Croatian Makers

STEM revolucija update: fantastični rezultati među nastavnicima!

U ovom updateu:
– Fantastični rezultati ankete
– Podržite nas bedžom na profilnoj na Facebooku i Twitteru
– Perkovi su svi već trebali stići (javite se ako nisu)

+ + +

1. Najprije najjednostavnije: podržite nas stavljanjem bedža na profilnu, poput ove:

To možete vrlo jednostavno učiniti ovdje.
VAŽNO: ne zaboravite generiranu sliku označiti kao profilnu, ovako:

2. A sada nešto što je i nas jako iznenadilo: fantastični rezultati ankete među nastavnicima. Organizirali smo u svega desetak dana 76 radionica širom zemlje za 843 nastavnika. Kako je u tom trenutku bilo uključeno 910 ustanova (sada oko 950), a sudjelovanje nije bilo obavezno, već to govori jako puno. Ovo su rezultati nakon prve radionice s nastavnicima, nakon što su se mogli uvjeriti u kvalitetu tehnologije i naše mogućnosti distribucije znanja.

Pogledajmo najprije nešto izrazito impresivno. Naravno, većina nastavnika koji su se prijavili već imaju iskustvo u podučavanju nove tehnologije, ali ima i jako puno onih koji nemaju:

Ali čak 96% nastavnika nakon te prve radionice već želi značajnije uvesti nove projekte, manji dio je osnažen, ali ne zna još kako, no većina već zna kako:

Ovo je zaista transformacijsko!

U skladu s time je njihova ocjena mogućeg učinka razvoja kompetencija kod djece:

Pogledajte kakav fantastičan učinak očekuju na digitalnu kreativnost, ne ‘programiranje’ ili ‘STEM edukaciju’ (klik za veće):

Naravno i utjecaj na digitalnu pismenost je sličan:

Naravno, u skladu s time je i sljedeće: koliko je micro:bit dobra platforma za informatiku općenito:

 

Vratimo se na one koji su ključ našeg uspjeha, nastavnike.

Većina prije te prve radionice nije programira, ili je samo sporadično:

No, tehnologija je toliko jednostavna da čak i oni koji nisu programirali sada većinom osjećaju da mogu:

No čak i oni koji jesu programirali, osjećaju se osnaženo:

Pogledajte koliki je interes za sudjelovanjem u projektu, sjajno:

Pogledajte procjenu nastavnika da li nakon samo jedne radionice mogu usvojiti korištenje micro:bita! Oko 70% mogu ili znaju da će moći usvojiti potrebna znanja za napredno korištenje. A to je nakon samo jedne radionice, a naravno nastavljamo s isporukom edukacije preko drugih kanala (we, društvene mreže) i uskoro slijede nove radinionice:

 

 

Još uvjerljivih rezultata koliko je tehnologija i naš način uvođenja induktivan:

Čak i za one bez tehničke struke:

A evo i procjene nastavnika. Treba li svako dijete u 6. razredu kao pomoć u nastavi dobiti micro:bit:

3. Svi fizički perkovi (micro:bitovi, bedževi, naljepnice) su već trebali stići. Ako slučajno niste dobili svoje, javite nam se. Poduka koja je dio nekih perkova, kreće uskoro. Naravno, trošak svih ovih perkova, kao i svu organizaciju podnosi IRIM, odnosno njegovi osnivači. Svi novci iz kampanje idu isključivo za kupnju micro:bitova i edukaciju nastavnika.

Popis svih uključenih ustanova možete naći ovdje.

 

19 replies »

  1. Moja kćer od 7 godina nakon jednog dana već programira micro:bit koji smo dobili kao sponzori. Ja sam joj pokazao osnovne operacije (Block mode) i pomognem joj prenijeti program na USB micro:bita. micro:bit prikazuje razne poruke i ikone ovisno da li ga nagnemo na lijevo/desno ili pritisnemo tipku ili ga protresemo ili ga okrenemo gore/dolje… Sad nas samo zanima kako nabaviti neki robotić sa kotačima i raznim drugim senzorima 🙂

  2. Nenade moje cestitke na vasem imenovanju savjetnikom predsjednice :), Sada je sasvim jasno da STEM revolucija ide dalje .

  3. Čestitam g. Bakić , i neka promjena svijesti i paradigme simbolično krene sa Pantovčaka i prelije se na čitavu Hrvatsku !

  4. Čestitam g. Bakić, iskreno,moram priznat da me to iznenadilo . Mozda su ipak ovdje poceli puhati neki drugi vjetrovi. Sretno.

  5. Čestitke još jednom, gosp.Bakić!¨Tko zna, možda ubrzo dobijete poziv i od Premijera, jer je očito da mu treba novi majstor za financije. A kako se onda odlučiti? Jedno savjetodavno a drugo konkretno, izvršno. Slatke brige. Ovo drugo ipak bi bilo izazovnije za Vas, a za RH daleko učinkovitije.

  6. Novinar još živi u prošlosti , i misli o industriji kao o željezarama , čeličanama , gradnji mrcina od brodova sa gubitkom ….Njegov , zarobljen socijalističkom ideologijom , mozak uopće ne može pojmiti što je to ” industrija ” 21 stoljeća . Njemu je to sve nešto ” maglovito” , neki startupovi , robotika , sve neki SF .Oni vam se najviše upisuju na filozofski , politički, tamo mogu ” kritički” promišljati do mile volje , a koje su upravo oni degradirali i unazadili.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.