ARNT

Rezultati

Počela je objava rezultata, koliko vidim uglavnom jako dobri. Ja pak možda s najvećim nestrpljenjem očekujem Arenaturist. Manje-više je iz njihovih objava jasno što možemo očekivati, ali će i službena objava biti jako zanimljiva meni iz dva razloga:

1. Dokaz nesposobnosti naših analitičara i fond managerčića. Jer mislim da je tada više neće moći zanemarivati. U biti, nevjerojatno mi je kako su je do sada zanemarivali (dobro, neki mirovinci su dobili ulaznicu u količini ‘smokvin list u turizmu’ nedavno), ali koliko znam još ni jedna brokerska kuća nema analizu ARNT. Što je daleko gore od pogrešne preporuke, jer znači ‘nije nam uopće na investicijskom horizontu, nismo ni shvatili da bi ovo možda mogla biti prilika, pa da malo počnemo pratiti.’.

Slično se događalo s KORF/RIVP koji je neprikosnovena zvijezda Burze sada, a analitikanti ju nisu ni pokrivali do prije godinu ili malo više (ako se ne varam). Iako je od 2009. ili 2010. cijena dionica porasla oko 20 puta (s dividendama). Istovremeno su se fond managerčići masivno i rekao bih kockarski kladili na državne obveznice (kako su mislili da one mogu isplatiti glavnicu ako turizam propadne)?

2. Ona je odličan pokazatelj toga što je moguće u turizmu jer za razliku od ostalih većih i istaknutijih kompanija nije ništa kupovala ili prodavala, iam sve iste kapacitete kao i prije, pa su podaci već puno godina usporedivi.

Ovako je izgledao EBITDA u prva tri kvartala u zadnjih 7 godina:

arnt-ebitda-q3

Nadam se da će za koji dan ovaj grafikon biti produžen tako da ću ga morati i vertikalno produžiti.

Napomena: Imam dionice ARNT i ovo nije preporuka ni za šta. Ove brojke gore mogu biti skroz pogrešne ili skroz točne ili nešto između. Za prave analize obratite se svom omiljenom profesionalcu, a nikako ne donosite investicijske odluke na osnovu ovoga. Imajte na umu da dionice ARNT mogu prodavati ili kupovati kako mi dođe, zbog investicijskih okolnosti ili emocionalnih. Puno pozdrava analitikantima i fond managerčićima (pri čemu nisu svi fond manageri managerčići) kao i pizdeku koji možda misli da može dugoročne prinose ocijeniti odličnima jer ih je usporedio s kratkoročnim benchmarkom, a da to nitko ne skuži (ako takav pizdek postoji, možda ne postoji) 🙂

Kategorije:ARNT

8 replies »

  1. Nenade, kad već spominjemo analitičare i fond menadžere jel postoji neki razlog zbog kojeg bi oni trebali raditi dobro svoj posao. Što nije lakše uzet lovu kada ih netko “zamoli” da uzmu obveznice njegove posrnule kompanije ili država priprijeti nekom batinom? Novci kojima upravljaju ionako nisu njihovi.

  2. Bolje bi bilo da su malo copy/paste Vaše strategije ubacili. Loši su. Jako loši. Ne bih ih oslovljavao sa managerčićima. Nema tu ni m od managerstva. Jedva čekam rez ARNT/RIVP da vidimo gdje smo 🙂

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.