RIVP

Valamar razvoj

Ovo je jučer postao Velebit, vjerujem da zaslužuje posebni post: Rabac: Najveće turističko gradilište u Hrvatskoj.

Više od pola milijarde kuna vrijedno Valamarovo ulaganje, najveća njihova investicija do sada, umnogome će podignuti labinski, istarski i hrvatski turizam. I na ovom primjeru vidimo da se nama turizam ne događa slučajno jer je jasno da se ovako velike investicije ne bi mogle realizirati bez dugoročnog planiranja i sinergije privatnog i javnog sektora koju gradimo u Istri i koja daje rezultate. Mi i u novom masterplanu predviđamo cijeli niz budućih investicija koje će nam pomoći da povećamo popunjenost turističkih kapaciteta, ali i broj zaposlenih, istaknuo je u razgovoru s novinarima istarski župan Valter Flego nakon što je zajedno s gradonačelnikom Labina Tuliom Demetlikom i predsjednikom Uprave Valamar Rivijere Željkom Kukurinom obišao golemo gradilište u Rapcu, najveće gradilište u hrvatskom turizmu.

– To je najveća investicija u hrvatskom turizmu do sada, a za Istru i cijelu Hrvatsku važna je i zbog dva strateška partnerstva koja smo dogovorili s dva najveća turoperatora u svijetu, TUI-jem i Rewe grupom, koji će u iduće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju. Time će se značajno unaprijediti turistička promocija Istre, povećati broj avio-gostiju i stvoriti mogućnosti za produljenje turističke sezone. Cijene u ovim objektima bit će do tri puta veće nego do sada, s dvije i tri zvjezdice dižu se na četiri i pet zvjezdica, što će značajno promijeniti strukturu potrošnje i ponude. Neki od objekata radit će do deset mjeseci, istaknuo je Željko Kukurin.

(Imam dinice RIVP, naravno.)

Oglasi

Kategorije:RIVP

106 replies »

 1. Ne daj Bože da tu vijest objave HRT, RTL ili Nova TV – daleko važnija vijest je da je INA porasla po 9% dva dana za redom (ili nešto tome nalik)

  HRT koji je (ili bi trebao) biti javni servis, o ovakvim za Hrvatsku ogromnim investicijama bi morao obavijestiti siroku javnost. Ako su gore navedeni mediji ipak popratili ovaj mega projekt a da mi je to promaknulo-mea culpa i isprika istima s moje strane.

  Mislim da nam kao drustvu u cjelini nedostaje TV verzija Eclectice – kako u smislu promicanja dionicarstva, informiranja maksimalno siroke javnosti o uspjesima i neuspjesima pojedinih hrvatskih tvrtki ali i kritickog osvrta na ove ili one drustveno vazne teme i dogadjaje.

  • Tv verziju Eclectice bi trebali imati u HTV- u, kao javnom servisu SVIH građana a ne privatnom servisu manje skupine lijeve ideologije ( ekonomski i društveno) , što ponavljam ko papagaj non stop ! Znači , reforma i medijski iskorak u 21 st. , ne samo deklarativno , već i ideološki i tehnološki ! A śto se tiče vijesti o Valamarovoj gradnji i meni se čini da nikakvog priloga nije bilo .

 2. Jako lijepo! Konačno smo došli u fazu da se green field investicije u hrvatski turizam stvarno isplate. To sad znači da nam je samo nebo granica. Više nemamo ograničenja na strani ponude. Sad jedino trebamo brinuti o potražnji. A obzirom na kvalitete naše obale, na prirodne predispozicije, na naš još mali tržišni udio u Europi, nema razloga da ne popunimo što god da od kvalitetne ponude izgradimo.

  Kinezi kažu: “If you build the nest, the birds will come.” (detalji o toj poslovici, i ostalo, iz čega bi i naša država mogla nešto naučiti i gleda privlačenja nama bitnih investicija, ovdje: http://www.nytimes.com/2016/12/29/technology/apple-iphone-china-foxconn.html)

 3. Grad Labin planira za narednu godinu obnovu ceste Labin- Rabac, donosenje plana za gradnju zicare Labin- Rabac, itd.
  Valamar je u jako dobrim odnosima sa gradskim vlastima (sponzorstvo koncerta Parnog Valjka, ulaganje u igraliste, itd.) sto moze biti samo od koristi svim dionicarima (donosenje UP i sl.).
  I u kampu u Sv. Marini npr ide 15-20 novih kucica sto bi bilo malo teze moguce (bolje upuceni ce znati zasto) da Valamar nema dobre odnose sa tamnosnjom politickom garniturom.
  Lijepo je gledati ovakav razvoj Valamara!

 4. Ovaj RIVP je toliko dosadna dionica da je strašno. Nema stresa oko toga na koju će stranu cijena dionice, firma je doslovno tiskara novca, sve transparentno, radnici zadovoljni i svake ih je godine sve više i više… Želim im/nam 2017. još dosadniju 🙂

 5. Mislim da je RIVP uz jos neke nase dionice dokaz da zapad dolazi kod nas pridruzujem se Cestitkama RIVP i zelim im jos uspjesniju 2017 godinu 🙂 naravno tada ce biti i nama .koristim priliku da Cestitam novu godinu i tvorcu Eclectice Gos. Bakicu i zelim mu sve najbolje u 2017 godininkao i svima koji je posjecuju ovu stranicu koji sam jednom nazvao investicijskom Biblijom .

 6. Odlične vremenske prilike (praktički idealne) utječu na izvođenje radova u Rapcu, a daljnje
  prognoze su jako dobre za Istru i Kvarner i dalje. Biti će to sjajan resort i tome prilagođene cijene.

  Primjetio sam i jednu odličnu ponudu koju si praktički svatko može priuštiti u Valamarovom
  Diamantu koji je poznat kao hotel sa odličnim wellnessom, kuhinjom i drugim sadržajima 4*
  http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/12321

  Nedavno sam bio u jednom Valamarovom objektu i dobio suite umjesto sobe za istu cijenu…
  pa da im zahvalim. Usput, kada govorimo o cijeni dionice i kada je kasno ili na vrijeme ući
  smatram da se ne treba voditi praćenjem cijena na dnevnoj ili tjednoj razini nego razumjeti
  da li nešto ima ili nema vrijednost (često skrivenu), kako se upravlja i kakve su perspektive
  poslovanja, te da li isto prate dobra FI i pokazatelji. Naravno da je dioničarima drago kada
  cijena raste, ali cijena je pretežno pitanje tržišnih prilika ponude i potražnje. Mene zanima i
  dividendna politika, a ona mi je ovdje korektna.

  • Ma što tjedna, godine, krize. Ipak su oni otkrili turizam “na vrijeme”! Pomogli turizmu da se razvije ovako. Zamislite da njih nije bilo! Stranci bi nam uzeli sav turizam i sve odnili!

 7. DZS kaze da je u studenom bilo 19% vise nocenja u odnosu na 2015.Nadam se da je kod Valamara jos i bolja statistika za kraj godine.

  • Još kad bi im netko objasnio gdje su najbolje hrvatske nekretnine, kako ih najlakše kupiti, da nam je SKDD ipak uređeniji od gruntovnice, ZSE praktičnija trgovinska platforma od bilo kakvog oglasnika i sl.

 8. Doista, ovo Hrvatskoj može na kraju samo koristiti u nekakve promotivne turističke svrhe.
  Primjerena reakcija ministra Stiera, koji je upozorio na europsko ponašanje i dobrosusjedstvo.
  Žalosno za Sloveniju nakon vinjeta, ali i slovenski gosti će uvijek trošiti kod nas tako da sve 5.
  Isto tako kada sam bio gost u Sloveniji, uvijek su vrlo ljubazni.
  Očito jaki kompleksi prema Hrvatskoj i (auto)destruktivan mentalitet.
  Rekao bih veća zavist nego u Hrvata, što nije jako čest slučaj.

  http://net.hr/danas/hrvatska/slovenci-zele-napakostiti-hrvatskoj-a-nastetit-ce-i-sami-sebi-naivno-je-vjerovati-da-njemacka-i-austrija-nece-reagirati/

 9. Sve vise po raznim forumima čitam kako je RIVP dionica blizu max, ako ne i da je dosegla svoj vrhunac. Isto tako pojavljuju se informacije da su određena investicijska drustva procijenila kako je max cijena dionice 42kn. Ocito na taj nacin zele srusiti cijenu dionice kako bi je povoljnije kupili. Meni se cini kako ova dionica ima jos prostora za rast

 10. To iz zabave citam… Da su mi mjerodavno mjesto, nikada ne bi u nista ulozio ili bi izgubio novce, hehe. Velim ocito imaju skrivene namjere ili su frustrirani gubitasi, kako vi navodite.

  • Agrokor je najveći hrvatski “startup”, još bez puno VC kapitala (izuzev EBRD?), i valjda tek pred idejom konačnog izlaska na burzu, što bi trebala biti finalna faza svakog ozbiljnog poduzetnika, a mislim da ne možemo reći da je Agrokor/Todorić nekakav poduzetnik-šarlatan, on itekako zna što radi i ima jako jako dobar tim.

   Normalno je da kompanija u tako brzom, agresivnom i “nekonvencionalnom” rastu izgleda ponekad tak malo rizično (ali mislim da je većina velikih slovenskih kompanija još “rizičnija”), ali sve se to riješi s nekom lijepom dokapitalizacijom. To je svrha tržišta kapitala. Zato nam treba funkcionirajuće tržište kapitala da i naše velike firme kao ATGR, AGKR i sl. mogu prikupiti svježi kapital, poduzetnici nagrađeni za svoj rad kroz neko disinvestiranje (diverzificranje u konačnici, prelazak na nove izazove) ili bar kroz tržišno vrednovanje svojih udjela koji se moraju u konačnici “upristojiti” a ne to naše balkansko da svatko želi imati po 100 % ili 50 % svoje kompanije koju je osnovao. To treba težiti u konačnici spustiti na 5 %, 15 % i sl. ono “kao Bill Gates”, ne kao “seoski baja”.

   Bilo bi lijepo jednog dana vidjeti AGKR-R-A kao jednu od glavnih, najtrgovanijih dionica ZSE.

 11. Lanterna među elitnim kampovima Europe
  Objavljeno: 19.01.2017 | 16:27
  Porečki Camping Resort Lanterna i Naturist Camping Solaris, te krčki Camping Resort Krk, porečke tvrtke Valamar Riviera ovih su dana dobili najviša priznanja njemačkog autokluba ADAC te nizozemskog ANWB. Kampovi Lanterna i Krk dobili su priznanje ADAC SUPER Platz i ANWB TOP 2017. Nizozemsko priznanje dobio je i porečki kamp Naturist Camping Solaris, priopćuju iz Valamar Riviere.
  http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/lanterna-medju-elitnim-kampovima-europe-543356

 12. Danas izvješće za Valamar. Ogromna ulaganja u Rabac.
  Zaboravio sam da li odmah bude predložena dividenda ili kasnije.
  Po sjećanju, isplata je prošle godine bila cca 27. svibnja.

 13. Gledam broj popunjenih dana kroz godinu, u Istri manje od 3 mj u Dubrovniku 5 mjeseci. Uvijek ima prostora za razvoj, samo da geopolitika u ovoj trusnoj regiji i meteorologija budu naklonjeni. Trenutno im je, mislim, najveća briga kvalitetna radna snaga. U svakom slučaju biser Jadrana i Zse, prilika da i mali čovjek dugoročno mudro investira.

 14. Da ovo je definitivno dionica za dugoročno incestiranje. Rast neupitan, investicije i proširenje usluge (skplje), isplata dividende, a da ne govorimo što koega prethodno napisa, prostor širenja ponude u mjesecima u pred i po sezoni. Sve to je dokaz da u ovu dionicu treba ulaziti lagano ali dugoročno, jer malo je rizika a rast stabilan.

 15. Da li netko zna zasto Valamar u godisnjem konsolidiranom izvjescu http://zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2016-1Y-REV-K-HR.pdf na stranici broj 10 kod rezultata grupe racuna EV kao trzisnu kapitalizaciju + neto dug, a pri tome ne uzima u obzir manjinski interes kao sto ga je g. Bakić u jednom od starijih clanaka uzeo u obzir, link na clanak https://eclectica.hr/2014/08/08/princ-i-turizam/.
  Bez manjinskog interesa takodjer EV racunaju i na Moje dionice.
  Da li je kome poznato zasto Valamar kod racunanja EV-a ne uzima u obzir dug prema dobavljacima, sto je takoder vidljivo na stanici 10 spomenutog izvjesca?
  Hvala.

  • Manjinski interesi se ne računaju jer su tu 0. G. Bakić je u svom postu računao EV RIVP-a preko KORFA gdje je pretpostavio kupnju preostalog dijela RIVP-a nakon kupnje cijelog KORF-a. Jer cilj je bio RIVP, a ne KORF. Ovdje računate izravno RIVP pa nema manjiskog interesa.

   Dug prema dobavljačima se ne uzima, kao ni potraživanja od kupaca na suprotnoj strani jer to spada u sam biznis gdje su te obaveze i potraživanja često naplačena u roku 30 dana. U EV, uzima se samo financijski dug = dugoročne obveze + kratkoročne obveze financijskim institucijama + kratkoročne obveze po vrijednosnim papirima.

 16. Ono sto sam zaboravio napomenuti u prijasnjem postu je da ako u izracun EV-a nije ukljucen manjinski interes i dug prema dobavljacima, omjer EV/EBITDA je automatski manji i povoljniji. Molim da mi ukazete na pogresku ako u necem grijesim.
  Lijepi pozdrav svima

  • Obveze prema dobavljačima nisu dug (nema kamata), to se ne računa.
   Manjinski interesi, to se zaboravi 🙂 Mislim da je ovdje razlika ovog izračuna i onog koji bi uzeo manjinski interes oko 4 %, zanemarivo.

  • Bravo za razmišljanje, logiku i postavljanje pitanja!

   Napomena: vi sebi možete slobodno računati svoj EV kako želite, bitno je samo da znate što računate. S tim da ako uzmete obaveze prema dobavljačima onda bi uzeli i potraživanja od kupaca na drugu stranu.

   • Hvala kolegama KrešoM i mclynx na odgovorima.
    U pogledu manjinskih interesa, nisam siguran da sam razumio, jer su oni u konsolidiranom izvjescu u bilanci na dan 31.12.2016. navedeni u iznosu od 235 milijuna kuna.

    • Ja vam nisam stručnjak, al navodim svoje mišljenje…
     Točno, naveli su 235M manjiinskog interesa i to je vrijednost HIMR koji nije u vlaništu RIVP-a. Ali, kada budete računali EV/EBITDA, u EBITDA nije uključen HIMR:

     “Zbog nematerijalnosti te praktičnosti, kao što je objašnjeno u Bilješci 37, prihodi i rashodi društva Imperial d.d., Rab ostvareni za razdoblje od 12. prosinca 2016. godine (datum stjecanja kontrole) do 31. prosinca 2016. godine nisu uključeni u konsolidirani izvještaj o sveobuhvatnoj dobiti Grupe.”
     “Zbog praktičnosti te ograničenosti u pristupu i provođenju financijskih procedura na dan 12. prosinca 2016. godine, te uzimajući u obzir kratkoću navedenog razdoblja i neznačajan financijski utjecaj, Grupa je donijela odluku da se ovisno društvo konsolidira s danom 31. prosinca 2016. godine.”

     Inače, taj manjinski interes je dodatnih 235M na navedenih 5693M i to je tih 4% koje navodi mclynx. I vjerojatno će biti uključen iduće godine izračun EV u izvještaju. Na moje dionice vjerojatno neće jer tamo piše da računaju EV:
     kao (tržišna kapitalizacija + financijski dug – novac – kratkotrajna fin. imovina). Financijski dug se računa kao (dugoročne obveze + kratkoročne obveze financijskim institucijama + kratkoročne obveze po vrijednosnim papirima). Ukoliko nisu dostupni podaci o vrsti kratkoročnih obveza – uzimaju se cjelokupne kratkoročne obveze.

    • Dobra večer g. Emile. Obzirom da sam trenutno pri kraju čitanja knjige “Damodaran o valuaciji”, pokušat ću ukratko prenijeti ono što je on napisao u knjizi, odnosno, kako sam ja to shvatio. Isto tako, daleko sam od stručnjaka, ali ću iznijeti jedan od problema s kojima se, po Damodaranu, suočava večina analitičara kad pokušavaju vrednovati “manjinski interes” općenito. Kod vrednovanja manjinskih interesa, može se uzeti u obzir vrednovanje iz knjigovodstvene vrijednosti (bilanca) ili se može uzeti u obzir tržišna vrijednost tog manjinskog iteresa. Problem može nastati kad se radi o npr. slučaju kad javno listana tvrtka (čiju trenutnu trž.vrijednost možete lako procijeniti), posjeduje manjinske udjele u, recimo, tvrtki koja nije javno listana (neki doo). Imate knjigovodstvenu vrijednost doo-a iz god.izvješća, koja može biti navedena u određenom iznosu, međutim, nemate podatak koliko taj udio vrijedi na tržištu, odnosno nemate podatak po kojoj cijeni i kako je plaćen taj udio (ili je davno kupljen, pa su podaci zastarjeli, itd…). U tom slučaju teško možete procijeniti pravu vrijednost takvog manjinskog udjela (interesa). Još je toga dosta Damodaran napisao, pa neću širiti dalje. Generalna poruka koju provlači kroz svoju knjigu (opet moj osobni dojam), je kako čak i brojni profesionalni analitičari imaju velikih problema kad pokušavaju fer vrednovati kompanije samo na temelju podataka iz izvješća. Također se da iščitati kako velika količina podataka koje uključite u analizu, ne mora nužno značiti bolje izlazne rezultate vrednovanja. Tako da, generalno smatram, a nadovezuje se na g. Krešu i g. mclynxa, kako možda pri valuaciji, čak i nije dobro uzimati svaki podatak jako ozbiljno, ukoliko ne zauzima značajan udio. Ne znam jesam li dobro shvatio, slobodno neka me netko ispravi ako griješim. Možda će i ova tema jednog dana doći na red u mini-videima na youtube-u, koje radi g. Krešo. U svakom slučaju, velika pohvala svima za pitanja i komentare. Ohrabrimo se, pitajmo, razgovarajmo. Nema drugog načina. Veliki pozz svima…..

    • Nisam još stigao sve pročitati, ali kad je tako (HIMR se još ne konsolidira), onda tu nema nikakve greške, sve dosljedno računaju.

     To nam je inače bitno samo da znamo koliko su pedantni, profesionalni, ali što se tiče valuiranja dionice, nikad nam ništa ne znači par posto nečega gore/dolje. Buffett ne koristi niti kalkulator kada čita izvješća, nego to sve gleda ugrubo, na pamet.

 17. @tmandic, nisam se nadao ovako velikom zanimanju za temu manjinskog interesa, bas sam ugodno iznenadjen zbog toga.
  @mclynx, skroz ste u pravo za Buffetta, medjutim mi koji smo noviji na ovom podrucju tek moramo u potpunosti savladati teoriju, da bi kasnije mogli iz rukava izbaciti valuaciju haha
  Lijep pozz svima

  • Samo polako g. Emile. Korak po korak. Ne bojte se. Slobodno pitajte. Uvijek će Vam netko ovdje priskočiti u pomoć. I kod dionica vrijedi ona iz one stare knjige, ne mogu se sjetiti trenutno naziva: “kucajte i otvorit će vam se”. Ovdje ima krasnih ljudi koji puno znaju te dugo i kvalitetno komentiraju. Kao što sam već negdje naveo, koraci i trening su jako bitni. Vjerujte, ništa nećete propustiti ako se malo kasnije upustite na tržište dionica i pritom igrate dugoročno. Učite, čitajte, pitajte, zanimajte se,……Kao što W. Buffett kaže, nahranite svoje razmišljanje čitajući. Glavu gore, pogled u daljinu i držite se. Pozz….

 18. Dividenda je ovdje šlag na torti, uz visoke investicije svaka je odlična.

  Što se tiče trenutnog stanja na burzi, rekao bih da će mnogi birati upravu ovu dionicu kao
  svoju perspektivu. Mirovinci jučer kao loši đaci, umjesto da kupuju kada cijene linearno padaju
  i to prave vrijednosti, a mislim da je Valamar takva oni kao kakve babe gatare ne vjeruju
  vlastitim očima nego slijede špekulantske trendove i umjesto da budu faktor stabilnosti na ZSE
  rade dar-mar na račun svojih članova. Ne znam što čekaju sa jačim ulascima u RIVP, možda
  ponudu za preuzimanje, pa će kupovat do kune niže. Isto tako svako zlo za neko dobro, jer
  nemaju dionice, stoga ne mogu tako lako rušiti cijenu i zamagljivati stvar.
  Zadnji vlak upravo kreće i možda se uspiju utrpati u zadnji vagon, i tako spasiti obraz i zaraditi
  nešto članovima u zadnji čas. Možda i bolje ovako da tržište određuje vrijednost, bez špekulanata
  koji glume velike igrače, a zapravo su jazavci.

 19. Valamar je uložio 11 milijuna kuna u praonicu rublja u Poreču.
  Najmoderniji pogon, energetski učinkovit, kvaliteta pranja je povećana.
  Samodostatna je potrebe Valamara, a 50% su vanjski kupci usluge.

 20. Može li mi netko objasniti zašto Valamar u svom izvješću za prošlu godinu stavku porez na dobit bilježi kao -70.404.588 kn. Prema tome ispada kao da im je država isplatila dodatnih 70 mil. kn. Ako nisu bili obvezni platiti porez na dobit za ovu godinu zašto tu stavku nisu bilježili sa 0 a ne kao negativnu vrijednost.

 21. http://zse.hr/userdocsimages/novosti/WciboFBs7zdtbgZXcDz1LQ==.pdf

  http://www.poslovni.hr/hrvatska/mirovinci-i-valamar-spasavaju-stari-grad-327921
  Mislim da je Valamar i ovdje došao zaraditi i da mu odgovaraju mirovinci, što opet
  odgovara dioničarima RIVP i vlasnicima udjela u mirovinskom fondu. Naravno da
  je dio naslova “spašavaju” totalno promašen, jer se radi o privatnom investitoru koji
  se nakon povlačenja Karisma Agrokora zbog poslovnih teškoća želi pozicionirati
  na elitnoj destinaciji otoka Hvara i dobro zaraditi, a možda i ući u projekt nešto jeftinije
  nego se to moglo očekivati.

  Prošlih dana sam bio u Valamarovom kampu Lanterna i dojmovi su impresivni, ne samo
  zbog odličnog vremena koje smo imali, nego ukupnog doživljaja koji je bez imalo patetike
  nezaboravan. Mobilne kućice su fantastične, a u tijeku su završni radovi u kampu pred glavni dio
  turističke godine. Sve odiše izvrsnom organizacijom i primjetna su velika ulaganja u
  okoliš, igrališta, glavni trg u kampu i sve skupa. Kamp je izuzetan, nisam do sada
  bio svjestan njegove veličine, razine do koje je dovedena hortikultura, ponude itd.
  U kompleksu kada je pun boravi blizu 10.000 ljudi što je zbilja impresivno. Mobilna kućica
  za 6 osoba 7 dana početkom kolovoza košta prema cijenama na sl. stranicama oko 15 tisuća
  kuna iako ima i skupljih, a u Lanternih ih ima stotine https://www.camping-adriatic.com/hr/lanterna-kamp-porec/novo

 22. Proveo vikend u Rapcu u novom Family Life Bellevue Resortu.

  Uglavnom je ok, vidljivo je početno nesnalaženje jer je otvoren tek u utorak.

  Već je puno gostiju, za obrok ne možeš naći stol. Mlado, staro, Japanci itd. vesele družine :).

  Sitni radovi još žestoko traju (uređivanje okoliša, navodnjavanje i sitni popravci), ali oni glavni su odrađeni (još samo na konzerviranju Girandella annexa koji će biti otvoren 2018).

  Resort je ogroman i teško je stići do plaže, te birtija tamo, te snack ovamo. Teško je to 🙂

  Evo i par slika:
  Rabac

 23. Ajmo jutros malo održivog i pravog optimizma.
  Ministar turizma će sigurno doći na otvorenja Rapca kada sleti boeingom iz Dubaija, a
  stvarno bi bilo lijepo da dođe i Predsjednica Kolinda GK, kao uvjerljivo najbolja političarka.

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/rada-se-sedam-novih-bisera-mora-u-lipnju-se-otvara-niz-potpuno-novih-hotela-i-hotelskih-kompleksa-na-jadranu-vrijednih-cak-11-milijardu-kuna/6156756/

  P.S. Tko je kako sijao, tako će i žeti.

  • 1 gost , 1 dan , 250E x 2700 gostiju = 670 000 eura dnevno,zvuči fino.
   Zbači,mjesec dana minimalno 20 mil eura uz 100posto popunjenost( cca 150mil kn)

  • Zvuči super! Ja kad sam na moru gotovo svaki dan iznajmim bicikl. Još kad bi mrvicu bolje izgledali (ovo veliko ružo plavo mi se ne sviđa) potražnja bi mogla biti nešto veća. Zanimljivo je da kreću s tako niskim cijenama. Pretpostavljam da je to testiranje maksimuma potražnje (i usput istiskivanje malih konkurenta s tržišta), pa će onda iz godine u godinu ubrzanim tempom podizati cijene i pratiti kako utječe na potražnju dok ne pronađu optimum.

   Imam prijedlog i za jedan malo ambiciozniji projekt. Obzirom da je strah od dehidracije najveća briga izletnicima u prirodu po tim ljetnim vrućinama, zgodno bi bilo na dovoljnoj udaljenosti od ugostiteljskih objekata, u prirodi, duž svih biciklističkih staza (i drugih puteva gdje biciklisti/pješaci prolaze dovoljno često) postaviti lijepo dizajnirane (da ne nagrđuju okoliš, dobro se uklapaju u prirodu) automate za prodaju osvježavajućih bezalkoholnih napitaka, po mogućnosti dovoljno rashlađenih, što bi mogao biti izazov daleko u prirodi, ali možda bi funkcioniralo nekakavo solarno napajanje kombinirano s lako izmjenjivim punjivim baterijama koje bi po potrebi djelatnik zamijenio kada automat i tako obilazi s novom robom. Cijene bi daleko u prirodi mogle eksponencijalno rasti od automata do automata kako smo sve dalje od civilizacije.

 24. Lipanj iznad svih očekivanja! Noćenja u plusu 30%:-) Srpanj počeo fenomenalno tako da će ove godine rast sigurno ići preko 10%. E sad i cijene su nešto veće pa će to biti jako ali jako dobro za dobit naših cash cow turista.

 25. http://www.poslovni.hr/hrvatska/valamar-i-pbz-croatia-osiguranje-ulaze-u-stari-hvar-nakon-obnove-arkade-i-lavande-zaposljavat-ce-500-ljudi-330229

  Valamarovci shvaćaju ključne stvari. Ključne stvari su često puta nadohvat ruke, mozga ili
  postupka, ali samo uspješni igraju uspješno.
  1. Hrvatska manjim dijelom je, ali tek će definitivno postati Florida Europe.
  2. Morate imati dovoljno kapaciteta kada pregovarate sa renomiranim agencijama…

  Tzv. špicu sezone bit će puno 100%, a ostatak godine…vidjet ćemo. Hvar je klimatski
  fanstastičan. Znamo što višemjesečna popunjenost znači hotelima sa troškovne strane !

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s