Uncategorized

Ljudi – najbolji hrvatski izvozni ‘proizvod’

Transferi iz inozemsta su premašili 2 milijarde eura, što nas per capita stavlja u sam svjetski vrh. Još jedan od garanata da nikakvih ozbiljnih reformi neće biti – situacija je savršeno održiva (do velike krize, kad ‘nitko neće biti kriv – što možemo, događa se’. Komentar i diskusija na mom FB zidu.

Kategorije:Uncategorized

4 replies »

  1. Poštovani,

    imate kakav komentar na ukidanje platforme CE ENTER? Mnoge firme imaju očito tri mogućnosti. Najgora bi bila delistiranje, PROGRESS je neka bolja verzija CE ENTER, a najbolja bi opcija bila izvršiti pritisak za prvu kotaciju. Referiram se naravno na Proficio; volio bi kad bi više nas barem putem maila izvršilo pritisak na upravu da ne dođe do povlačenja papira s burze.

  2. FB?! Mislim da Elon Musk (iako je i on iseljenik pa mu tema bliska) neće tamo ništa komentirati. On ne koristi FB. Inače, kažu za FB i da je to samo za starce. Ali, ništa ja neću puno protiv Facebooka, koriste ga svi koji želite, ja sam uvijek za slobodu izbora!

  3. A što kada izvezemo i taj najvredniji resurs,mlad i poduzetan dio populacije?
    Očito smo kao društvo spremni i za taj danak u krvi samo da zadržimo postojeće stanje pa dok traje neka traje.

    • To bi čak i bilo OK, da bar to znamo raditi na održiv način. To bi bilo kao izvoz nogometaša. Neke države iz konstantno proizvode i izvoze. Da tako i mi uskladimo demografiju s tim izvoznim potrebama bilo bi to super. Obogaćivali bismo svijet konstantnim prilijevom novih kvalitetnih ljudi. Države kao USA koje su narasle na krilima imigranata ne bi imale ništa protiv da im redovito šaljemo nove Tesle, Muskove itd.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.