Uncategorized

20 g.

Poduzetnik 20 godina (samo pozitivno!)

Jučer je bilo točno 20 godina otkad sam osnovao svoje prvo trgovačko društvo. Ove godine ću to slaviti umjesto rođendana.

To je bilo još dok sam radio na Matematičkom fakultetu, bio sam se zainteresirao za tržiša kapitala i počeo raditi analize za brokere i razne druge. Nisam baš kužio kako ću biti profitabilan (održiv), ali sam mislio da imam ‘proizvod’ i valjda će nekako biti. Uskoro sam dao otkaz na fakultetu (usprkos ponudi, zamolio da mi ne čuvaju mjesto, neka netko drugi dobije priliku, ja ću valjda uspjeti), skočio u hladnu vodu.

Poduzetništvo se ispostavilo daleko težim nego sam zamišljao. (Od tih 20, 2-3 sam proveo u korporacijama, a za to vijeme su moje firme sa strane tavorile) … više na FB.

Kategorije:Uncategorized

15 replies »

 1. Čestitke na jubileju i sretna tvoja žena i djeca koja su ti pravi uspjeh da imaju pozitivan i uspješan primjer u tebi.

 2. Goran marić je dobio ministarstvo, pa ovo je prestrasno, mi nikako da krenemo pravim putem ,taman kad se obradujem dalickom iskoci iz pastete marxic . Ja jednostavno više nemam grama optimizma u da će biti bolje u hrvatskoj. Znači ništa od IPO- a ništa od privatizacija ništa od olakšanja poslovanja , pernar postaje glavna figura u hrvatskoj jer hrvati očito obožavaju ljude koji vjeruju u masone ,ljude gustere, koji mrze ameriku i obožavaju rusiju. Ovo je prestrrasno , bojim se da smo sve bliže grčkoj i venezueli nego icemu zapadnom. Plenković je jako “vjerodostojan” nema što, stvara novi HDZ po uzoru na moderne konzervativne stranke u svijetu ,u kojima ljudi koji obožavaju Marxa vode glavnu riječ. Pa karamarko je obećavao14, ministarstva ,to je nažalost uništio populizm i pohlepa mosta jer mislim da bi ih i bilo14 da MOST nije toliko insistirao na foteljama , a plenković sada ima20 ,strašno .

  • Koliko sam čuo , g. Marić je jučer izjavio kako on nije protiv privatizacije , kako ga se često optužuje , već protiv priv. radnji ” ispod stola” , što je u dosta primjera dosad bio slučaj. Pa sad , vidjet će mo .

   • isti je izjavio i da nije bilo ucjena ali da je rekao da neće biti ministar bez portfelja.

    isto tako će reći da nije protiv privatizacije pa staviti besmislene uvijete da se ni jedna ne realizira.

    ne budite naivni, taj je tvrdio da je Croatia osiguranje privatizirano puno puta ispod cijene, sad vi recite jel bi došlo do tog preuzimanja da se njega pitalo. pa onda ponovo razmislite čemu se nadate.

    • Samo sam prenio što je g. Marić izjavio, a što možemo očekivati od njega , ne znam . A što se tiče Crotia osiguranja , možda na nekom zamišljenom , otvorenom međunarodnom i transparentnom natječaju , u nadmetanju bi možda i postiglo veću cijenu , a možda i manju , zaista ne znam . Možemo vidjeti najnoviji primjer ” transparentnosti ” i naševanja na Badelu .

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.