Croatian Makers

Croatian Makers: Internet stvari

Croatian Makers je dobio prvu veću donaciju, HT-a u sklopu programa Zajedno smo jači.

Croatian Makers liga je premašila sva naša očekivanja, samo u edukaciji za prvo kolo sudjelovalo je 3.600 djece u 219 škola. Kolo Lige se održalo u svibnju paralalno u 19 lokacija šriom zemlje. Drugo kolo je bilo online kolo, to je još kompliciranije.

U sklopu ovog projekta u 40-ak škola ćemo razvijati Internet stvari (Internet of Things – IoT) i u 20-ak unaprijeđivati Logo, više o tome imate ovdje: OBRAZOVANJE 21. STOLJEĆA — Bakić dovodi Internet stvari i u hrvatske škole! Evo što će raditi učenici. Izdvojio bih ovo:

Naš je pokret već sada tako masivan da je zapravo skoro pa sistemski. Daljnjim omasovljenjem i rastom sadržaja kao ovim projektom s pravom nazvanim Zajedno smo jači, vjerujemo da ćemo STEM edukaciju nametnuti kao dio školstva i prije nego kad i ako se dogodi famozna kurikularna reforma koja će i nakon mogućeg uvođenja trebati više godina da zahvati većinu djece: primjerice što ti vrijedi reforma koja kreće od prvog razreda, ako si ti već šesti? Tako da se nadamo da će ovaj naš pokret postati javno dobro, a mi ćemo u međuvremenu pokrenuti neke nove stvari – tko zna koje, jer i naš je plan aktivan, agilan, učimo o okolini i prilagođavamo joj se’ …

Jučer smo objavili i sudionike projekata Internet of Things i Logo: Objava: Sudionici projekta Internet stvari i Logo (Zajedno smo jači).

Evo još par fotki s dosadašnjeg tijeka CM lige:

Kategorije:Croatian Makers

2 replies »

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.