. Zna li itko da li je koncesija uvrštena u rdg na neki način (ne naplaćuje se još ali kada potpišu trebala bi ići retrogradno od 7. Mjeseca pa bi po meni trebala biti u rezervacijama)

  • Iznenadio vas je pad Solarisa? Pa zar ste od jučer na ZSE? 😀 Ja sam na SLRS već par dana bio prvi na kupnji i kada sam pročitao izvješće znao sam da bi mi nalog mogao proći jer sam vidio da je dobit i gubitak razdoblja za prvih DEVET mjeseci manja od prošle godine. A to je za mnoge vrhunac analiziranja izvještaja. Nema veze što je Q3 ove godine bio bolji od istog kvartala prošle godine čak i po toj stavci. Koga to interesira… Tako da…pokušavam se čim manje iznenađivati ZSE logikom…

   Što se tiče konsolidiranja Vranjica, poslao sam im upit na mail, vidit ćemo oće li mi odgovoriti…

 2. Na ovim primjerima možete vidjeti i jednu drugu stvar. Kad otrkijem neku (malu) dionicu, to ne radim špekulativno i tako da ‘navedem’ neke da kupe od mene pa se ja ‘iskrcam’.

  Točno tako kako ste napisali.. i ja sam zahvaljujući vašem blogu g.Bakić lijepo zaradio na KORF-u i još nekim manjim dionicama uz edukativnu komponentu ovog bloga iz kojeg se može dosta toga naučiti pa primjeniti u praksi tj.burzi.

 3. Bili ste na skupštini Snho, zar baš ništa spomena vrijedno osim uvrštenja svih novih dionica na redovno tržište i Ostojinog najave pira?

 4. To je bilo sve na skupštini. Inače prošli tjedan je SN Holding prenio (prodao?) 1.600 dionica LRH-a na SN Pectinatus. Sada SN Holding ima 185.589 dionica LRH-a, što je zanimljivo s obzirom da je prema odobrenom planu podjela namijenjena podjela 187.189 dionica LRH-a.

 5. Evo moje racunice:

  MATERIJALNA IMOVINA 30.5 M

  NEMATERIJALNA IMOVINA 3 M

  ZALIHE 47.7 M

  POTRAŽIVANJA 16.2 M

  KRATKOTRAJNA F. IMOVINA 7.5 M

  NOVAC U BANCI I BLAGAJNI 0.57 M = +105.47 M

  DUGOROCNE OBVEZE 1 M

  KRATKOROCNE OBVEZE 27.1 M = – 28.1 M

  Znaci kad se sve to zbroji oduzme i podijeli ispada 206 kuna.
  Koliko ja znam ova cijela godina je jos popunjena sa brojilima za HEP tako da ljudi imaju sta raditi 🙂
  Cijena zemljista i objekata realna ili nerealna prosudite sami.
  Nadalje koliko ja znam zalihe se vode po nabavnoj cijeni znaci sve to skupa dize cijenu,
  jer kad se iz njih naprave odasiljaci ili brojila ce vrijediti nesto vise!
  Molio bi da netko napise ako zna kako funkcijoniraju ugradena brojila i kakvo je zadovoljstvo klijenta(HEP-a),
  jer to ce biti isto jedan mali faktor oko iducih natjecaja za brojila.
  Naravno ako sam ja u krivu i ako je proizvodnja brojila za HEP zavrsila krajem treceg kvartala te u 4Q ocekujemo gubitke od 96 kuna po dionici onda
  je trenutna cijena na burzi opravdana, stovise rekao bih da jos i previsoka.
  Eh da cijela ova racunica je na temelju podataka za 3Q znaci kada dobijemo podatke za cijelu 2015 moci cemo sve to zbrojiti oduzeti kvalitetnije i
  ovu procijenu od 206 dici ili spustiti(osobno mislim da dizemo barem za 14kuna).
  Uz kvalitetnog partnera mislim da mozemo ugrabiti dio kolaca na europskom trzistu, znaci kontinuitet dizanja prihoda i zarade.
  Namjerno do kraja posta nisam spominjao privatizaciju do koje ce doci, prije ili kasnije.
  Osobno mislim da ce to biti u drugoj godini mandata ove vlade te u tom slucaju sigurno prodaja drzavno dijela nece ici ispod ove spomenute cijene.

  Imam dionice RIZ odasiljaca i ovo nije nagovor na kupnju,prodaju, ovo su moji osobni stavovi koji nemaju namjeru nikakvog manipuliranja i nagovora na nista.
  Nego se cisto iznose cinjenice koje bi skrenule paznju na daljnje istrazivanje ove dionice.

 6. Mislim da je ovo odlično za dioničare Saponije, koja još nije objavila izvješće, ali je Maraksa, koju SAPN konsolidira objavila odlično izvješće, U 4. kvartalu samo 3 mil. kn gubitak, u usporedbi s prošle godine 23, te za cijelu godinu dobit od 5, za razliku od prošlogodišnjeg gubitka od 26!

  Click to access MRSK-fin2015-1Y-NotREV-N-HR.pdf

  • Saponija je zakon! Odlično rade!

   A Varteks nam ima pozitivan kvartal! 5 milijuna prikazane dobiti u ovom kvartalu!

  • Ludnica! Bravo za Varteks i sve koji su vjerovali u tu firmu. Presretan sam! Sada idemo dalje jer i na razini 2016 očekujemo nastavak dobrog poslovanja.

 7. Jednio još da ekipa progleda. Baš je nevjerojatno da ovakove stvari prolaze ispod njihovih “radara”, ali mislim da kad se jednom otključa to će biti vatromet.
  Pozdrav!

 8. Ne znam da li se meni samo čini pošto sam vlasnik dotične dionice -IPKK- ili je ovo stvarno dionica sa jako podcijenjenom cijenom…ako može neko mišljenje od cjenjenih kolega…

 9. Imam dionice SNH GAMA-R-A,Neneade i ostali što ovo znači za nas?
  Da li ćemo imati otkup po fer cijeni ili…?

  http://www.zse.hr/default.aspx?id=82420

  Vrijedi i za BETA;GAMA;DELTA

  Obavijest dioničarima Društva

  Poštovani,

  dana 22. ožujka 2018. godine objavljena je obavijest Zagrebačke burze d.d. (dalje: Burza) o ukidanju CE Enter tržišta s danom 1. listopada 2018. godine. Obavijest Burze o ukidanju CE Enter tržišta dostupna je na linku http://www.zse.hr//.

  Slijedom navedenog upitani smo od strane nekoliko dioničara planira li Uprava Društva podnijeti zahtjev za primanje u trgovinu dionica Društva na Progress tržište Burze ili uvrštenje dionica Društva na Uređeno tržište Burze.

  Ovime obavještavamo dioničare da je za primanje u trgovinu dionica Društva na Progress tržište Burze, ili uvrštenje dionica Društva na Uređeno tržište Burze, potrebna odluka Glavne skupštine Društva.

  Trenutno Uprava Društva ne razmatra mogućnost predlaganja Glavnoj skupštini Društva da se dionice Društva prime u trgovinu na Progress tržište ili uvrste na Uređeno tržište.

  Uprava Društva

  • Uređeno tržište kapitala kojeg država uredno oporezuje, a kada se provodi prisilno delistiranje, nitko ništa nezna a investitora (građanina) stavlja u golemu neizvjesnost. Toliko o poštovanju državne politike za teško stečen privatni novac individualnih investitora – državljana RH.

 10. skdd.hr

  PROFICIO D.D./REDOVNA DIONICA PRFC-R-A
  Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
  1. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 1.568.179 40,08 Skrb. račun
  2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 229.599 5,87 Skrb. račun
  3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 214.000 5,47 Skrb. račun
  4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 200.000 5,11 Skrb. račun
  5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 163.272 4,17 Skrb. račun
  6. PROFICIO D.D. (39508009387) (1/1) 54.698 1,40 Osnovni račun
  7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 43.000 1,10 Skrb. račun
  8. BAKIĆ NENAD (13987237540) 33.895 0,87 Osnovni račun
  9. NAVA BANKA D.D. U STEČAJU (07492912398) 16.000 0,41 Skrb. račun
  10. KALEB ZORAN (24282248479) 14.850 0,38 Osnovni račun
  Ukupno: 2.537.493 64,85

  PROFICIO D.D. -2.000 KOM

  stanje na današnji dan…

  Proficio putem burze počinje prodavati svoje vlastite dionice? Želi li možda potaknuti trgovanje kako bi dionica ušla u redovan režim? Koje pametno objašnjenje?

 11. Oprostite na smetnji…imali tko kakav info koje su namjere Proficia glede izlistavanja sa platforme CEENTER? iz zapisnika skupštine nije vidljiva ta informacija…

 12. Ima li tko da prati ovu dionicu?
  Premda se ukida CEENTER tržište i time se mogućnost trgovanja ovom dionicom smanjuje, zadnje radnje nagovješćuju da bi dioničari Proficia mogli profitirati u budućem razdoblju. Pripajanje Pine beach Pakoštana, povećanje temeljnog kapitala, spajanje dionica, a pogotovo moguć pozitivan ishod presude upućuje na to.
  Imam dionice Proficia i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju istih!

 13. Prije sam imao nesto tih dionica, ali ih vise nemam…ja osobno ne volim biti u dionicama kojima se ne trguje, ali svatko je razlicit… Mislim da je sve stvar osobnog izbora i tolerancije na rizik, te da li ce vam novci uskoro trebati ili mozete cekati… Zadnji primjer delistirane dionice je Pevec, cija je zadnja cijena na ceenteru prosle godine prije delistiranja bila, ako se ne varam, oko 180 kn, a sada 9 mjeseci poslije su isplatili dividendu mislim oko 80 kn…to ne znaci da ce i ovdje biti tako…

 14. Protuprijedlogom većinskog prihvaćen je omjer 1000 dionica za jednu na današnjoj skupštini Proficia čime se očito želi prisiliti manje da prihvate malu otkupnu cijenu dionice. Time dobivamo 4.000 dionica u opticaju bez nominalnog iznosa i bez uređenog trgovanja. Većinski očito na legalan način želi koncentrirati svoje vlasništvo. Što dalje, povećanje temeljnog kapitala na način koji uključuje samo one koji imaju preko sto dionica? Neznam, očito svi iskorištavaju situaciju loše uređene politike zaštite manjih dioničara.

 15. Poštovani,

  oprostite na smetnji. Dali smatrate da je navedeni omjer od 1000:1 u smislu spajanja dionica dobar i pošten potez uprave. Osobno smatram da je ponuđeni omjer na pozivu za skupštinu u iznosu 100:1 puno pravedniji i ostavlja puno veću mogućnost sudjelovanja svih dioničara i u smislu otpuštanja i u smislu kupnje. Ja osobno imao sam namjeru sudjelovati u otkupu s višekratnikom sto, no međutim s novim omjerom mi predstavlja teškoću i financijski problem. Ukoliko smijem pitat, koji je vaš komentar s obzirom da ste i sam vlasnik navedenih dionica?

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.