Uncategorized

EY Poduzetnik godine u Monacu

Upravo sam završio posjet Monacu (sada sam na drugom kontinentu, ‘javljanje’ uskoro), gdje sam na poziv EY imao neki mali nastup na fantastičnom eventu EY Entrepreneur of the Year 2017.

Jako mi je drago da sam bio na tako pozitivnom mjestu (kao i ovo drugo gdje sam sada) jer čovjek mora svako malo otići iz Hrvatske u kojoj smo toliko zatrpani negativom, ogorčenjem, sukobima, pa čak i mržnjom, da je ponekad teško i optimistma poput mene filtrirati to. Negativni ljudi bljuju svoju ogorčenost, počevši od onih kojima je to jedini način da budu ‘svoji’, mediji i pogotovo društveni mediji to multipiciraju i narod je sav nekako negativno nadražen i anksiozan.

Pa evo ovo je bio SJAJAN pozitivan događaj. Možda znate da sam (stalni) član domaćeg žirija za EY Poduzetnika godine i uz originalnu petorku pridruženi su nam i dobitnici prethodnih godina Alan Sumina (Nanobit, drugi osnivač Zoran Vučinić je istupio iz žirija, ali ne brinite, nismo se svađali 🙂 i Đuro Horvat (Tehnix). Sada će nam se pridružiti i Marko Pipunić, kojeg smo odabrali ove godine. Evo žirija i ovogodišnjih finalista:

Možda ste prijetili, ali sva ekipa koja nam je sve tri godine ušla u finale su bez mrlja i dalje, to su sve odlična, održiva, brzorastuća društva, koja zapošljavaju, stvaraju dobit, pozitivno doprinose zemlji. Sušta suprotnost (=istina) donedavno prevladavajućoj harangi protiv poduzetnika.

Evo nas nekoliko (skoro svi su bili i s obiteljima, ali njih nema na slici), zajedno s podrškom s RTL, Borisom i Jankom (koji je iza aparata), kako svi zajedno podržavamo našeg Marka:

Inače, Marko ima Žito, a upravo je izbacio na tržište fantastičnu seriju proizvoda pod imenom Dobro, probajte ih, zbilja su odlični!

Nažalost, morao sam otići prije proglašenja pobjednika (koji je jedan useljenik u Kanadu, više vidite na prvom linku gore), ali ovo je sjajna atmosfera s predstavljanja kandidata:

Čuli smo krasne riječi na predstavljanju, od kojih se bar nekih sjećam, pa ih vrijedi ponoviti i ponavljati:

– Vi ste muškarci i žene koji čine svijet boljim mjestom.
– Poduzetnici odgovaraju na nesigurnost sigurnošću, samopouzdanjem i spremnošću da rade više od drugih.
– Unose inovativnost, inspiriraju nove generacije i fundamentalno mijenjaju budućnost.

Meni je najzanimljivije bilo predavanje Vishala Sikke, CEO Infosysa:

Naravno, najposjećeniji je bio nastup Kate Winslet 🙂

Evo malo i Emila na RTL (ako netko natrapa na moj klip, neka slobodno zalijepi dolje), jako dobre izjave, pročitajte.

Još jednom, velika zahvala EY Hrvatska što me je uključio u ovaj sjajan projekt, koji nas sve puni pozitivom, posebno Beri i naravno Meliti koja drži sve konce. Jedva čekam opet za istim stolom sresti sve kolege, ovaj put proširene s Markom, za idući krug. Poduzetnici, pijavite se – velika stvar je i sudjelovati, doći do finala, uživati u sjajnoj pozitivnoj atmosferi!

Kategorije:Uncategorized

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.