RIZO

Male dionice

Prije 4 mjeseca sam pisao o ‘malim dionicama’, kako su se zaista bile iskazale kao odlična ulaganja: ‘Male’ dionice (ATLN, SAPN, RIZO, SNHO, SLRS …)

U međuvremenu su sve te firme objavile odlične rezultate i cijene dionica su im porasle u prosjeku 13,5%, s reinvestiranom dividendom (prema zaključnoj cijeni na dan prije pisanje prethodnod posta).

Oglasi

Kategorije:RIZO, SAPN, SLRS, SNHO

25 replies »

 1. Meni je fascinantno kako iako su svi lagano rasli pred izvješće, jedino je saponija ozbiljno potegla i nakon izvješća, ostali su stagnirali ili padali. Posebno me iznenadio pad Solarisa usprkos rastu prihoda, EBITDA i stagniranjem dobiti samo zbog povećanja amortizacije. Šteta što ne objavljuju konsolidirano, pa ne znamo kako posluju u Vranjicu. I stagniranje atln usprkos ubojitom izvještaju koji pokazuje da bi trebali zadržati profitabilnost i uz koncesiju na žičaru. Zna li itko da li je koncesija uvrštena u rdg na neki način (ne naplaćuje se još ali kada potpišu trebala bi ići retrogradno od 7. Mjeseca pa bi po meni trebala biti u rezervacijama)

  • Iznenadio vas je pad Solarisa? Pa zar ste od jučer na ZSE? 😀 Ja sam na SLRS već par dana bio prvi na kupnji i kada sam pročitao izvješće znao sam da bi mi nalog mogao proći jer sam vidio da je dobit i gubitak razdoblja za prvih DEVET mjeseci manja od prošle godine. A to je za mnoge vrhunac analiziranja izvještaja. Nema veze što je Q3 ove godine bio bolji od istog kvartala prošle godine čak i po toj stavci. Koga to interesira… Tako da…pokušavam se čim manje iznenađivati ZSE logikom…

   Što se tiče konsolidiranja Vranjica, poslao sam im upit na mail, vidit ćemo oće li mi odgovoriti…

 2. Na ovim primjerima možete vidjeti i jednu drugu stvar. Kad otrkijem neku (malu) dionicu, to ne radim špekulativno i tako da ‘navedem’ neke da kupe od mene pa se ja ‘iskrcam’.

  Točno tako kako ste napisali.. i ja sam zahvaljujući vašem blogu g.Bakić lijepo zaradio na KORF-u i još nekim manjim dionicama uz edukativnu komponentu ovog bloga iz kojeg se može dosta toga naučiti pa primjeniti u praksi tj.burzi.

 3. Bili ste na skupštini Snho, zar baš ništa spomena vrijedno osim uvrštenja svih novih dionica na redovno tržište i Ostojinog najave pira?

 4. To je bilo sve na skupštini. Inače prošli tjedan je SN Holding prenio (prodao?) 1.600 dionica LRH-a na SN Pectinatus. Sada SN Holding ima 185.589 dionica LRH-a, što je zanimljivo s obzirom da je prema odobrenom planu podjela namijenjena podjela 187.189 dionica LRH-a.

 5. Evo moje racunice:

  MATERIJALNA IMOVINA 30.5 M

  NEMATERIJALNA IMOVINA 3 M

  ZALIHE 47.7 M

  POTRAŽIVANJA 16.2 M

  KRATKOTRAJNA F. IMOVINA 7.5 M

  NOVAC U BANCI I BLAGAJNI 0.57 M = +105.47 M

  DUGOROCNE OBVEZE 1 M

  KRATKOROCNE OBVEZE 27.1 M = – 28.1 M

  Znaci kad se sve to zbroji oduzme i podijeli ispada 206 kuna.
  Koliko ja znam ova cijela godina je jos popunjena sa brojilima za HEP tako da ljudi imaju sta raditi 🙂
  Cijena zemljista i objekata realna ili nerealna prosudite sami.
  Nadalje koliko ja znam zalihe se vode po nabavnoj cijeni znaci sve to skupa dize cijenu,
  jer kad se iz njih naprave odasiljaci ili brojila ce vrijediti nesto vise!
  Molio bi da netko napise ako zna kako funkcijoniraju ugradena brojila i kakvo je zadovoljstvo klijenta(HEP-a),
  jer to ce biti isto jedan mali faktor oko iducih natjecaja za brojila.
  Naravno ako sam ja u krivu i ako je proizvodnja brojila za HEP zavrsila krajem treceg kvartala te u 4Q ocekujemo gubitke od 96 kuna po dionici onda
  je trenutna cijena na burzi opravdana, stovise rekao bih da jos i previsoka.
  Eh da cijela ova racunica je na temelju podataka za 3Q znaci kada dobijemo podatke za cijelu 2015 moci cemo sve to zbrojiti oduzeti kvalitetnije i
  ovu procijenu od 206 dici ili spustiti(osobno mislim da dizemo barem za 14kuna).
  Uz kvalitetnog partnera mislim da mozemo ugrabiti dio kolaca na europskom trzistu, znaci kontinuitet dizanja prihoda i zarade.
  Namjerno do kraja posta nisam spominjao privatizaciju do koje ce doci, prije ili kasnije.
  Osobno mislim da ce to biti u drugoj godini mandata ove vlade te u tom slucaju sigurno prodaja drzavno dijela nece ici ispod ove spomenute cijene.

  Imam dionice RIZ odasiljaca i ovo nije nagovor na kupnju,prodaju, ovo su moji osobni stavovi koji nemaju namjeru nikakvog manipuliranja i nagovora na nista.
  Nego se cisto iznose cinjenice koje bi skrenule paznju na daljnje istrazivanje ove dionice.

  • Ludnica! Bravo za Varteks i sve koji su vjerovali u tu firmu. Presretan sam! Sada idemo dalje jer i na razini 2016 očekujemo nastavak dobrog poslovanja.

 6. Jednio još da ekipa progleda. Baš je nevjerojatno da ovakove stvari prolaze ispod njihovih “radara”, ali mislim da kad se jednom otključa to će biti vatromet.
  Pozdrav!

 7. Ne znam da li se meni samo čini pošto sam vlasnik dotične dionice -IPKK- ili je ovo stvarno dionica sa jako podcijenjenom cijenom…ako može neko mišljenje od cjenjenih kolega…

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s