Uncategorized

Kako je Hrvatska oporezovana?

Danas umjesto vlastitog članka donosimo odličan članak s Ekonomskog laba: Hrvatska je porezno preopterećena zemlja i to se može dokazati sjajnog Ivice Brkljače.

Oglasi

Kategorije:Uncategorized

12 replies »

 1. Cemu analize , porezi sluze za proracunske transfere klijentima ( recentno dizanje povlastenih mirovina ) , nema to nikakve veze s ekonomijom . Steta pameti i vremena na strucne analize .

   • Najjači mi je komentar za Eltza….vrh vrhova..čudim se samo kako još nismo dosegli dno dna ljudske zavisti pakosti a napose posvemašnjeg neznanja….

 2. Još je tužnije sa su Vladu ušli kao “stručni manageri” Marić i Dalićka. Sad njihova stručnost dolazi na vidjelo. Zemljo otvori se.

 3. Misliš Goran stručnjak Marić? Pa jel ima netko pošten, stručan i nekriminaliziran u hrvatskom nogometnom miljeu, odakle je GM došao?
  Navodno su od pravosudnih korumpiraniji samo oni nogometni.

  • Ne nego Zdravko. Za Gorana Marića nisam imao nikakva očekivanja, a kako i bi kad mu je background nogometni sudija u Hrvatskoj močvari!

 4. http://www.index.hr/vijesti/clanak/kujundzic-najavio-dizanje-poreza-na-mobitele/995845.aspx

  Umjesto reforme, ministar je našao način kako namaknuti još novaca da ih ubaci u peć zvanu zdravstveni sustav. Porez na mobitele, jer komunikacija je po njemu – luksuz. Isto kao kockanje ili ispijanje alkohola, ili pušenje cigareta. U 21.st njemu je pristup internetu i glasovnim uslugama – luksuz.

  Umjesto zatvaranja čitavih bolnica ili odjela u bolnicama koji imaju jako nisku utilizaciju, umjesto uvođenja naplate osiguranja ne po plaći nego po riziku osiguranika (btw, u Švicarskoj plaćam mjesečno manje nego sam plaćao u Hrvatskoj!), on bi povećao poreze.

  Toliko o reformi. Drži vodu dok majstori odu.

 5. Ova Vlada je povećala neoporezivi dio plaće sa 2.600 kn na 3.800 kn. Kako je teško živjeti sa toliko novaca, bilo bi neophodno da odmah idu na 5.000 kn iz niza razloga. Ako imaš 1 dijete 10 tisuca, dvoje 15, troje 20. Da mogu učinio bih to. Vlada u zadnje vrijeme govori da je praktički u suficitu a spominju se nove daće. To nije obećavajuće. Zdravstvo treba otvorit privatnom sektoru. Kada dođe konkurencija biti će bolje cijene i kod privatnika.

  • Definitvno podržavam ovo! Nikakvi dječji doplatci i slične kontraproduktivne mjere, nego ovakve stvari u obliku snižavanja efektivne porezne stope. Doduše ja ne preferiram ovakav način s fiksnim iznosom neoporezivog dijela plaće. Sve treba biti oporezivo, samo stopu poreza treba regulirati, tako da to bude dobar poticaj i za ljude većih dohodaka.

   Npr. zamislite da je Cristiano Ronaldo naš državljanin, njemu trebamo dati fiskalni poticaj da ispuni svoju ideju o 7 djece. Njemu neće ništa značiti 40.000 kn neoporezivi dio plaće, ali svrstavanje ga u porezni razred od recimo “5 %”, to bi mu moglo biti zanimljivo i predstavljati adekvatan oblik “zahvale” za njegov doprinos sveopćem uključivo demografskom napretku države.

  • Vidio sam na hiti prije je stajalo 3g,,a sada stoji nakon 2g.Srećom nisam prodavao,pa nemam sto ni prijaviti,ali je to crnjak baviti se s tim,valjda bi se moglo kao i kod isplate dividende nesto napraviti.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s