Uncategorized

Događanje: Europski tjedan novca u Osijeku

Evo još jednog zgodnog događanja, ako se blizu Osijeka, dođite!

Iza ovoga stoji sjajna ekipa iz Udruge dioničara Valamara, naše najveće turističke tvrtke. A ovaj tip aktivizma je jako važan i za demokraciju općenito. Inače među dioničarima Valamara je bar 10.000 stradalnika Domovinskog rata, i njihovi bivši ‘kuponi’, a sada dionice Valamara, vrijede oko tri puta više nego su vrijedili u doba kuponske privatizacije.

A ako ste dioničar Valamara, potaknite ih i pomozite u radu, donirajte ili platite članarinu!

europski tjedan novca

Kategorije:Uncategorized

6 replies »

 1. Zamolio bi za pomoć vezano jednu transakciju. Otac prodaje građevinsko zemljište te bi novac ja (sin) htio uložiti u dionice. Ako u kupoprodajnom ugovoru navedemo da novac ide na moj tekući račun iako nisam vlasnik nekretnine da li bi moglo biti kakvih reperkusija,poreznih,pravnih? Pitam zato, da izbjegnemo naknadu banke da ako stavimo očev račun te on kasnije prenese novac na moj račun,pošto on nema internet bankarstvo a radi se o velikom iznosu. Unaprijed zahvaljujem

  • Mislim da vam je najjednostavnije novac primiti na ocev racun posto je on vlasnik a onda prebaciti na vas racun u istoj banci. Vecina banaka za to ne uzima nikakvu naknadu. Ovisno o iznosu, banka bi mogla zatraziti kupoprodajni ugovor i dostaviti ga sluzbi za sprjecavanje pranja novca ili kako se vec zovu.
   U slucaju da vas kasnije pitaju nesto iz porezne imate bankovnu transakciju izmedu oca i sina koju mozete prikazati i dalje ne bi trebalo biti pitanja s njihove strane.

  • Hvala. Otac ima račun u drugoj banci od moje, tako da ne znam da li bi naplatili naknadu (on nema paket, internet bankarstvo). Pošto se radi o većoj svoti (oko 800.000 hrk-a) naknada ne bi bila mala, možda je ipak najpametnije da uplata ide na njegov račun.

   • Postoji vam, čini mi se “maximalna naknada”. Provjerite u banci. Al, najjednostavnije vam je otvoriti njemu račun u istoj banci u kojoj imate i vi račun, obaviti transakciju i odmah zatvoriti račun. Sve besplatno.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.