Croatian Makers

STEM auto završen

Naš STEM auto projekt je završen, s ogromnim uspjehom:
– maratonski put dug 8.400 kilometara,
– 44 radionice u 39 mjesta (većinom Slavonija),
– 630 djece od kojih je većina ‘dodirnula’ robota prvi put, i mnogi od njih će biti ‘zaraženi’.

Jer djeca mogu sve, samo im treba pokazati mogućnosti. A ujedno i njihovim roditeljima dajemo fokus na budućnost, kad počnu razmišljati o KONKRETNOJ edukaciji svojih malih (a ne apstraktnom ‘kurikulumu’) počinju razmišljati o budućnosti, a ne ’41., ’91.

Više na našem novom websiteu ovdje.

Svejedeno, evo jedne ‘radnom’ galerijice:

Kategorije:Croatian Makers

8 replies »

 1. Svaka čast, evo neka Jokić i grupa teoretskih reformatora vide kako se stvarno širi znanje i postižu rezultati.
  I to bez državnih dnevnica, putnih troškova i lobističkih prepucavanja.
  I kako dobri projekti nađu izvore financiranja- kroz potpore i donacije.
  tako će i odgovor na pitanje tko bi vlastita sredstva uložio u program kurikularne reforme najbolje će pokazati kolika je stvarna vrijednost tog programa.

  • STEM auto i cijeli Croatian makers su vjerojatno najznacajniji “mali” projekt u nasem obrazovanju ikad. Znam da Nenad ne govori afirmativno o kurikularnoj reformi jer zagovara promjenu cijele strukture bez koje reforma nije moguca. To je nesto sto su oni ocito mislili rjesavati u hodu i Nenad je tu apsolutno u pravu. Medutim, nekorektno je Borisu Jokicu spocitavati da je teoretski reformator. Vjerujem da njegov zivotopis, znanstveni rad i rad na kurikularnoj reformi govore dovoljno o kakvoj osobi i strucnjaku se radi. Sadrzaj reforme je poput svakog sadrzaja ili programa nuzno teoretski i tek provedbom izlazi iz sfere teorije. Tekstovi su dostupni, procitajte ih i donesite sud o reformi i mogucnosti nemogucnosti provedbe takve reforme u nasem sustavu. I da, vrlo rado bih ulozio novce u dnevnice i putne troskove onih koji su na reformi radili (iako nemam pojma tko su ti ljudi), jer mi se sadrzaj reformi svida i jer ne zelim da moja djeca imaju obrazovanje kakvo sam ja imao.

 2. jel se smije znati koliko je ukupno utroseno za ovakav projekt? uopce nemam osjecaja za financije na toj razini pa me zanima koliko je potrebno uloziti da bi se pozitivno dotaknulo zivote 600 djece

 3. Lijepo, svaka cast gosp Bakic,

  Ne znam koliko ste novaca ulozili u ovaj projekt , ali mota mi se po glavi misao kako ljudi kazu kada je u pitanju neka mala usteda u drzavnom proracunu ( konkretno smanjiti broj saborskih zastupnika, opcinara i raznoraznih viskova po raznim kancelarijama ) da je to glupost i populizam , u jednu ruku se i slazem, ali zamislimo koliko bi djece bilo sretnije i zadovoljnije da se samo 40 zastupnika u saboru smanji a ta sredstva da se recimo daju svaki mjesec u 40 osnovnih ili srednjih skola , u kompjutere , pametne ploce, sport i razno razne dodatke za skolovanje.

  znaci jedan saborski zastupnik manje, jedna donacija skoli , 40 skola mjesecno puta 12 mjeseci dolazimo do 480 skola godisnje.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.