Uncategorized

Prinosi na tržištu kapitala, pogotovo za mirovince

Zanimljiv članak u VL o mirovincima koji se hvale: Mirovinci zadovoljni, u Ersteu prinosi najjače skočili.

Zanimljivi uvidi što se tiče benchmarka i oportunitetnog troška. Budući da nisam pričao s VL, samo mogu sa zadovoljstvom zaključiti da novinari sada nalaze više sugovornika koji su spremni govoriti istinu 🙂

Kategorije:Uncategorized

5 replies »

  1. “Četiri društava za upravljanje krajem studenoga upravljala su imovinom vrijednom ukupno 82,7 milijardi kuna. Gotovo 60 milijardi kuna, što je oko 70 posto, uloženo je u državne obveznice, u domaće dionice uloženo je 10,3 milijarde kuna, odnosno svega 12,4 posto. Upravo u tome fond menadžeri često ističu problem jer i sami su željni veće izloženosti dionicama.”

    Eto, voze po autocesti 60km/h i željni su brže vožnje. Ističu problem? Ogranicenje od 130km/h?

  2. Sad će kupit HEP po default-u pa će” dobit na brzini”. Mi iz šupljeg u prazno. Stalno isti scenarij. Drži vodu dok majstori iz Banskih dvorišta ne odu. Ove 2016.-te majstori su dva puta dolazili i odlazili a scenarij ostao isti. Ubij tele da nahraniš krepanu kravu.

  3. Ovo je godina propuštenih šansi. Ne čini se kao problem dok prva kriza ne odvede fondove u minus, a onda slijedi napad politike za ukidanje reforme i otimanje naše štednje. Nema poboljšanja situacije dok Udruga Franak ne shvati da su možda veći novci isparili kroz mirovinske fondove nego kroz franak.

    • Štednju su već oteli time što je preko 70% aktive fondova angažirano za potrebe države. I to onoliko dugo koliko im se tako hoće. I još im se (eto kao) ne može na tome prigovoriti. I onda kad kritiziraš administraciju, kažu da nije do njih, jer tako eto odlučuju fondovi. A kad kritiziraš fondove, kažu da nije do njih, jer eto tako kaže zakon. Naša posla.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.