DDJH

Lokalni HDZ-ovci vs. Đuro Đaković (sramota za HDZ)

Jučer sam pisao o sramotnom nastupu Pere Ćosića u Hrvatskom saboru. On je nezadovoljan stanjem u ĐĐ koji je relevantno najavio preokret u poslovanju, a lokalni HDZ-ovci nisu u njemu ‘u điru’. Rekao bih, nije ni čudo s obzirom na ono što su napravili kad su vladali Đurom.

Mislim ipak da je u pozadini svega reklamni nastup Pere Ćosića za unutarstranačke izbore u HDZ: UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-UDanijel Marušić protukandidat Peri Ćosiću.

Pogledajmo malo zašto je možda Peri Ćosiću to važno.

Kako što možda znate, prije par godina je raspušten lokalni HDZ: Sočković iza rešetaka, raspušten stranački odbor HDZ-a Brodsko-posavske županije. Što povezuje g. Sočkovića i Peru ćosića? Pa vidite (barem se meni tako čini), najveća vrijednost i najveći izvor vrijednosti (pa i za simpatične satiće od 80.000 kuna svaki) je udjel u tvrtki Brodska posavina d.d.

Pogledajmo malo o društvu Brodska posavina:

Razdoblje od 1991. do 2009. godine
Radikalne promjene u organiziranju vodnoga gospodarstva nastaju na osnovi Zakona o vodama, koji se počeo primjenjivati od 1. 1. 1991. godine. Ukidaju se i prestaju djelovati sve samoupravne vodoprivredne interesne zajed- nice, a njihova prava, obveze i sredstva preuzimaju javna vodoprivredna poduzeća (JVP). Na državnoj razini organizira se JVP Hrvatska vodoprivreda, a za obavljanje vodnogospodarskih poslova na slivnim područjima organiziraju se JVP za slivna područja. Na vodnom području sliva Save organizira se trinaest JVP za slivna područja, među kojima se nalazi i onaj sa sjedištem u Slavonskom Brodu. Zakonom o vodama, koji je stupio na snagu u siječnju 1996. godine, usklađuje se vodno zakonodavstvo s Ustavom Republike Hrvatske. U novom zakonu vode se pravno statuiraju kao opće dobro na kojem nitko nema pravo vlasništva, površinske vode definiraju kao državne i lokalne vode, što je značajno za upravljanje vodama.

Javna vodoprivredna poduzeća za slivna područja bila su dužna u roku određenom Zakonom o vodama organizirati se kao društva kapitala u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima. Sva javna vodoprivredna poduzeća za slivna područja, osim onih koja su prestala djelovati po sili Zakona, organizirala su se kao trgovačka društva (d.o.o.), među kojima se nalazila i BRODSKA POSAVINA iz Slavonskog Broda.

Javno vodoprivredni društvo Bosanska posavina je pretvoren o društvo kapitala 1996. godine.

Tko je bio direktor od 1996. godine pa do prijenosa udjela na odvjetničko društvo nedavno, iz Poslovna Hrvatska:

Pero Ćosić, dipl.ing.građ. direktor od 1996 do 2016 (zastupa društvo pojedinačno i samostalno) 56 povezan s 8 subjekata

Tko je bio prvi predsjednik NO? Iz Poslovna Hrvatska:

Zdravko Sočković predsjednik nadzornog odbora od 1996 do 1998 60 povezan s 13 subjekata

Kao što vidite, vrlo zanimljivi odnosi g. Sočkovića i Pere Ćosića. I zašto bi HDZ-ovci sada izabrali Peru Ćosića? Pogotovo nakon jučerašnje blamaže u Saboru.

Kao što znmao, Pero Ćosić nema ni jedne dionice Đure Đakovića. Ali je navodno jako zainteresiran za njegovu dobrobit. Pero Ćosić nije ni konzultirao npr. mene, kao drugog najvećeg dioničara koji sam uložio vlastite novce i pomogao spasiti Đuru, a nisam pretvorio JVP poduzeće. Pratimo karijeru Pere Ćosića i pratimo Đuru Đakovića.

Đuro neće biti Pero!

Pozdrav svima koji bi Đuru htjeli pod skute politike: bite the dust!

patria

Napomena: Kao što znate, imam dionice ĐĐ i ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju. Iako, čudi me da Pero Ćosić nije sudjelovao u dokapitalizaciji ĐĐ po samo 20 kn po dionici iako je jako zainteresiran i zabrinut za Đuru, nego gomila nekretnine i satove. Žao mi je zato. Jer da je uložio u ĐĐ shvatio bih njegovu brigu s većom težinom.

Kategorije:DDJH

13 replies »

 1. Nevjerojatni su mi ti političari..Bez imalo srama tako tražit smjenu uprave.Pa da se bar malo raspitao kako teče restrukturiranje, koliko je ugovora potpisano u ovoj godini.
  Možda bi Nenade trebalo napisati jedan članak što je napravljeno od kako je došla nova uprava, odnosno kakva je situacija bila kad su oni došli , a kakva je sada..
  Mi koji pratimo Đuru manje više smo upoznati sa promjenama, ali ne znam koliko su upoznati građani Sl.Broda…

 2. .
  Đuka je bećar!
  Đuka je ponos Broda i Brođana a biti će i cijele, lijepe naše!
  To mogu samo marljivi i vrijedni ljudi, uz pomoć čestitih i poštenih iz centara moći.
  Pjevaj Slavonijo!
  .

 3. Obzirom na današnji rast vrijednosti Đurine dionice, izgleda da velika većina vjeruje da će se uprava uspjeti obraniti od druga Pere …..

 4. uz navedeno gosp Sočković je vođa izborne kampanje od gospodina Marušića pa sada Vaš komentar baš i nema puno smisla

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.