DDJH

Nedostaje treći

Kao veliki dioničar ĐĐ, kojeg smo, čini se spasili, hvala svima koji su pomogli,
– posebno nadzornom odboru, posebom članu Igoru Žonji,
– a s naročitim prijezirom prema onim politički imenovanim članovima koji su na Glavnoj Skupštini (ni više ni manje!) priznali da su izlazili sa sjednica NO ‘da ne bude kvoruma’ (neke od njih ćete možda vidjeti ako recimo guglate ‘uhljeb JANAF’, kao što sam i ja zamolio sve prisutne na Skupštini da naprave)
– radnicima i posebno predstavnicima sindikata
– i na koncu Upravi
jako sam se razveselio kad nam je “Logožar M.” upravo stavio ovu vijest na blog (javni podatak, da ne bude dileme): Norwegian Kongsberg to acquire a minority stake of 49.9% in Patria.

Patria i Kongsberg su ključni partneri ĐĐ, a kao što znamo, ĐĐ je nosilac konzorcija za potencijalni veliki posao u Kuvajtu: Patria AMV nije samo favorit u Kuvajtu već i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Neki od daljnjih elemenata slagalice su ovdje:
Što će Đuro Đaković proizvoditi za američka oklopna borbena vozila Stryker?
Novoj generaciji studenata nudi se praksa u KONGSBERG-u i posao u Đuri Đakoviću

Jedan sindikalist koji se jako borio protiv ‘kapitala’ (SDP-ovski ‘sukob rada i kapitala’) i bio vrlo važan faktor u potopu svoje tvrke, svojedobno mi se bio prijetio ‘vidjet ćete što ćemo vam napraviti u Đuri Đakoviću!’ (inače taj ‘sindikalac’ je trenutno manji od makova zrna, u navodnicima naravno jer treba poštovati prave sindikalce, ali ne i lažne koji se bore samo za svoje intrese). Srećom, u ĐĐ su privatni investitori i radnici bili na istoj strani …

p.s. Što se tiče fond managera, njima je DDJH uglavnom ‘neinvestabilan’, kao što su bili i KORF/RIVP i ARNT! 🙂

Napomena: Kao što znate, dioničar sam ĐĐ i ovo nije prepourka za kupnju ili prodaju, nadam se zaraditi na svojoj investiciji, ali mi je i zbog raznih drugih razloga jako stalo da ĐĐ uspije! I da, ne sugeriram da će netko od ova dva kupovati dionice ĐĐ, naslov je čisto ono izraz sreće …

Kategorije:DDJH

27 replies »

 1. Ne znam da li smo ikada i imali veleposlanstvo u Kuvajtu ili ne, ali izgleda da su u arapskom svijetu ocito bitni i izravno sudjelovanje i podrska drzavnog vrha kod ovakvih poslova. E sad, da li bi izravan angazman nase Predsjednice u ovom poslu bio plus ili minus, doista ne znam, jer ne znam da li i u kojoj mjeri arapi a pogotovo Kuvajcani toleriraju zene u poslovnom svijetu. Ono sto znam jest da su jednoj mojoj kolegici koja je plava i ugodno popunjena prilikom turistickog posjeta Egiptu nudili 50/deva.
  Ono sto sam htio reci je da mozda nije nuzno imati veleposlanstvo u Kuvajtu, ali da bi Kuvajtski vrh trebalo cim prije pozvati u sluzbeni posjet RH ili odletjeti u Kuvajt sa ministrima obrane, gospodarstva, financija i predstavnicima najboljega sto hrvatsko gospodarstvo trenutno ima.

  • Odgovor je regionalno generalno vrlo slabo, Kuvajt osobito negativno. Izvor: dojmovi poznanika, menadžera velike američke IT tvrtke na BI.
   No kakva predsjednica? Nemojte se šaliti…ona tome nije dorasla sve i da Arapi posluju sa ženama. U svakom slučaju, to je posao za predsjednika Vlade, a čovjek koji sad obavlja tu funkciju se čini sasvim kompetentnim, barem sudeći po dosadašnjoj karijeri, za razliku od ranije spomenute.
   Siguran sam i da je već obaviješten, obzirom na savjetnike i njihove kontakte. Pozdrav svim dioničarima ĐĐ i svim zaposlenima, nek nam ova godina nadmaši sva očekivanja.

  • Iz ureda predsjednice odgovaraju da su pregovori oko otvaranja Veleposlanstva u tijeku, vjeruju da će uskoro biti postignut dogovor čime bi se ostvarila obostrana želja Kuvajta i Hrvatske za jačanjem gospodarskih odnosa.
   Predsjednica RH je još 10.04.2015 donijela odluku o osnivanju Veleposlanstva u Kuvajtu ali eto to još traje kao i sve ostalo oko Kuvajta 🙂 , nama žurbe …

 2. Koliko god bi to bilo korisno za ĐĐ i njegove dioničare mislim da se preuzimanje neće dogodit zato što bi to negiralo primarni razlog suradnje Patrie i Kongsberga a to je mogućnost ĐĐ da radi sa arapima.

  To je pod mojom pretpostavkom da skandinavci nesmiju s njima pregovarat spog političkih razloga a ne zato što smo mi neki genijalni pegovarači…

  • Kako mislite ‘kuhaju’? Lokalni hadezeovci se nešto keze (zaboravili valjda svoje pulene, gospodu Sočkovića i Stipetića), a ministar im primjereno odgovorio da uprava radi upravo po usvojenom planu restrukturiranja.

   • Evo i malo detaljnije razgovora sa današnjeg aktualnog sata u Saboru:
    http://www.brodportal.hr/clanak/cosic-u-saboru-o-duri-dakovicu-maksimcuk-o-rafineriji-12131
    Čini se da je ministrov stav da se nastavlja sa restrukturiranjem po trenutno važećem planu, a logično da se mijenjaju nadzorni odbor kada su u njemu imenovani dio predstavnika prošle vlade. U svakom slučaju, za nadzorni odbor prvo treba ići skupština, nisu oni jedini vlasnik da sami imenuju nadzorni odbor…

    • A sto ce reci lokalnim talibanima … ocito je dao podrsku upravi, a Vlada ima pravo direktno imenovati jednog ili dva, zamijent ce neke uhljebe iz stare garniture. Nadajmo se boljima 🙂

 3. Spomenuo ministar da ide prijedlog novog Nadzornog odbora ,a i pitanje uprave je bilo onako promuljano…slijede pritisci lokalnih osokoljenih šerifa.

 4. uzjogunio se lokalni HDZ… iskreno, iznenađen sam koliko su se dugo i držali po strani. srećom, nema više VAMing-a niti neke druge firme sličnih “desna ruka – lijevi džep” afiniteta u brodu koji bi se okoristili đurinim imenom i kao podizvođač obrali vrhnje. firma dotičnog saborskog zastupnika se brine o održavanju vodnih puteva, nema ih u metalnoj industriji, sreća. najmanje me brine hoće li se stare uhljebe zamjeniti novima, to se događa sa svakim izborima. ono što me potencijalno brine je mogući zaokret u poslovanju da se opet stane pred državnu sisu i čeka da nešto kapne. mislim, ne bih imao ništa protiv izgradnje par stotina teretnih vagona koje stoje na nekom HŽ-ovom sporednom kolosjeku, ali ne želim da to opet postane jedini izvor prihoda. u svom dvorištu imaju priliku sudjelovati na izgradnji čermakove elektrane. ako se taj projekt ostvari, a đuro ne bude nositelj konzorcija, neka se svi zajedno bace u savu i stave ključ u bravu…

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.