ARNT

ARNT – još jedno ‘iznenađenje’

Rezultate je objavio još jedan od meni omiljenih, Arenaturist, odlično (i kao što pametniji znaju, nije neočekivan).

Ne samo da su poslovali sjajno u odnosu na prošlu godinu, nego i značajno bolje od plana (ovo je iz nekonsolidiranog dijela)

arnt-plan

Ovo pak mislim da po automazimu garantira povećanje EBITDA iduće godine:

arnt-plan-2

Mislim da ovo znači da će ARNT postati prva prava hrvatska međunarodna turistička zvijezda:

arnt-3

U skladu s time je ova zgodna najava:

arnt-plan-3

Ne zaboravimo da već kad je PPHE kupio Arenaturist, sam je smatrao da ju je dobio vrlo jeftino:

The excess of the fair value of the net assets acquired over the consideration paid amounting to £27.4 million was allocated to gain from bargain purchase on a provisional basis, subject to a final purchase price allocation and is presented under “other income”. The reason for this negative goodwill is the fact that the Group was in a good position to negotiate this transaction.

i stoga isplatio veliku jednokratnu dividendu svojim dioničarima.

Zaista je komično, tragikomično, gledati kako je našim profesionalcima (velikoj većini) ovo sve izgledalo bezvrijedno, ili još bolje ‘neinvestabilno’ svo ovo vrijeme (ja sam značajniji ušao prije oko pet godina, po 55 kuna, kad je jedan jako sposobni institucionalni igrač ‘čistio’ svoj portfelja, a ni jedan drugi institucionalac nije htio kupiti).

Napomena: Kao što znate, imam dionice ARNT i ovo narano nije preporuka ni na što, te dionice mogu kupovati, prodavati, držati ili tko zna što, ovisno o teorijskim i praktičkim razmatranjima ili emocijama. Stoga ovo nikako nemojte shvatiti kao ikakav savjet i nemojte gledati što ja radim, pogotovo jer svi podaci ovdje mogu biti pogrešni (provjerite ih sami) nego se obratite za savjet svom omiljenom profesionalcu. Jao … je li moguće da ni jedna brokerska kuća nema ni research za ARNT, tj. sve ga smatraju ‘neinvestabilnim’?! Ako je tako, što ćeš, bad luck …

Oglasi

Kategorije:ARNT

26 replies »

  • Pitanje je po kojoj cijeni će se računati arnt prilikom tih pripajanja. Čudan mi je AZ mirovinac koji je ušao u ponudi a sad lagano izlazi. Mirovincima je sigurno nešto obećano kad su ulazili.

 1. Pozdrav Nenade,
  Možete li samo objasniti kako je moguće da u računu dobiti i gubitka kumulativna dobit bude manja od dobiti za zadnje tromjesečje?
  Npr. u zadnjem izvještaju Arena Turista kumulativna dobit iznosi 91 995 574 mil. kuna, a dobit za tromjesječje 136 330 976 mil. kuna.
  Hvala

  • Uređeno tržište trgovinski je segment kojim upravlja Zagrebačka burza i na kojem je moguće trgovanje uvrštenim instrumentima.

   Transparentnost uključuje dostavu svih zakonom i Pravilima Burze propisanih informacija o izdavatelju i uvrštenim financijskim instrumentima koji mogu utjecati na cijenu instrumenta.

   Uređeno tržište podijeljeno je na sljedeće segmente:

   Vodeće tržište
   Službeno tržište
   Redovito tržište

   Vodeće tržište najzahtjevniji je tržišni segment u smislu zahtjeva koje postavlja pred izdavatelja, osobito glede transaprentnosti. Redovito tržište obvezuje izdavatelja na dostavu samo minimalnih infromacija propisanih Zakonom o tržištu kapitala, dok za Službeno i Vodeće tržište postoje dodatne obveze propisane Pravilima Burze.

   http://zse.hr/default.aspx?id=36768

 2. Evo nam Arnt kupuje dva hotela u Njemačkoj. U tijeku su pregovori oko načina financiranja. Ne bi me iznenadila kakva dokapitalizacija samo za velike, a da nebi izgledalo da će biti po niskoj cijeni zato netko pazi da cijena ne poskoči prerano. Što god bilo ovo je odlično

  • Pa po meni nažalost upravo suprotno. Zašto bi se produživao rok za sat i pol ako je dokap uspio. Samo se nadam da znaju i tko im je u taj sat i pol još htio predati ponudu. No, sad je ionako gotovo pa pričekajmo što će biti.

   • 3 i pol sata, do podneva je bilo za institucionalne. Nadam se da nije da je premalo ponuđeno nego da je samo neki investitor sa druge strane Atlantika čekao zadnji dan za predati papire, a onda prekasno shvatio da natječaj završava prije zore po američkom vremenu.

  • Zanimljivo da je tako veliki interes za Arenu a Duro Dakovic nije uspio napraviti puno manju i izgledniju dokapitalizaciju a jako je perspektivma firma kako ja to vidim .

 3. Izašla objava za medije. “Nakon javne ponude dionica hrvatskim i međunarodnim ulagateljima, Arena će izdati 1,854.971 Novih dionica po cijeni od 425 kuna po Novoj dionici čime će Društvo prikupiti 788,362.675 kuna novih sredstava (prije odbitka troškova).”

  • “Društvu PPHE Hotel Group Limited (“PPHE Hotel Grupa”), putem njegovog društva kćeri u stopostotnom vlasništvu, bit će izdano 141,883 Novih dionica. Nakon izdanja Novih dionica, PPHE Hotel Grupa neizravno će držati 51,97% udjela u temeljnom kapitalu Arene.”

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.