8 replies »

  • Ako baš moramo generalizirati onda bismo ipak trebali reći da je već dosta jasno da to “svi” nije jednoliko nego postoji sasvim jasna razdioba, kultura/profesionalnost/ljubaznost ugostitelja i općenito turističkih djelatnika opada od sjevera prema jugu. I to čak počinje i prije nas, još bar mrvicu bolji od istarskih su slovenski ugostitelji. Inače, mislim da slovenski primorski turizam (a i kopneni možda, njihova Kranjska Gora i naša unutarnja Istra lijepo idu zajedno) treba uklopiti u naše turističke kompanije. Valamar i Maistra bi mogli to sve pokupovati s vremenom kako što dođe na tržište po prihvatljivoj cijeni.

   • naravno da nisu svi ali je previše toga, živim vani čujem od ljudi kad se vrate s godišnjeg iz HR upravo što i ovaj kaže, lijepa zemlja ali usluga loša. nešto slično sam doživio u Crnoj Gori gdje je još i gore tako da to s južnijim i tužnijim def. drži vodu.

   • Kad već spominjem slovenski turizam, jedan svježi izvještaj s terena, s team buildnga jedne (dvije) naše uspješne firme u Kranjskoj Gori:
    https://blog.five.agency/team-buildings-surprisingly-build-great-teams-be91a328072f#.enne3h6q3

    Ja ponekad odem do Ljubljane, jako lijep gradić, ali nisam inače puno drugog od Slovenije obišao. Obzirom kako nam je blizu i kako su nam Slovenci dobri turisti trebali bismo mi svi malo češće u “uzvratne posjete” u Sloveniju, kako zimski turizam tako i u ostalim godišnjim dobima poput ovog primjera.

 1. Prije dva tjedna proputovao Atena-otok Naxos-Santorini. Posebnosti kao tri različite destinacije, ali nemam sto pokuditi. Usluge, odnos prema gostu, kupcu, usluge prijevoza smjestaja i cijene s obzirom na kvalitetu su bili iznad mojih očekivanja. Istina sezona im je 10/12 ali zato ta “cool” i lagana usporenost i chill je i bit odmora. Napominjem da sam bio van agencija i osobno organizirano. Najbolje ljetovanje ever ( van mediterana).
  Što južnije ne mora uvijek biti tužnije. 🙂

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.