DDJH

Uzjogunili se lokalni trećerazredni HDZ-ovci u Slavonskom brodu i nanose sramotu i središnjici: neće proći!

Velika sramota za središnjicu, a pohvala za MOST: lokalnima fasi sisa — skvičanje trinaestog praseta u strahu da ne ostane bez nje

Koliko vidim, na aktualnom satu je neki Pero Ćosić nešto drvio o upravljanju Đurom Đakovićem. Red bi bilo napisati ‘gospodin Ćosić’, ali s obzirom da kao lokalni HDZ-ov uglednik Pero Ćosić zna razne okolnosti, a ovako istupa, ne bih ga tako oslovljavao.

Da pojasnim. U jaaaaako puno godina ovo je prva NEPOLITIČKI imenovana uprava ĐĐ. Prethodnog, tvrdo politički imenovanog (odluka Vlade iako za nju nije bilo potrebe, nadam se da neće i portire ubuduće imenovati na Vladi, ali valjda je trebalo politički jako udariti po stolu, pitam se da li je to možda značilo da nedostaju kompetencije?!) i još tvrđe branjenog predsjednika uprave smijenili su predstavnici radnika i privatnih investitora u NO (valjda jedini takav slučaj u povijesti RH).

Ta nepolitički imenovana uprava je vjerodostojno najavila prvu profitabilnu godinu nakon 7 gladnih (gubitaških) godina. Vjerodostojno jer je već (službeni, javni podatak) ugovora većina planiranih poslova, a u civilnom dijelu se ĐĐ vraća na vrlo zahtjevna tržišta (sofisticirani vagoni, mostovi, elektrane). Vojni program je glavni adut, i javnosti su poznate informacije o vjerojatnosti i veličini tih mogućih poslova.

Vrlo ambiciozan i nevjerojatno kvalitetan plan restrukturiranja  za jednu tvrtku u većinski državnom vlasništvu je objavljen ovdje.

Na sramotni istup Pere Ćosića je smireno i kvalitetno odgovorio MOST-ov ministar. Usput je najavio smjene u NO, na koju potrebj sam i sam upozoravao i ismijavao ih na Glavnoj skupštini (npr. ono kad sam tražio da svi utipkamo u telefone ‘uhljeb janaf’ da vidimo što ćemo dobiti).

E sad pogledajmo zašto Pero Ćosić nije gospodin. E pa zato što on jako dobro zna da je lokalni HDZ imao debelo prste u ĐĐ, i što je napravio?! Imao je svog predsjednika uprave (svog jer je bio član županijske skupštine) i imao je predsjednika županijske skupštine HDZ čija tvrtka V.A.M. ing je poslovala u tvorničkom krugu ĐĐ imala s ĐĐ intenzivne odnose: Sočković iza rešetaka, raspušten stranački odbor HDZ-a Brodsko-posavske županije. Pozivam novinare da dobro istraže poslovanje V.A.M.-ing i odnose s ĐĐ.  Kao i karijeru Pere Ćosića. Inače, vjerujem da se naš Pero i g. Sočković dobro poznaju — pa ovaj je bio predsjednik NO jedne tvrtke dok je prvi bio direktor.

Evo malo o Peri Ćosiću (SUĐENJE SANADERU I HDZ-U — FIMI MEDIA ‘Dao sam HDZ-u dva milijuna kuna u humanitarne svrhe. Bili su na vlasti. Oni su najbolje znali gdje je potrebno’)

Svjedok Pero Ćosić govorio je kao direktor tvrtke Brodska Posavina o suradnji s Fimi Medijom. Oni su trebali biti sponzori brošure o Istočnoj Slavoniji, koju je trebala pripremiti i na posebnom domjenku prezentirati Fimi Media. Međutim, na koncu su platili i idejno rješenje i domjenak, ukupno blizu 200.000 kuna, a dobili su samo koncept brošure.

Pero Ćosić je jako bogat. Vjerujem top 1% ili top 0,1%, čim je među najbogatijima u Saboru:

“Veliki dvojac” predvodi rekorder među slavonskim zastupnicima – Ćosić, koji je dosad bio direktor tvrtke Brodska Posavina, ima plaću 18.310 kuna, a i supruga mu godišnje zaradi oko 80.000 kuna. Njihovu imovinu teško je pobrojiti – tu je pet stanova (dva u Slavonskom Brodu, po jedan u Zagrebu i Medulinu te apartman u Jadranovom), ukupno vrijednih više od dva milijuna kuna, garaža, oranica, tri šume, brod Bayliner, dva sata vrijednosti svaki po 80 tisuća kuna, dionice Brodska Posavina nominalne vrijednosti više od četiri milijuna kuna, udjele na SBTV-u i u Fondu PBZ-a, a supruga je vlasnik Korza d.o.o., Poliklinike Gosić i Ustanove za zdravstvenu skrb. Štednja im ukupno iznosi 212 tisuća američkih dolara, oko 270 tisuća eura i 319 tisuća kuna.

E sad. Često mi dolaze razni dobronamjerni ljudi koji navodno ‘jako vole’ Đuru Đakovića (lokalne veze i tako to). Ja mislim da ja najviše volim ĐĐ. Vjerovao sam u njega i kad nitko nije, i 2014. sam u njega dokapitalizacijom uložio 10 milijuna kuna. Pozivam novinare da pitaju Peru Ćosića koliko dionica ĐĐ ima? Vjerujem da će mu se stanje značajno razlikovati od stanja predsjednika uprave g. Mazala, koji je u više navrata kupovao dionice ĐĐ na burzi (ne dobivao kao ‘bonus’) i time pokazao svoju vjeru, ‘skin in the game’. Koliko je to managera državnih tvrkti napravilo? Pozivam novinare da i to istraže.

U vrijeme HDZ-ovog predsjednika uprave ĐĐ, iako je tvrtka imala velike gubitke, vozio se Mercedes klase S. Kao i u počektu vladavine njegova nasljednika kojeg je imenovala SDP-HNS-ova vlada (dok ga nisam izgrdio, pa ga je prodao). Pozivam novinare da istraže koji se sad auti voze u upravi.

Naravno, pozivam i novinara da istraže koliki su gubici

Pozivam novinare da istraže kolike su gubitke napravili prethodni politički imenovani predsjednici uprava.

I na koncu, pozivam novinare da se o stanju u ĐĐ informiraju kod sindikata ĐĐ ili kod udruge radnika – branitelja u ĐĐ.

p.s. Koliko čujem Pero se kandidirao za predsjednika županijske ‘nešto’ (odbora, skupštine ili tako nešto), pa možda zato malo skviči da ga se vidi. Pozivam središnjicu i sve drage ljude da NE DAJU podršku Peri jer vidite kako bezveze skviči. Takav bogataš, baš sramota! Ako ste iz Broda, šaljite dalje ovaj tekst. Neka Peru bude sram!

Napomena: Kao što znate imam dionice ĐĐ i ovo nije nikakva preporokua za kupnju ili prodaju tih dionica. Ali priznajem da bih rado da lokalni Pero kupi koju dionicu ĐĐ da ne skviči na prazno 🙂

Kategorije:DDJH

10 replies »

  1. Bravo gospodine Baliću, tako treba! I vidite da je taj MOST jedina svjetlost u tami naše politike. Da je MOST kojim slučajem sam u stanju složiti Vladu već bi imali sve reforme koje su najavili i imali bi rast od preko 3% već ove godine. Prava je šteta što im na putu stoje pokvareni Hdz a da nije HDZ već bi bio Sdp, sve je to isto, banda i ništa više. Živio Bakić, živio MOST a ostali nek ga piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Pozdrav.

  2. Mislim da će se prvo pitati ministra , pa i premijera . Nema više ko prije na “ho-ruk” . A opet ponavljam kako “gospoda” vjerojatno imaju želju sudjelovati u potencijalno uspješnoj priči , pa se malo “guraju”. Pa zamislite kako bi to odjeknulo među građanima u gradu i županiji , i kako bi se o njima pričalo – ” vidiš kako su oni sposobni , oni znaju i mogu ” . A još bih nadodao kako ovim sramote stranku i članstvo , jer nisu svi kao ova ” gospoda” .

  3. Tako to bude. Kopaš bunar, na kraju srčeš pijesak. Panenić mu odgovorio otprilike da Uprava ostaje, ali NO odlazi. Baš šamarčina, nema što. Gdje će sad stranačku boraniju uhljebiti?

    Budući je iz HDZ-a, koji kontrolira MVP a i predsjednica je izvorno njihova, zašto ne pita svoje što je i kad će veleposlanstvo u Kuwaitu? Puna im usta gospodarske diplomacije, a posao u Kuwaitu, ako ga bude, težak 12,5 milijardi kn u 10 godina. Kud ćeš bolje prilike da se svi skupa proslave? A i predsjednica bi mogla svratiti dolje. Arapi se ionako pale na debele i plave

  4. Ne bu prošlo! Nikakav Pero ni lokani šerifčići i fifirići. Koliko god Most nije homogen, već je u par navrata povukao dobre poteze. Od tajnih službi, preko policije do ministra branitelja pa do ukidanja ureda bivšeg predsjednika. Čak su se i Lovrinovića odrekli što je odličan potez. Iako im popularnost pada racionalni birači bi ih trebali podržati. Ne daj Bože da je HDZ sam došao na vlast, ili pak SDP koji je uništio Petricu. Bravo Nenade za članak. Samo naprijed.

  5. Ali svejedno mislim da treba biti u kontaktu sa MOSTom, jer ne moze ministar biti upucen u sve, a ovdje bi ga se moglo izmanipulirati brojkama. Firma se tek vadi iz dugogodisnjeg unistavanja.
    Ministra treba upoznati sa realnim stanjem.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.