Uncategorized

Varteks rezultati

Preuzeo sam VARTEKS u izrazito devastiranom stanju na razne načine. I u četvrtom kvartalu rezultati su opterećeni teškim dubiozama raznih vrsta koje su naslijeđene iz prethodnih godina. Primjerice, otpisujemo neupotrebljive zalihe koje su prethodne uprave gomilale, te nisu otpisale iako su morale (čak i gumbe koje je netko nabavio prije 20 godina itd.).

IPAK, tržišni preokret koji radimo, ubrzano vraćajući povjerenje kupaca sve atraktivnijim proizvodima, već je vidljiv, iz izvješća:

“U prva dva mjeseca 2019. Varteks ostvaruje u maloprodaji 67% veće prihode nego u prva dva mjeseca 2018. i 29% veće nego u 2017.

Pri tome je bruto dobit (prihodi umanjeni za trošak prodane robe, ali bez troškova poslovanja maloprodaje) veća za 96% i 86% nego u prva dva mjeseca 2018. i 2017.

Iako su ovi mjeseci tradicionalno najmanji u cijeloj godini, pa nema garancije da će se ovakav dramatičan porast i nastaviti, a niti ključno utječu na cjelogodišnju izvedbu, predstavljaju značajan indikator uspjeha preokreta u tržišnoj poziciji Varteksa.

Suradnja Uprave i Radničkog vijeća je sada odlična, što je rezultiralo i potpisivanjem novog kolektivnog ugovora, te je vraćeno povjerenje i u odnose s lokalnom zajednicom, poglavito Gradom Varaždinom.”

Hvala svima na podršci, pokažimo da se i ono što je pokrenuto prije 100, propadalo 50 godina, a naročito brzo zadnjih 10-15, može spasiti i neka ovo bude jedinstven takav slučaj u hrvatskoj industriji. Pomozite nam i dalje na tom putu, najbolje kupnjom naših proizvoda koji su najbolje kvalitete u klasi, i naboljeg omjera cijene i kvalitete:
– luksuzna odijela najbolja u klasi u Hrvatskoj, serijal Limited (s Loro Piana 130’s Four Seasons)
https://www.varteks.com/proizvod/limited-edition-musko-tamno-plavo-odijelo-super-130s/
https://www.varteks.com/proizvod/limited-edition-musko-odijelo-prince-de-galles-uzorak-super-130s/
– regularna odijela (općenito odijela su ovdje: https://www.varteks.com/shop/muskarci/muska-odijela/)
– Young odijela, prvo odijelo (recimo za mature i krizme) koja su odlične kvalitete, a uz kôd ‘Matura1’ se u webshopu i dućanima mogu kupiti za samo 1195 kuna: https://www.varteks.com/young/

Inače, upravo izbacujemo dvije potpuno nove vrlo atraktivne kolekcije / u stvari linije poslovanja.

Prvo, ‘heavy-duty’ outdoor odjeća vojne kvalitete koja se nastavlja na Varteksovu izvrnost u proizvodnji vojne opreme po NATO standardima

Više ovdje.

Drugo, ženska kolekcija poslovne elegancije u kvaliteti do sada nedostupnoj u Hrvatskoj, primjerice Limited kompleti (sivi i plavi) su iz Loro Piana Zelander Dream vune, a i svi su ostali također od čiste vune (sirove fotke za lookbook, nisu obrađene):

Napomena: Imam dionice Varteksa.

Kategorije:Uncategorized

23 replies »

 1. Od 12.mjeseca do danas, u dva posjeta Hrvatskoj kupio sam dva odijela, suvišno reći savršena. U idućem posjetu oko Uskrsa planiram kupiti još dva, a nadam se da će do tad biti i veći izbor proljetnih sakoa, u kojem slucaju bih i to dodao na shopping listu. Za jakne iz V:TEX kolekcije zasad nazalost nemam potrebe, iako bih kupio jednu samo zato sto mi se sviđa!

 2. Pa sta se ne moze u Djuri angazirati neki savjetnik za restrukturiranje ili krizni manager koji bi malo poslozio
  stvari? Ako sam dobro shvatio uprava grupacije je u Zagrebu,
  a proizvodnja u SB…Kako to moze funkcionirati uspjesno?
  Stalno steka proizvodnja i biljeze gubitke, a ljudi na celnim pozicijama po firmama koje biljeze gubitke stalno isti…

  • Pa nisu Zagreb i Slavonski Brod na različitim kontinentima. Ako zagrebački kadar redovito putuje u SB, to je ok.

   Jedna zanimljivost o malo dužem putovanju od ZG-SB: Apple ima godišnji ugovor s United Airlines, 50 avio karata San Francisco – Shangai, svaki dan!

   Đuro treba kadrove raznih vrsta, pa ako bi neki radili u Zagrebu jer ne žele preseliti u SB, to je OK, ako će redovito putovati u SB kad je njihova prisutnost tamo potrebna.

 3. Nenad bravo, Varteks bravo! U travnju jedno standard odijelo je moje. 🙂 Vidjeti da se jedno trgovacko drustvo moze uz dobro vodstvo (veliku investiciju), podrsku radnika i njihovu ukljucivost dovesti do uspjesnih okvira poslovanja je vise nego izvrsno. Nenad trebamo te klonirati.

 4. Linija V:TEX proizvoda pun je pogodak. Potpisivanje ugovora sa MORH-om može biti ogledni primjer suradnje državnih institucija i domaćih proizvođača. Vjerujemo da će ovim primjerom i druga ministarstva i javni naručitelji započeti suradnju i dodatno ojačati pozicioniranje hrvatskih tvrtki kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima.

  • Poštovani g. Nenad, čestitke na svemu što radite.
   Duže vrijeme pratim Vaš blog i može se reći bez ikakve zadrške: bravo! Garderoba je već nadopunjena s novim Varteks odijelom i košuljama. U nekoliko navrata u nedostatku ideja što pokloniti, poklon bon uplaćen u Varteksu i dan kao poklon bližnjima da si obnove garderobu pokazao se kao izvrstan poklon.

   Puno sreće u daljnjim angažmanima.

 5. Jedna preporuka za webshop:
  – minimalno jedna fotografija bi trebala biti “close up” u visokoj rezoluciji da se jasno vidi struktura materijala / tkanine, pogotovo pri odluci za kupnju nekog od odijela (ili omogućiti oštri zoom na postojećim fotografijama)
  Osobno mi je to, a vjerujem i dobrom dijelu ljudi, bitan faktor kod odluke.

 6. Postovani gospodine Bakic;
  Zanima me dali cete u dogledno vrijeme imati muske balonere.Zadovoljan sam sa ponudom i vrhunskom kvalitetom odijela pa bi balonri jako dobro dosli u kombinaciji.lp
  Damir

  • Nažalost ovu proljetnu sezonu ne, jer je Varteks davno prestao sam šivati balonere, ali to bi nam i po mom sudu trebao biti jedan od ključnih artikala.

  • Fake news, Varteks je izrazito smanjio dug tako da nije istina da ‘dug ostaje’, name istina je da ostaje ali ovako kazano bi ispalo kao da ne se ne vraća.

 7. Poštovani vezano za Poziv zanima me ako netko može pojasniti ovu rečenicu: “Poziv je upućen i postojećim dioničarima, da kao potencijalni ulagatelji, iskažu interes za povećanje temeljnog kapitala tvrtke, razmjerno svojem sadašnjem sudjelovanju u vlasničkoj strukturi.”
  Razmjerno znaci da ne mogu upisati veći broj dionica (vlasničkog postotka) nego što trenutno posjedujem?
  Hvala. Lp

  • Tumačenje naših odvjetnika:

   “Nastavno na Vaš upit, obavještavam Vas kako postojeći dioničari VARTEKSA mogu iskazati i veći interes za sudjelovanjem u dokapitalizaciji (upisu novih dionica) od svog postojećeg udjela u temeljnom kapitalu Društva, međutim da će ti dioničari ostvarivati pravo prvenstva pri upisu novih dionica (pod pretpostavkom da se donese Odluka o povećanju temeljnog kapitala i predmetna dokapitalizacija uistinu i realizira) isključivo razmjerno svom postojećem sudjelovanju u temeljnom kapitalu, dok će za ostatak biti tretirani kao i svi ostali zainteresirani ulagatelji. “

 8. U svakom slučaju biti će zanimljivo vidjeti koliki je interes malih dioničara i koliko ih opće ima s obzirom da 2000 malih s uplatom od 5000 kn zadovoljavaju minimalnih 10 000 000. Sumnjam da ce biti par velikih koji će pokriti minimalni trazeni iznos. U svakom slucaju sretno Varteksu. Ja ću drage volje svoj dio kupiti 🙂

  • Nisam siguran mogu li mali dioničari ako nisu poslali pismo namjere sudjelovanja u dokapitalizaciji uopće sudjelovati. Sjećam se kada je na Belju i Vupiku išao poziv za iskazivanje interesa, na dokapitalizaciju su bili pozvani samo oni koji su poslali pismo namjere.

 9. Vjerojatno ne može nitko tko neće poslati iskaz za interes u sudjelovanju prema pozivu:
  https://www.varteks.com/wp-content/uploads/2019/03/Poziv-na-iskazivanje-interesa-za-sudjelovanje-u-dokapitalizaciji-i-izdavanju-zamjenjivih-obveznica-VARTEKS-d.d..pdf
  Ovisno o interesu možda će te moći sudjelovati u dokapitalizaciji:
  – razmjerno vašem postojećem stanju (postojeći dioničari) ili možda čak i više
  – a prema pozivu očito mogu sudjelovati i fizičke osobe koji trenutno nisu postojeći dioničari
  ako sam dobro razumio odgovor g. Bakića i sami poziv

Odgovorite!

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.