Turizam

I još malo vijesti o turizmu: Four Seasons dolazi na Hvar!!

Pazite sad ovo, nakon izvanredne prethodne vijesti o Arenaturistu, dolazi i nešto najluksuznije: ARQAAM CAPITAL AND FOUR SEASONS ANNOUNCE PLANS FOR LUXURY RESORT IN CROATIA.

(Via Total Croatia News koji je prvi otkrio ovu priču.)

Kao što već godinama govorim, morao se otvoriti ogroman transakcijski potencijal u hrvatskom turizmu, pogledajte samo ovo: Paradoksi cijena na Zagrebačkoj burzi – cijeli hrvatski turizam 1 mlrd. eura!?

Ili ovo: 10 razloga zašto mislim da su dionice hrvatskih turističkih tvrtki najbolja široko dostupna štedno-investicijska (pod)klasa u Hrvatskoj.

Pogledajte i dobro ovo u prethodnom postu o Arenaturistu: Arenaturist – velika priča!

Kategorije:Turizam

8 replies »

  1. Da, napokon se može početi pričati o ovome 🙂
    Već su počela zapošljavanja i head huntung, zamislite, a otvaraju 2019 🙂
    Idemo dalje!

  2. Sve pet …. samo, mogli su bar sliku Hvara stavit, a ne Mljeta ….. uvala Brizenica je u starogradskom zaljevu, to je ista ona gdje su prije desetak godina prodali prodali zemlju nekom rusu, promijenili prostorne planove, pa onda ustali peticijom protiv izgradnje turističkih sadržaja … nešto me podsjeća na istarsku marleru i golf resort …. možda su ovi otkupili zemlju-projekt od tog rusa ili je to nešto novo ? će da vidimo … samo poznavajući ćud hrvatske državno-lokalne birokracije, taj rok 2019 mi se čini malo (pre)blizu …

  3. Niste u pravu Marijane… Zemlja koju je između brojnih Starograđana i moja obitelj prodala 2007.god. je prodana kao T2 zona i nikakvih prenamjena, peticija protiv izgradnje turističkih sadržaja ili nećeg trećeg nije bilo. Prvo je to kupio Landmark iz Londona preko svoje HR firme i nedugo zatim (mislim nakon par mjeseci) prodao Arqaam Capitalu. Prostor gdje se planira gradnja je već dobrim dijelom očišćen od šume, dva managera Four Seasonsa su već skoro šest mjeseci stacionirani ovdje i jedino gdje može zapeti je lokalna birokracija i tu se slažem sa vama. Koliko sam upoznat uvjet investitoru je sa izgradi zaobilazciju oko Starog Grada i tu bi se mogao otvoriti problem sa vlasnicima zemljišta kuda ta cesta, koja je inače vec ucrtana u prostorni plan, treba proći. Sve ostalo je mislim manji problem i ne vjerujem da bi brand poput Four Seasonsa uklazio u nešto neizvjesno i objavljivao rokove koje neće ispoštovati. Inače ovo naselje bi bilo otprilike nasuprot (sa druge strane zaljeva) Olive Baya. Eto to su informacije za terena 🙂

  4. Naravno da se radi se o istoj zoni, ali nikakve peticije se nisu potpisivale niti je osim dotičnog profesora bilo kakvih drugih većih otpora. Uostalom ni u članku se to nigdje ne spominje. Njegov istup treba gledati i u kontekstu tadašnjih kampanje za lokalne izbore i koliko se sjećam svega par dana nakon istupa isti se u Slobodnoj ispričao sugrađaninu ZK-u. Mi mladi ljudi sa završenim fakultetima i bez posla u ovome vidimo nadu i perspektivu za budućnost, a ne da kao i većina drugih moramo iseliti sa otoka u potrazi za poslom i boljim životom,..

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.