Croatian Makers

Novosti IRIM / Crotian Makers

Evo nekih značajnih novosti iz pokreta Crotian Makers:

1. Pogledajte pristigle radove na natječaj IRB i IRIM u korištenju micro:bitova u znanstvenim projektima: Znanstveni izazovi s micro:bitomIRIM i Institut Ruđer Bošković — Prvi natječaj za kreativne izazove s micro:bitom. Radovi su na dnu te stranice. Pobjednike objavljujemo uskoro.

2. Održavno pripremno/probno natjecanje za napredni robotički kup u okviru World Educational Robotics natjecanja koji će se po prvi puta održati i u Hrvatskoj i to kao Otvoreni kup Hrvatske. Natjecanje se odvija u mnogim zemljama svijeta, a u Hrvatskoj će u rujnu doći timovi iz Hrvatske, BiH i Srbije, te možda i drugih zemalja, a očekujemo da pobjednici idu na svjetsko finale u Šangaj.

Tu se već radi o prilično ozbiljnoj robotici, što možete vidjeti ovdje, posebno obratite pažnju na video. Više o natjecanju je ovdje.

Pogledajte malo i atmosferu s prošlogodišnjeg finala (klik za veću):

3. Micro:bit se pak u svijetu razvija iznimno brzo, pogledajte primjerice ovaj 14-tjedni tečaj za računalne znanosti koje je razvio Microsoft — na micro.bitu!

Na službenom websiteu micro:bita možete vidjeti koliko je sadržaja već razvijeno za njega i kako se intenzivno koristi!

4. Za slučaj da niste vidjeli: Dodjela nagrada najboljima, prisustvo Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

5. U Beogradu je upravo bilo finalno kolo Bitke za znanje, projekta koji je baziran na našoj Croatian Makers ligi, također uz našu incijalnu donaciju. Većinu ostaloga je financirala Vlada Republike Srbije (kroz dva ministarstva): Partneri iz Hrvatske na finalnom takmičenju u KODigranju.

Slično, nedavno je bilo finale lige SPARKeators u BiH koja je također pokrenuta prema franšizi Croatian Makers lige, a uz našu manju donaciju, finacirao ju je SPARK poslovni centar, odnosno Nsoft grupa.

6. Općenito, naše su aktivnosti već došle do nekih 60.000 djece, i to na vrlo intenzivan, životan način, za ilustaciju ovo su plakati sa štanda Rotary Districta 1913 (Hrvatska) na ovogodišnjem globalnom skupu Rotaryja (100 godina Zaklade Rotary!) u Atlanti, gdje su predstavljene naše aktivnosti, posebno STEM auto u kojem je Rotary klub Zagreb Centar partner (klik za veće):

– – –

– – –

Kategorije:Croatian Makers

1 reply »

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.