Srpanjska rupa

Lipanjska rupa

Je li vrijeme za paniku – lipanjska rupa? Sjetimo se, 2014., a i 2015., velika je tema bila ‘srpanjska rupa’, te njeno šire značenje: je li hrvatski turizam na pogrešnom putu, hoće li Hrvatska napokon bankrotirati (jer ju je turizam spasio od jedno 5 bankrota – što je ujedno razlog zašto se tako sporo mentalno mijenjamo), itd.

Više o srpanjskoj rupi možete pročitati ovdje.

Međutim, sada je pred nama nova prijetnja, lipanjska rupa, pogledajte sami:

Odnosno:

Je li vrijeme za paniku?

Kategorije:Srpanjska rupa

16 replies »

 1. Nenade, vidim da neznantno povećavate dozu sarkazma u svojim postovima :), zanima me koji će sve mediji prenijeti naslov i (možda) dio teksta, bez da pogledaju chart-ove 🙂

 2. Sada treba turizam smatrati kao potencijal za daljnja ulaganja u cijelu hrvatsku , kao turisticku zemlju , pa u na kopnu imamo toliko bisera za vidjeti , sve to treba iskoristiti ,ali paziti da nikada ne ovisimo samo u turizmu on nikada ne bi trebao biti veci od 15% BDP , na osnovu toga razvijati srednje i malo poduzetnistvo i razbijati i smanjivati , drzavnu upravu u svim segmentima
  Lokalne i nacionalne razine .

  • Bili bi jako netalentiran političar Ivice. Točan odgovor je:

   Koliko uhljeba sad još možemo zaposliti s većim prihodima od poreza od turizma?

   • Toga se i ja bojim i onda opet neka kriza ili se nešto desi na Jadranu i slobodni pad. Ma treba stvarno otići na Markov trg ukoliko ne bude smanjenja poreza, parafiskalnih nameta i razno raznih davanja. Moramo se probuditi i tražiti rasterećenje i reforme jer ćemo debelo zaostati za zemljama u razvoju, a ja u takvoj državi ne bi želio živjeti!

   • Uprav tako đemale, to je pitanje. za ovu našu državu rast samo znači da možemo nastavit po starom tako da se ovdje do promjene politike uopće ne treba veseliti rastu jer to znači samo povećanje prihoda državi. A to onda znači trošenje na gluposti i izmišljanje radnih mjesta

 3. nakon Njemaca domaci turisti prednjace po dolascim i nocenjima za prvih 6mj 2017 pa ni to nesmijemo zanemariti i trebalo bi onda gornji grafikon drukcije azurirati,Cak je domaci turista pretekao tradicionalne Austrijance na 2mjestu

 4. Mene zanima jedna stvar, evidentiraju li se ti dolasci prema nacionalnosti turista ili prema zemlji iz koje dolaze na odmor. Recimo, Austrijanac Hans i Hrvat Marko rade obojica u Beču i obojica idu na Jadran; broji li se to kao dva dolaska stranaca ili stranac+domaći?

 5. Matej, gosti se u sustav e-visitor prijavljuju temeljem osobnih dokumenata a ne po nacijonalnom pripadnosti…znaci ako ako hrvoje zivi u austriji i ima austrijske dokumente npr osobna na kojoj pise da zivi u wien onda je on ino gost prilikom prijave

 6. Gosp. Bakic bili mi mogli da ti pojasnjenje sta tocno sadrzava ova stavka kod novcanog toka RIVP 2. Novčani primici od glavnice kredita, zadužnica, pozajmica i drugih posudbi 689.895 miljuna kuna?

  • Pa trebalo bi biti novac koji je društvo PRIMILO u toj godini od kredita, zadužnica, pozajmica i drugih posudbi. Dakle, novac od podignutih kredita.

   “23.3.2016. godine Valamar Riviera je sklopila ugovor o kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u iznosu od 24.291.114 eura”
   “7.11.2016. godine Valamar Riviera je sklopila ugovor o kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u iznosu od 43,6 milijuna eura”
   “15.12.2016. godine Valamar Riviera je sklopila ugovor o kreditu s Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb u iznosu od 38,0 milijuna eura”
   (od toga što je sklopila, ne znači da su sve i primili. U toj godini primili su 689.895.055 kn.)

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.