Croatian Makers

Superfinale Croatian Makers lige

Jučer je održano i Superfinale Croatian Makers robotičke lige, u kojoj sudjeluje preko 10,000 djece u više od 500 ustanova – škola, udruga, knjižnica, dječjih domova – širom zemlje, u najvećem projektu takve vrste u EU.

Iako je naš glavni omogućiti SVOJ djeci da budu ravnopravni građani 21. stoljeća, pa nam je najznačajniji projekt uvođenje računalstva u škole projektima STEM revolucija i ProMikro (zajedno s MZO i CARNetom), Liga nam je ključan projekt iz više razloga:

  • bila je prvi naš veliki projekt kojim smo razvili ekosustav koji nam je omogućio uvođenje micro:bitova, to uključuje učitelje, posebno naše ambasadore, djecu, javnost …
  • u njoj sudjeluju djeca koja imaju sklonosti i talente prema STEM području, i odavdje će se regrutirati neki novi ‘Rimci’, a ujedno, to je ‘posađena šuma’ za buduće gneracije STEM-ovaca (u Kini i Indiji, koje imaju najveći broj diplomaca, čak ih je 35% iz STEM područja)
  • osnova je prekograničnu suradnju i naprednije projekte iz robotike, kao što je napredno robotičko natjecanje WER ili projekt Internet stvari

Praktički je nemoguće opisati atmosferu, evo nekoliko fotografija, cijeli izvještaj na Croatian Makers je ovdje, a ispod je i nekoliko izvještaja vodećih medija.

24sata: ‘Ovo je izvrsna su podloga za uvođenje obvezne informatike’

Dnevnik Nova TV, od 25:00.

Kategorije:Croatian Makers

6 replies »

  1. Hvala Vam na svemu što činite za našu djecu..s obzirom da je bila i uvažena Gospođa Ministarka,to bi moblo značiti da smo i malo bliže Microbitu i u Hrvatskim školama!

  2. Puno hvala na ovom projektu i svemu sto ce iz ovoga proizaci kroz rad CM-a. Moji klinci ce u skolu za par godina te mi je jako drago da ce imati mogucnosti baviti se i uciti o modernim stvarima, a ne da rade po istom programu kao i ja prije 20-25g kada sam u osnovnoj bio.

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.