Croatian Makers

World Educational Robot Contest (WER) kup u Zagrebu

Danas je u Zagrebu bilo nešto još neviđeno u robotici za učenika: WER kup Croatia Open. To je kruna napora našeg Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) kojih smo osnivači Rujana i ja. U Hrvatskoj radimo pod imenom Croatian Makers.

WER Croatia Open je dio globalnog koncepta, a u njemu smo pozvali najbolje iz Croatian Makers lige u Hrvatskoj i sestrinskih liga Bitka za znanje u Srbiji i SPARKreators u Bosni i Hercegovini. Poklonili smo in napredne robote, organizirali edukaciju itd. No, ovdje su sudjelovali i timovi iz srednjih škola.

Ovo nam je važan koncept jer razvijamo ‘piramidu’. Najvažnija nam je demokratizacija digitalne pismenosti i STEM edukacije za djece, prvenstveno kroz STEM revolucija i novi projekt ProMikro koji provdimo s MZO i CARNeteom (svako dijete 6. razreda će dobiti mikroračunalo, a mi organiziramo edukaciju za nastavnike – koju financira HUP! – razvoj nastavnog sadržaja za đake). No, široka baza treba i visoki vrh i onda jedno vuče drugo.

Pobjednici natjecanja idu u Šangaj, na svjetsko finale.

Da vidite barem dio atmosfere, pogledajte par fotki (zadnju smo ukrali Telegramu iz članka: Otišli smo na Kajzericu gdje se održava važno natjecanje u robotici za klince i tako je nastala ova fotogalerija)

wer 11

Kategorije:Croatian Makers

8 replies »

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.