Uncategorized

Fondovi

Jako mi je drago u DLKV biti na suprotnoj strani društva koje vodi fond (dok je on prodavao po puno nižim cijenama od ovih, ja sam marljivo kupovao), a kojem fondu je istresla sve dionice u jednom društvu čije je dionice taj fond imao, na ovakav način. Ovoga mislim nema ni u Zimbabweu, a povijest će se tek pisati:

trgovanje-ddjh-jedan-dan-u-2016

Očekujemo rasplet događaja, a o ovom slučaju ćemo još pisati.

Oglasi

Kategorije:Uncategorized

21 replies »

 1. Ja ovaj post nisam niti malo skužio…

  Osim da je ovo trgovina dionica DDJH… A sad, o kakvom se fondu radi i kakve veze imaju DLKV i DDJH… I ko je društvo..

  To valjda razumju oni koji trebaju razumjeti.. 😀

 2. kapitalni isto radi i na jadran čarapama. kupili po 590, prodaju po 37 kuna..sramota kako se naše mirovine rasprodaju, a netko kupuje sve to …

  • Sama činjenica da je nešto kupljeno na 590, a prodaje se po 37 ne mora značiti da se loše postupa! Ništa ne govorim za ovaj konkretni slučaj, već o zaključivanju SAMO na temelju te činjenice. Jer, ili možda su i kupnja i prodaja dobra odluka (promjenile se činjenice) ili je možda kupnja bila loša odluka, al je prodaja dobra odluka i izbjegavanje još većeg zla. Treba vidjeti “pošto” se kupovalo onda, a “pošto” se prodaje sada…

  • Greška se onda najčešće odmah može poništit ili u toku dana ponovo kupi tako da se pozicija dovede u početno stanje

 3. briga fondova naročito mirovinskih, a ni ostali nisu bolji. oni prvensveno radeza inteese banke skrbice, pa onda krupnih invstitora, a ostali s sporedni. čak i nađštimavajvrijednosti udjela lako se može dokazati jer rade ponekad potpuno nerazumne transakcije.

 4. Pročitao post više puta i ništa ne razumijem. Tko je istresla, kojem društvu koje vodi fond, vodi li fond društvo ili društvo fond 🙂

  Jedino što razumijem je slika iz koje se vidi da bi i dijete prodalo za više novca od onoga tko je to tako napravio.

 5. Poštovani Nenade, poštovani komentatori
  bez obzira na vrlo važnu ulogu u hrvatskoj realnoj ekonomiji, vaša daleko najvažnija djelatnost Nenade je prosvjetiteljska.
  Siguran sam da velik dio ljudi koji blog prate aktivno, ulažu u dionice, razumije o čemu pišete.
  Ali vaš blog prate i tisuće ljudi. Mnogi vas, pionira aktivnog investiranja podržavaju jer vjeruju da je to prava stvar, makar se sami time ne bavimo, niti mislimo baviti.
  Priznajem da sam bedak, i da ne razumijem ovaj stenografski, šifrirani, insiderski jezik. Možda nisam jedini.
  Molim dakle, komentatore koji razumiju, i g. Bakića da nam u nekoliko rečenica, “za bedake” pojasne o čemu govore. Jasno, ako mislite da to ima smisla.

  • Dakle, ovo je što je napravio jedan mirovinski fond dionici DDJH, na onaj dan kad je obajvljeno da je dobila prvi veliki vanjski ugovor za Patrije. To društvo je kupilo papetičnu količinu dionica na upisu i jednu manju količinu spremilo u fond koji se ne vidi u Top 10 i kad je cijena počela rasti, iskrcalo je sve, u jednoj transakciji, ‘razbivši’ cijeli bid. RAdi se dakle o institutucionalnom ulagaču koji se tako ponaša, prema društvu koje je najavilo da mu treba još kapitala i da će prsitupiti primarnom tržišu, pa mu je cijena na sekundarnom važna. Moje pitanje je: što je tim ljudima i što ih pogoni?

 6. A može biti da se radi o koruptivnog radnji , tj. ” iskrcavanju” nekom ” svom” na privatni račun ! Ne bi me začudilo . Ali opet na ovakav način …..

 7. mislim da je poanta da se ti fondovi ponašaju kao špekulanti, a ne ozbiljni investitori… a zbog kojeg razloga, možemo samo nagađati unedogled…a cijenu ionako ne plate oni sami, već svi mi s našim budućim ‘mirovinama’, ako ih i bude…

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s