18 replies »

 1. Cemu analize , porezi sluze za proracunske transfere klijentima ( recentno dizanje povlastenih mirovina ) , nema to nikakve veze s ekonomijom . Steta pameti i vremena na strucne analize .

   • Najjači mi je komentar za Eltza….vrh vrhova..čudim se samo kako još nismo dosegli dno dna ljudske zavisti pakosti a napose posvemašnjeg neznanja….

 2. Još je tužnije sa su Vladu ušli kao “stručni manageri” Marić i Dalićka. Sad njihova stručnost dolazi na vidjelo. Zemljo otvori se.

 3. Misliš Goran stručnjak Marić? Pa jel ima netko pošten, stručan i nekriminaliziran u hrvatskom nogometnom miljeu, odakle je GM došao?
  Navodno su od pravosudnih korumpiraniji samo oni nogometni.

  • Ne nego Zdravko. Za Gorana Marića nisam imao nikakva očekivanja, a kako i bi kad mu je background nogometni sudija u Hrvatskoj močvari!

 4. http://www.index.hr/vijesti/clanak/kujundzic-najavio-dizanje-poreza-na-mobitele/995845.aspx

  Umjesto reforme, ministar je našao način kako namaknuti još novaca da ih ubaci u peć zvanu zdravstveni sustav. Porez na mobitele, jer komunikacija je po njemu – luksuz. Isto kao kockanje ili ispijanje alkohola, ili pušenje cigareta. U 21.st njemu je pristup internetu i glasovnim uslugama – luksuz.

  Umjesto zatvaranja čitavih bolnica ili odjela u bolnicama koji imaju jako nisku utilizaciju, umjesto uvođenja naplate osiguranja ne po plaći nego po riziku osiguranika (btw, u Švicarskoj plaćam mjesečno manje nego sam plaćao u Hrvatskoj!), on bi povećao poreze.

  Toliko o reformi. Drži vodu dok majstori odu.

 5. Ova Vlada je povećala neoporezivi dio plaće sa 2.600 kn na 3.800 kn. Kako je teško živjeti sa toliko novaca, bilo bi neophodno da odmah idu na 5.000 kn iz niza razloga. Ako imaš 1 dijete 10 tisuca, dvoje 15, troje 20. Da mogu učinio bih to. Vlada u zadnje vrijeme govori da je praktički u suficitu a spominju se nove daće. To nije obećavajuće. Zdravstvo treba otvorit privatnom sektoru. Kada dođe konkurencija biti će bolje cijene i kod privatnika.

  • Definitvno podržavam ovo! Nikakvi dječji doplatci i slične kontraproduktivne mjere, nego ovakve stvari u obliku snižavanja efektivne porezne stope. Doduše ja ne preferiram ovakav način s fiksnim iznosom neoporezivog dijela plaće. Sve treba biti oporezivo, samo stopu poreza treba regulirati, tako da to bude dobar poticaj i za ljude većih dohodaka.

   Npr. zamislite da je Cristiano Ronaldo naš državljanin, njemu trebamo dati fiskalni poticaj da ispuni svoju ideju o 7 djece. Njemu neće ništa značiti 40.000 kn neoporezivi dio plaće, ali svrstavanje ga u porezni razred od recimo “5 %”, to bi mu moglo biti zanimljivo i predstavljati adekvatan oblik “zahvale” za njegov doprinos sveopćem uključivo demografskom napretku države.

  • Vidio sam na hiti prije je stajalo 3g,,a sada stoji nakon 2g.Srećom nisam prodavao,pa nemam sto ni prijaviti,ali je to crnjak baviti se s tim,valjda bi se moglo kao i kod isplate dividende nesto napraviti.

 6. Oporezuju se kapitalni dobici s osnove prodaje
  financijskih instrumenata koji su kupljeni nakon 01.01.2016. i prodani unutar dvije godine od dana kupnje.
  Porez se prijavljuje jednom godišnje do 28.02. tekuće godine za sve kapitalne dobitke umanjene za kapitalne
  gubitke ostvarene u prethodnoj godini.
  Prijava poreza na dohodak po osnovi kapitalnih dobitaka vrši se putem JOPPD obrasca, te Vam stoga
  pregled trgovanja dostavljamo u CSV formatu koji se može učitati u Excel te olakšati izračun osnovice za
  porez.

 7. Porez na dobit po meni ne treba smanjivati. Treba pogledati malo Češku. Porez na hranu bi trebalo smanjiti a i porez na dohodak. Ti su porezi previsoki. Recimo u Češkoj je flat tax na dohodak 15% a i na hranu 15%. Mi po kupovnoj moći imamo najskuplju hranu u Europi! Što se tiče poreza na dohodak ne mora biti flat tax ali stope bi se trebale korigirati minimalno na 10,20 i 30%. Sve ostalo je kozmetika i preljevanje iz šupljega u prazno. Nadam se da će se naše političke elite (iako su daleko od intelektualnih elita) osvijestiti i rasteretiti građane i gospodarstvo.

  https://net.hr/danas/hrvatska/od-iduce-godine-vise-novca-ostaje-u-dzepovima-gradana-najavljen-je-manji-pdv-ali-i-porez-na-dobit/

  http://www.index.hr/novac/clanak/kako-su-uspjeli-ceska/1034346.aspx

 8. Bitno da se narodne mase organiziraju radi totalno nebitnih prosvjeda. Nemam ništa osobno, ali mogli bi sa oltara organizirati ovčice da se pobune i protiv nameta, paranameta, PDV, neosnovano povećanje režija i preskupe hrane. Definitvno smo zaostalo društvo. Ratifikacija ili ne, neće se zaustaviti iseljavanje mlade rodne radne snage. Amen.

  • Očito ne razumijete da su crkva i država odavno odvojene ( nakon stoljetne borbe crkve za tu odvojenost naravno, da opet ne tumačim laičku investituru i temeljnu povijest…) i da se crkva ne može baviti PDV-om jer je to u djelokrugu ministarstva financija niti raznim cijenama koje jesu ili bi ipak trebale biti određene tržištem.

   Vrag je očito došao po svoje. Prosvjed koji spominjete izravno je protiv novih uhljeba, ovaj puta to su međunarodni uhljebi zovu se skupina Grevio ili tako nekako. Iznad su HR zakona i nadređeni
   državnoj vlasti po konvenciji. Mnogi nevrijedni saborski zastupnici i ministri prodali su sebe za judine škude. Financirat će se ti novi interuhljebi iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
   U početku malo po malo, poslije praktički koliko žele. Ljevičari mogu slaviti pobjedu, vjerujem
   da će to učiniti novim zahtjevima za dotacije iz proračuna.

 9. Ne znam gdje sam naveo da su država i crkva zajedno. Crkva je država za sebe. Nije bitno što ja ne razumijem bitno je da je narod ovčice ( ne želim vrijeđati životinje). Religija i tako nema veze sa Vjerom.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.