Croatian Makers

Croatian Makers liga je počela!

Svjedočanstvo:

Bilo je stvarno impresivno.
Toliko pozitive i djece koja uživaju u tehnici.
Moram priznati da sam danas imao osjećaj da svjedočim početku nečeg jako velikog 🙂

 

Članak na našem websiteu CroatianMakers.hr je ovdje. Čisto za osjećaj, evo svega nekoliko random fotki:

 

Pratite nas na CroatianMakers.hr, našem zidu na FB i ako želite – donirajte! Sredstva nam nisu neophodna, ali s više ćemo moći i napraviti više, upute su ovdje.

Kategorije:Croatian Makers

6 replies »

 1. Još jednom pohvala, baš dobra vibra s fotki.

  Da bi se napravilo strukturne promjene i u školstvu treba mijenjati paradigmu, a nekako mi se čini, čast izuzecima, da oni koji bi ovog trenutka trebali biti svjesni da ustvari i nisu svjesni da ste ovom akcijom počeli upravo mijenjati paradigmu školstva i učenja.

  Zato, iako “Cro Makers- ima” ovaj čas nisu sredstva neophodna, kao što ste rekli, “napravili biste više”, a to znači veći pozitivan krug u “vodi” znanja, pa tko može neka se uključi s donacijama.

  Još jednom podrška.

  Lp

 2. Nenade, bio sam u Splitu na prvom kolu (kao starček/vozač), bio je pravi gušt vidjeti onoliko djece i nastavnika oko jednog konstruktivnog, kreativnog i zabavnog projekta. Klinci mi cijeli dan pričaju samo o strategiji za najbrži prolaz bez izlijetanja. Moram ih tjerat da štrebaju povijest kraja 19. st., ipak je to prioritet, treba ganjat prosjek za upis u gimnaziju;-)
  Prvi sam put bio i u novoj zgradi lokalnog PMF-a, ako im znanstveni radovi budu iole usporedivi s blještavilom objekta, nema nam kraja.
  Vidimo se na drugom kolu.

 3. Ovo je genijalna stvar. Ovakvih stvari treba u ovoj državi. Frend koji je radio kao profesor i iz hobija vodio robotiku u školil u međuvremenu je našao posao u ITA. Uzeli su ga sa tim minimalnim iskustvom, a danas nakon godinu i pol, ga premještaju na voditelja novog projekta, implementacije nova dva robota. Ako Hr ne postane normalna država ni za 15god barem će djeca imati osnovna znanja za naći posao negdje drugdje.

  Nenade, u jednom komentaru ste spomenuli da ste naišli na pokušaj sabotiranje i ovako plementie stvari. Kod nas se može svašta očekivati, ali ovo je baš dno-dna. Od kuda su dolazili pokušaji opstrukcije?

  • Recimo da u robotici u Hrvatskoj u školama ima i materijalnih interesa, ima i podjele skupe opreme koja se možda i ne koristi kasnije baš najefikasnije. A ovo onda smeta tom ‘poslovnom modelu’.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.