RIVP

Dionica godine opet RIVP

Ako se nije dogodila neka teška muljaža, jer je do zadnjeg trenutka RIVP vodila s nekoliko puta više glasova od iduće (znači uvjetna vjerojatnost bi kazala da je šansa da NE bude izabrana ravna 0, do možda na 10. znamenku) , RIVP će biti opet dionica godine na ZSE. Kako je RIVP nova inkarnacija dionice KORF, pribrojimo KORF i RIVP u isti niz, to je onda 5. put uzastopno! Nevjerojatna dominacija. Pa na zdravlje i čestitamo!

Napomena: Naravno imam dionice RIVP.

Kategorije:RIVP

35 replies »

 1. Ne tako davno…2011.”ružno pače” je postalo današnji “bijeli labud” sa kojim se ponosimo svi mali dioničari koji smo na čelu sa Nenadom vjerovali da će prerasti u vodeću blue-chip dionicu Valamar Rivieru. Uzdravlje!

  • Nemamo se sto veseliti ovoj bedastoci. To je tipican primjer “pomoci” od strane drzave koja s jedne strane dize PDV, a s druge donosi novi oblik subvencije u kojem ce se oteti jednima da bi se dalo drugima, a pri tome ce se veci dio sredstava spremiti u djepove podobnih i rodjaka.
   Toliko o nasoj novoj protrzisnoj vladi. Pa kad ce ti kriminalci i neznalice shvatiti da ne trebaju nista “pomagati” nego se skinuti s grbace poduzetnika.
   Pretpostavljam da bi uz ovu mjeru trebalo osnovati i novu agenciju s par stotina uhljeba koja bi nadzirala provedbu.
   Adio pameti, trebalo je odavno spakirati kofere i pobjeci glavom bez obzira.

   • Naravno da su sve subvencije štetne za ukupno gospodarstvo, ali neke su štetnije od drugih. Npr. posebno su štetne bile sve one godine subvencija brodogradnji, još uvijek prisutne subvencije i onim neprofitabilnim dijelovima poljoprivrednog sektora itd.

    Uvijek sam za ukinuti sve oblike subvencija, smanjiti poreze.

    Međutim, ako to nije moguće tako naglo, ako postoij neka kvota subvencija koju politika “mora” za sada još uvijek dati iz političkih razloga (da bi dobila izbore itd.) onda mi je prihvatljiv kompromis da one štetnije subvencije privremeno u tom prijelaznom zamijenimo manje štetnima, one direktnije onim indirektnijim (koje se možda mogu odigrati tako da usput stvarno daju neke multipkativne efekte, da usput pozitivno okrznu i naše građane, umjesto npr. da nekom subvencioniramo gubitke na špekuliranju valutama prilikom ugovaranja kupnje čelika za brod). Da ukinemo subvencije neprofitabilnim sektorima a damo ih profitabilnim.

    Tako da, dok se ne ukinu sve subvencije u svim sektorima, kao prihvatljiv kompromis mi je to da se daju ovakve indirektne subvencije turističkom sektoru (bitno je samo da ih ukinu na drugim mjestima, ne može ovo ići iz povećanja poreznog opterećenja).

    Pogledajte što nam se dogodilo s turizmom u svega par zadnjih godina investiranja u podizanje kvalitete, u nove 4* i 5* hotele! Zamislite na kojoj bi nam tek razini turizam bio danas da smo umjesto subvencioniranja te propale nam brodogradnje i drugih vreća bez dna to radili na ovaj indirektni i “multiplikativni” način dajući te novce svim građanima RH da dođu i pred/post sezoni na more, time drastično poprave profitabilnost turističkom sektora koji je osjetljiv na te male razlike u cjelogodišnjoj popunjenosit, koji je time mogao puno prije i puno više podignuti kvalitetu itd.

    Umjesto propale brodogradnje imali bismo duplo veći turizma. Od dva zla bolje birati ono manje, imati duplo veći turizma od ovog kojeg imamo mi ne izgleda kao zlo niti približno onome što se dogodilo s brodogradnjom.

    • Nema tu dva zla. Postoji jedno veliko zlo – tusta država. Nezasitna, lopovska država čiji je jedini motiv zagrabiti u džepove realnog sektora kako bi još umnožila uhljebe i nahranila ih još malo bolje. Sve ostalo što ona tobože poduzima i “daje” je magla. Ova mjera koja se spominje je kao i sve ostale, totalni nonsens. Smokvin list čija je jedina svrha opravdati povećanje PDVa, a usput još malo tuđeg novca preliti u podobne džepove.
     Demantirajte me ako lažem, ali od kada postoji ova jadna državica svaka nova vlada uvijek je povećavala namete i poreznu presiju. Bilo kakve olakšice bile su samo smokvin list koji nikad nije ni približno kompenzirao nove namete. Zato se samo tješite pričama o “manjem zlu” i “reformama”. Sve sam sigurniji da tu nema pomoći osim jednog brutalnog bankrota koji će osim parazita, nažalost pomesti i jako puno onih produktivnih.

   • Slažem se. Vulgarna politička arbitraža u ekonomske i tržišne procese. Kao u vicu o dva pandura, dobrom i lošem. Kad te drugi ispendreči, prvi te nudi cigarom i kao “brani” od one konjine teške ruke. A i baš su u Orbanu našli pravi uzor. Bolje bi bilo kopirati ga u odnosu prema bankama i stati na stranu vlastitih građana. Pogotovo zato što imaju presudu u svoju korist. Polovičnu kod hrvatskog sudstva i cjelovitu kod europskog. Pa bi ostalo više love za godišnji.

   • Biti će oko ovoga cijela štorija…Predlažem da pričekamo konačno rješenje.
    U svakom slučaju biti će vrlo povoljno za turističke kompanije, ako se provede.
    Razumijem kakav ovo zadah ima, ali polako sa krtikama na potporu
    turističkom sektoru van špice sezone. Mogao bi biti melem za troškove kompanija.

    Turistički sektor ne ulaže milijarde radi ovih kartica i ne bih ja tu ništa analogizirao.

 2. Čestitke svima! Zahvaljujući “edukaciji” gosp.Bakića, i mi sredovječni, teški amateri vlasnici smo skromnog udijela.
  Nego što mislite, kada i što se treba dogodit pa da politika odluči napokon krenuti u reformu uprave i smanjenje državne administracije?
  Ove mjere od 10.000 kn, “uzmem pa dam”, potpuno su šizofrene. Čini mi se da su Mađari uveli neke slične kartice kako bi oživili domaću potrošnju i produžili turističku godinu.

 3. Nenade ova ideja sa deset tisuća kuna je izvrsna imala je odličan odaziv u javnosti mislim da je to put kojim se dopire do građana .mogli bi na taj način izazvati bilog kojeg političara da vam dokaže postojanje neoliberalnog kapitalizma u hrvatskoj ili da vam objasni fenomen selidbe mladih upravo u taj neoliberalni svijet . pokrenite još više ovakvih inicijativa jer su stvarno bombastično odjeknule u javnosti ., samo naprijed čestitam

 4. Valamar ce isplatiti Bozicnicu svim Sezonskim turistickim radnicima , Valamar ce skolovati kadrove za slikedecu sezonu , Valamar ulaze svake godine zavidna sredstva , a vjerujem da je to sve u buducnosti kontinuitet i da ce samo rasti i zasigurno nijedna dionica nece uzeti prvo mjesto Valamaru jos dugo .

 5. Sve je bilo puno u listopadu i do sredine studenog tako da ovo i nije nekakvo iznenadjenje vise :). Ali da je lijepo, bome je.

 6. Valamaru odobreno ulaganje za slikedecu godinu uz to i dobit obe godine bice veca nego sto se najavilo ali bez obzira na to netko prodaje ruseci cijenu od samog pocetka trgovanja ?? Cudno ili netko ima objasnjenje ??

  • Nije čudno to je uobičajeno kod dionica radi ponude i potražnje.
   Da je bila prilika bila je. Da će brzo proći, proći će. I to je sve.
   Vrijednost ove kompanije još uvijek ne znamo tako da….možda
   nešto više budemo znali sa FI budućih razdoblja. Krhko je znanje.

  • Mnogo je puta rečeno i na ovom blogu, ne treba se zamarati kratkoročnim kretanjima bilo koje dionice. Jednostavno se radi o takvoj investicijskoj klasi koja je volatilna, kao takvu ju treba prihvatiti i ne zamarati se cijenama na dnevnoj (pa i mnogo dužoj) bazi. Pogotovo na tržištima poput našega. Vezano uz to, nedavno sam se poigrao u excelu s kretanjima navedene dionice u zadnjih 2,5 godine. Inače, za sebe bilježim kretanje svog portfelja svaki mjesec, na isti dan. I prema tome, dionica je Valamara padala u 11/30 navrata (znači u odnosu na isti taj dan mjesec prije). Mene je čak iznenadio taj podatak na prvu, jer znam da dionica konstantno raste, ali zapravo samo odražava navedeno na početku. U cijelom tom periodu cijena je porasla čak 2,2 puta u odnosu na početnu, a još se mogu pribrojati i dividende. Zaključak – samo mirnoća i dugoročan pogled.

 7. Očito su tu nekakve igre na koje mi mali nemože utjecati. Baš me intersira za koliko će danas pasti, da bi opet narasla još i više nego što je bila jučer. Nebi loše bilo opet malo dokupiti, kad se već nudi po dis. cijeni.

  • Ja sam dokupio kada je pala prosli puta po 31 sada vjerujem upravo da ce se vratiti i narasti opet preko 35 ovo je samo privremeno koliko mi se cini jos danas do kraja dana ce se to stabilizirat a na kraju treba biti samo strpljiv ionako mi mali smo dugorocni ulagaci pa ove osilacije nekada nam pomognu za jeftiniji ulaz ako nam se posreci da tada imamo svjezeg kapitala. Naravno ovo nije nikakav nagovor na kupnju ili prodaju samo glasno mislim :).

  • Od 1.1.2017. u konsolidiranim financijskim izvještajima RIVP biti će prikazivan i HIMR, ali Imperial d.d. će nastavit postojati kao zasebna pravna osoba.

 8. Na stranicama ZSE je opet otvoreno glasanje za dionicu godine. Ovoga puta čini se da RIVP ima ozbiljnog konkurenta sa velikom početnom prednosti. Koga zanima tko je konkurent neka glasa pa će vidjeti trenutni rezultat 🙂

 9. Posljednjih par dana je poprilično živnula trgovina s rivp, prije dva dana 100.000 dionica u bloku, danas 50.000 dionica za 2.2mil kn… Jasno mi je da neki dioničari žele kapitalizirati dobit, ali mogli su prodati i na 20, 25, 30,.. također s znatnom dobiti..

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.