1 reply »

 1. Ovo je baš lijepo! Sviđa mi se što to nije, iako zasigurno od velikog im značaja, samo neko formalno javno priznanje, nego da stvarno postoji i konkretna financijska nagrada.

  Ja vjerujem u nematerijalne vrijednosti rada posla koji voliš, shvaćam vrijednost javnog priznanja, i daleko od toga da mislim da sve treba robotski precizno novčano vrednovati ali ipak u sklopu te neke svoje “kapitalističke” free market filozofije vjerujem da sve vrijednosti mogu, pa makar samo pro-forma, izraziti novčano. To ne mora biti robotski precizno, glavno da imamo nekakvu brojku s kojom možemo baratati, bar za stvari koje imaju neki značaj. Biti edukator godine sigurno “vrijedi” bar tih 100.000 kn.

  Pa kad god se nađe prilika nekom gestom dobročinstva, pomoći, nagrade, zahvale itd. od strane privatne neke zaklade ili ovako udruge građana i sl. neku tu apstraktnu novčanu brojku materijalizirati mislim da je to nešto lijepo i pozitivno za cijelo društvo.

  Dobro je pohvaliti i zahvaliti, ali kad se neka takva vrijednost i novčano materijalizira to je kao neki finalni pečat koji daje punu snagu tom činu i stvara neku višu i dugoročniju vrijednost za cijelo društvo.

  Kamo sreće da za sve što je dobro, a biti edukator godine je definitivno nešto jako dobro, netko dijeli lijepe nagrade.

  Recimo netko bi mogao svake godine omiljenoj kumici na placu dati neku lijepu nagradu, najbolji konobar u gradu bi mogao dobiti napojnicu života itd.

  Ljude treba poticati da budu najbolji, nagraditi najbolje.

  Recimo i ovo naše strašno progresivno oporezivanje to direktno koči. Zaposlenici neke firme bi trebali imati za sličan posao razlike u plaćama i po nekoliko puta, da se pošteno nagradi najbolje, da se sve ostale potiče da idu naprijed. Ali to kod nas nje lako. Najniže plaće još imaju koliko-toliku prihvatljivu poreznu stopu, ali ako to želiš povećati 3 puta, košta 4 puta, dakle najbolje se kažnjava od strane države.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.