DDJH

ĐĐ u medijima

Mediji su dostojno popratili veliki događaj u Đuri, koji je imao sjajnu uvertiru trash-nastupom u Saboru kojeg su ili ‘njegovi’ izmanipuliratli (da ispadne bedast) ili je svojim nerazumijevnjem i nedobronamjernom agresivnošću isprovocirao objavu sjajne vijesti:

Ovdje u Denvniku HTV od 15:55.

Jutarnji skoro cijela stranica:

jutarnji ĐĐ

Večernji:

vecernji ĐĐ

Index, T Portal.

I meni najdraži izvadak iz SB portala:

Mi smo prevelika firma da bi mogli opstati samo na hrvatskom tržištu. Da smo uspješni u tome vidi se i u segmentu transporta u kojem isključivo teretne vagone izvozimo na tržište EU, a isto tako – što nas najviše veseli – to je vidljivo i u dijelu obrambene industrije – pojasnio je Mazal, naglasivši kako je ovo samo početak dobrih vijesti iz Đure Đakovića.

Ako uz sve one odlične vijesti ove godine je ovo samo početak, pitamo se što je iduće?

U svakonm slučaju, htio bih podsjetiti na ovo: ĐĐ preokret (kako smo spašavali ĐĐ – prvi dio).

I još jedna stvar za koju treba pohvaliti upravu. Iako je ugovor sklopljen još 8.4., vijest nije procurila, odnosno management se nije okoristio jer je cijena nakon tih dana padala, a čak je i prije toga padala (iako je valjda kod takvih poslova izvjesno da će se oni potpisati i prije samog potpisa) (a kao što smo vidjeli, impact joj je samo prvi dan po objavio bio skoro 30% – cijena je snažno skočila samo par minuta po objavi). Inače viđali smo kad neki fondići kupuju dionice, da danima prije njihove kupnje cijena raste:

cijena đđ

Napomena: Imam dionice ĐĐ, naravno!

Kategorije:DDJH

16 replies »

 1. Meni ovih desetak komada dobivenih od Patrie izgleda kao paketić za zagrijavanje i potvrdu vjerodostojnosti, kvalitete i povjerenja koja vodi konačnoj potvrdi posla s Kuvajtom.
  Vjerujem da bi broj vozila u ovom slučaju bio veći da Kuvajt nije pred vratima.
  Za vječite skeptike važna je Mazalova izjava o profitabilnosti tih poslova te spoznaja da ĐĐ više nije klasična državna tvrtka gdje novac curi na sve strane.
  Vama g. Bakić čestitke na trudu oko rasvjetljavanja političkog djelovanja lokalnih stranačkih bossova. A i Upravi je sjeo na volej. Mislim da ih je baš obradovao svojim istupom u pravom trenutku. Čekamo da se i Vrdoljak dosjeti kakve svoje zasluge pa da se malo oglasi oko ĐĐ.

 2. odnosno management se okoristio => ?!?!?! Mislite reći “menadžment se NIJE okoristio”?!? Jer ako se okoristio, to ne bi bilo dobro…

  Vjerujem da ste mislili reći da se NIJE okoristio, ali rečenica govori suprotno… Ispravite da se ne shvati krivo!

 3. Vrdoljak nije ništa dobrog napravio za Đuru..Njegov osječki lobij jedino je napunio Đuru Hns-ovcima

  A on je i najveći krivac što se u Brodu još ne gradi Čermakova elektrana.

  Neka zaobilazi Sl.Brod u širokom luku …

 4. Drago mi je da smo iz faze “nikad neće dobiti izvozni vojni posao” došli u drugu fazu, tzv. “neće ništa zaraditi na tom poslu”. Ja čekam fazu “neće nikad više imati takav niz uspješnih godina”…

    • Vi ste zbilja smiješni s tim forumima 🙂 ne znam zašto se fokusirati na te, ima i na Indexu slično.
     Koliko sam ja vidio uglavnom je tamo ovakva ekipa:
     – propali ogorčeni i zavidni špekulatni džombe, trash nastup (‘mora to gore mora to dolje!’)
     – špekulantići pripravnici (prištavi), ingra, dlkv ekipa
     – poneki drugorazredni brokerčić koji promovira svoju robu

     Možda nekad netko zaluta drugačiji ali rijetko.

     Naravno, svi su anonimni, što im daje veliku ‘uvjerljivost’, ali kod ljudi koji su neobrazovani i nesigurni to pad daje neku dozu mistike … ne znaju da zam nekog bezvezno nika (češće: multinika) sjedi neki 17-godišnji ingra-euro-dlkv-ksst-usd špekulantić.

     Imate inače jedan još gluplji ‘investicijski’ forum.

 5. A uglavnom su to neobrazovani ljudi, špekukanti-kockari, koji su svoje negdje ‘popušili’, a kako su ovisnici, tako pokušavaju liječitj frustracije. Zapitajte se zašto su anonimni … dođe ono kao ‘Alcoholics Anonymous’ 🙂

 6. Netko izlazi bez obzira na cijenu vjerovatno CERP vidjet ćemo uskoro. Njima je cijena i od 29 kn bila super pa kako i ne bi bila ova sada. Ispast će da njihovi šefovi rade dobar posao.

 7. Mislim da bi gornjoj temi sada bilo vrijeme pridodati i članak iz ožujskog broja Defendera o potencijalu “Suradnja sa zaljevskim zemljama” gdje se govori o svoj širini moguće suradnje Hrvatske s Kuvajtom, Katarom i Omanom, a samo za posao Đure Đakovića se govori o mogućem poslu od 400 milijuna USD.

 8. Meni malo čudno što Patrija nije sudjelova u dokapitalizaciji Đure. Znali su kako će se priča dugoročno otprilike odvijati, a firmu su skenirali. Budeš vlasnik par godine, sudieluješ kao partner u razvoju, a kasnije ako te pukne izađeš po boljoj cijeni ili pak pokušaš od države još dokupiti. Čista win-win situacija.

  • Možda Patriji odgovara da neki poslovi idu preko strane s kojom nije povezana, znamo da je u Kuvajtu ĐĐ nosilac konzorcija.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.